Home Costa Rica Leuke leestips voor Costa Rica

Leuke leestips voor Costa Rica

by Anouk
Published: Updated:
Costa Rica Leestips

Er is zoveel informatie op internet te vinden, ik hoop op mijn website natuurlijk ook zoveel mogelijk te verzamelen om jou op weg te helpen. Maar soms wil je iets vast hebben, even ergens doorheen bladeren om zo inspiratie op te doen. Ga je naar Costa Rica, dan heb ik deze leestips voor je.

Lonely Planet Costa Rica

Hij blijft toch handig, de Lonely Planet als reisgids. Ik heb hem hier ook thuis liggen en ik blader er regelmatig doorheen. Bekijk wat de hoogtepunten zijn van Costa Rica als vakantieland maar bekijk ook eens wat de tips zijn om buiten de gebaande paden te reizen. Er staan diverse routes in waar je je door kunt laten inspireren. Houd deze reisgids bij de hand tijdens jouw bezoek aan Costa Rica voor allerlei praktische tips als je op locatie bent.

Bekijk en bestel

Liever geen Lonely Planet? Bekijk ook de andere reisgidsende andere reisgidsen die beschikbaar zijn voor Costa Rica.

Monkeys are made from chocolate

Dit vond ik een leuk boek om te lezen! Per hoofdstuk lees je een ander verhaal over de natuur in Costa Rica. Eigenaar van natuurreservaat Hacienda Baru (Dominical) Jack Ewing vertelt aan de hand van zijn jarenlange ervaringen interessante anekdotes over verschillende diersoorten en leert ons vooral waarom het zo belangrijk om Moeder Natuur haar gang te laten gaan. Ze houdt zichzelf goed in balans, wij mensen zijn eigenlijk een stoorzender. Dit Engelstalige boek leest heel makkelijk weg en geeft je een mooie achtergrond over het reilen en zeilen van de Costa Ricaanse natuur. Leuk om te lezen voor of tijdens jouw vakantie in Costa Rica. Ik heb deel 2 al klaar liggen…

Bekijk en bestel

‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

Ga goed voorbereid op reis met de informatie van Bestemming Pura Vida. Met dit ebook over Costa Rica weet je precies wat je moet bestellen in een soda met de uitgebreide uitleg van de menukaart, heb je alle handige websites bij de hand en weet je hoe het land handelt in tijden van crisis. Lees meer over dit ebook over Costa Rica.

Reisgids reistips Costa Rica

Costa Rica Magazine

Wil je liever geen boek maar een mooi tijdschrift om doorheen te bladeren? Bekijk dan eens het Costa Rica Magazine van REiSREPORT. De populaire bestemmingen worden beschreven, bekijk de mooie foto’s en er staat ook veel achtergrondinformatie in. ‘ Een luxe versie voor de geïnteresseerde Costa Rica reiziger’, zo noemen schrijvers Marlou en Godfried het magazine.

Bekijk en bestel

Wildlife of Costa Rica

In het boek ‘Wildlife of Costa Rica’ vind je een verzameling van dieren terug die het meest gangbaar zijn om te zien. Van zoogdieren tot vogels en reptielen. Ga jij bijhouden welke dieren je gezien hebt? De dieren zijn tot in detail getekend en er staat een korte, heldere beschrijving bij met interessante weetjes.

Bekijk en bestel

Birds of Costa Rica

Van dezelfde uitgever, maar het boek ‘Birds of Costa Rica’ is nog dikker dan het boek ‘Wildlife of Costa Rica’. Het zijn maar liefst 903 soorten die in dit boek worden weergegeven. Leer welke vogels thuis horen in Costa Rica en welke migranten zijn. Ook weer met een prachtig gedetailleerde tekening erbij en op de kaart kun je zien waar de vogel voorkomt. Achter in het boek vind je een checklist waarop je aan kan kruisen welke vogel jij gezien hebt.

Bekijk en bestel

Amphibians of Costa Rica

Ben je gek van amfibieën, dan kan ik je dit boek aanraden. Het boek telt 544 pagina’s en tot in detail worden de amfibieën hier beschreven. Ook staan er diverse foto’s bij zodat je echt een goed beeld van het dier kunt krijgen. Ik noem mijzelf nog steeds een leek, maar ik heb er wel echt een hobby in gevonden om meer te leren over de kikkers die hier in de omgeving voorkomen. Dit boek sla ik er dan ook regelmatig op na. Er staat zoveel informatie in en dat allemaal helder beschreven.

Bekijk en bestel

Ook handig en leuk…

Een opvouwbare, geplastificeerde gids met daarop de plaatjes van de meest voorkomende dieren in Costa Rica. Leuk voor jong en oud om meteen te kunnen zien welk dier je zojuist gezien heb. Bekijk deze kleine gids voor alle dieren of deze gids als je specifiek geïnteresserd bent in vogels.

Bekijk welke boeken over (alleen) reizen in het algemeen ik aan kan bevelen.

Heb jij nog leuke leestips voor Costa Rica voor mij?

Leestips Costa Rica

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.