De geheime plekjes van Dos Bocas

door Anouk

Wie wil er nu niet op zoek naar ‘hidden gems’? Costa Rica kent zoveel mooie plekken. Laat mij je meenemen naar drie geheime plekjes bij ons in de buurt.

Verborgen maar makkelijk te bereiken

Op drie kilometer van ons huis, verborgen naast de weg, vind je deze kleine waterval. Het is een heerlijke plek om naartoe te gaan en om er een duik te nemen. De plek is omringd door jungle en meestal zijn we er alleen. We gaan op zoek naar de kikkertjes die er zijn, zoals de Granular Poison Dart Frog of met een beetje geluk zien we de Black and Green Poison Dart Frog. Er is een mogelijkheid om hogerop te klimmen naar een andere waterval. Puur natuur, zo willen we het.

hidden gems

Een bron in de achtertuin

Er is geen vulkaan in de buurt en toch zijn er thermale baden te vinden. De theorie is dat daar waar de rivier loopt twee tektonische platen elkaar ontmoeten. Door de wrijving tussen die platen kan het water omhoog komen. Vergeleken met thermale baden dichtbij een vulkaan moet het water hier een langere weg afleggen, daardoor verliest het een deel van de warmte. Door die langere weg is het water echter wel rijker aan mineralen.

Naast de thermale baden zijn er nog meer plekken waar die bijzondere activiteiten te zien zijn. Zo is er een stukje ten noorden van ons huis nog een bron. Geen warm water maar wel rijk aan zwavel. Het ruikt dan ook behoorlijk. Door de zwavel krijgt het water een mooie blauwe kleur en de stenen waar het water langs loopt kleuren wit. Een bijzondere gewaarwording.

hidden gems

Een van de echte ‘hidden gems’

Op ongeveer twintig minuten lopen ligt deze prachtige waterval. Een heerlijke plek om te zwemmen en om te genieten van de prachtige omgeving. Laatst genoten we talloze keren van de prachtige Blue Morpho vlinders die voorbij kwamen fladderen. Helaas mogen we hier niet zomaar meer naartoe, maar soms vinden we toch een manier om er een bezoek aan te brengen… Dit zal dus echt een van de ‘hidden gems’ blijven.

hidden gems

Lees hier mijn andere tips om off the beaten track te gaan in Costa Rica.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More