Home Boeken over (alleen) reizen – Mijn leeslijst

Boeken over (alleen) reizen – Mijn leeslijst

by Anouk
Boeken over reizen

Ik ben een echte boekenwurm! Het liefst lees ik over andermans avonturen in het buitenland, maar een mooie, indrukwekkende roman lees ik ook graag uit. Of een literaire thriller. Toch blijven boeken over (alleen) reizen echt een favoriet. Omdat deze website over reizen gaat deel ik hier de boeken in dezelfde categorie die ik jou aan kan bevelen.

Informeer bij de lokale boekhandel of volg de link om te bestellen bij Bol.com.

Nadat ik ‘Het Zoutpad‘ veel plezier uit heb gelezen ga ik starten met het tweede deel van Raynor Winn: ‘De Wilde Stilte‘. Heb jij nog leuke leestips? Dit mag je me altijd laten weten! Contact

Before they pass away – Hannelore Vandenbussche

Ken je dat prachtige grote boek van Jimmy Nelson? Ik bezocht de indrukwekkende tentoonstelling van het grote project ‘Before they pass away’. Toen ik er achter kwam dat er ook een boek bestond met de verhalen van achter de schermen wilde ik dat meteen gaan lezen. Hannelore mag als assistent mee naar de meest afgelegen plekken om stammen te fotograferen voordat ze uitsterven. Ze beschrijft haar avonturen zodat we nog een beter beeld hebben bij het geheel. Inclusief prachtige pure foto’s. Het is misschien tijd dat ik het nog een keer ga lezen…

Bekijk en bestel

De boeken van Jack Ewing, oprichter natuurreservaat Hacienda Baru

Jack Ewing kwam eigenlijk als veehandelaar naar Costa Rica, maar werd uiteindelijk eigenaar van het natuurreservaat Hacienda Baru. Hij zette zich in voor het herstel van de biodiversiteit. Gelukkig deelt hij al zijn belevenissen en deze zijn gebundeld in twee Engelstalige boeken. Zeker leuk om te lezen voor of tijdens een rondreis door Costa Rica.

Bekijk en bestel ‘the monkeys are made of chocolate’

Bekijk en bestel ‘where tapirs and jaguars once roamed’

Bekijk meer leestips voor Costa Rica

Fulltime avonturier – Tamar Valkenier

In een mum van tijd had ik het boek ‘Fulltime Avonturier’ van Tamar Valkenier uit. Ik genoot van het lezen over haar avonturen: fietsen door Europa, met kamelen door Mongolië trekken om later te kiezen voor een lange afstandswandeling in Jordanië met een ezel. Maar Tamar neemt de lezer ook mee met de dingen die moeilijk zijn. Zoals omgaan met angsten of het tijdelijk afscheid nemen van geliefden. Inclusief foto’s van haar reizen.

Bekijk en bestel

Reis! Alleen over de wereld – Sara Kee

Schrijfster, filosofe maar boven alles reiziger. Sara neemt ons in dit boek mee naar verschillende bestemmingen. Van de eerste vakantie met vrienden tot aan een solotocht op de motor over de hoogste pas ter wereld geschikt voor gemotoriseerde voertuigen.

Bekijk en bestel

Weg van de wereld – Marica van der Meer

Vanuit Nederland vertrekt Marica op de fiets en de eindbestemming is Australië. Ze neemt ons mee op avontuur door alle landen die ze doorkruist en vertelt ze over alle ontmoetingen met de lokale bevolking.

Bekijk en bestel

Fietsen op ijs – Henk van Dillen

Ik ontmoette Henk in het noorden van Laos. Hij was met de fiets gestart in Rotterdam en onderweg naar Singapore. Wow! Ik was onder de indruk van zijn verhalen en ben hem dan ook blijven volgen. Vele avonturen volgden, zo ook een fietstocht van 30 dagen in de extreme omstandigheden van de poolcirkel. Deze fietstocht heeft hij opgeschreven in een ebook.

Bestel het ebook via de website van Henk


Bestemming Pura Vida is aangesloten bij Bol.com als affiliate. Bestel je een van de boeken over (alleen) reizen via de link, dan ontvang ik een kleine commissie terwijl de prijs voor jou hetzelfde blijft.