Bestemming Pura Vida: de blog over Costa Rica

door Anouk
bestemming pura vida

Welkom op Bestemming Pura Vida – de blog over wonen en reizen in Costa Rica. 

Hoe komt een Nederlandse terecht op het Costa Ricaanse platteland? Daarvoor moeten we even een stukje terug gaan.

Ik was op vakantie in Costa Rica en te gast bij een lodge van een Nederlands-Costa Ricaans koppel. Ze gingen terug naar Nederland maar zochten nog iemand die een half jaar voor hun huis kon zorgen. Uit het niets kreeg ik de vraag of mij dat niks leek. Nu was het zo dat ik al een tijd lang op zoek was naar een passende baan na mijn afstuderen. Dit huis stond in de jungle waar regelmatig apen, toekans en luiaards te zien waren. Dus zo´n kans grijpen, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Maar ik sprak bijna geen Spaans en kende de omgeving natuurlijk niet. De eigenaar zou voor een partner zorgen en zo ontmoette ik Eliseo. Als snel waren we hartstikke verliefd.

Het half jaar vloog voorbij en ik had het heel goed naar mijn zin. Eigenlijk als vanzelf besloten we samen verder te gaan en te verhuizen naar het dorp Dos Bocas. Eliseo is hier opgegroeid en kent de omgeving op zijn duimpje. Hij woonde hier met zijn ouders en we konden naast hen ons huis gaan bouwen. We zijn onze eigen kleine accommodatie Tipi Calathea Ecolodge begonnen en Eliseo is ook werkzaam bij de thermale baden van zijn ouders.

Er wonen ongeveer 20 families in Dos Bocas en eigenlijk iedereen heeft een boerderij. Men verplaatst zich voornamelijk te voet of te paard en we zien regelmatig koeien voorbij komen die van de ene naar de andere boerderij worden gebracht. Er is een kleine basisschool, een kerk, een voetbalveld, deze drie kenmerken maakt dat je een dorp een dorp mag noemen in Costa Rica. Verder is er nog een kleine buurtwinkel.

Inmiddels spreek ik prima Spaans, zijn we getrouwd en hebben we echt onze plek gevonden. Ik ben de blog Bestemming Pura Vida begonnen om mijn ervaringen met betrekking tot het wonen en reizen in Costa Rica te delen. Om reizigers op weg te helpen maar ook om een andere kant van Costa Rica te laten zien, die van de minder plat getreden paden.

Wil je meer zien van onze omgeving en ons dagelijks leven? Klik dan hier of neem een kijkje op Instagram.

Heb je een vraag? Stuur me gerust een berichtje. Bekijk de contactpagina.

Pura vida,

Anouk


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More