Home Bestemmingen Dominical: een relaxed surfdorp in Costa Rica

Dominical: een relaxed surfdorp in Costa Rica

by Anouk
Published: Last Updated on
Dominical

Een relaxed surfdorp aan de Pacifische kust van Costa Rica: Dominical. Het dorp is vooral op de toeristen gericht en je vindt er daardoor een scala aan restaurantjes met voor ieder wat wils. Dagelijks is er een toeristische markt aan de boulevard en elke vrijdagochtend is er een markt bij Patron’s met lokale producten: groente, fruit, kunst en diverse ambachten.

Gepubliceerd op 12 november 2018
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

Dominical – Google Maps

Cafe Mono Congo

Met uitzicht op de rivier Barú kun je genieten van wat Cafe Mono Congo je te bieden heeft. Kom er voor ontbijt, lunch of een koffie met gebakje. Ze hebben diverse veganistische opties op het menu. Bestellen doe je bij de kassa. Cafe Mono Congo is dagelijks geopend van 7:30 tot 15:30.

Mama Toucan’s

In deze winkel vind je allerlei organische producten. Als je als buitenlander ergens naar op zoek bent en je vind het niet in de reguliere Costa Ricaanse supermarkten kun je waarschijnlijk hier wel terecht. Helaas is het ook een dure winkel… Mama Toucan’s is dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00.

Cafe Delicias

Als je zin hebt in een lekker stuk worteltaart of brownie kun je hier naartoe gaan. Ze hebben ook diverse maaltijden en broodjes op het menu staan. Cafe Delicias is dagelijks geopend van 8:00 tot 18:00.

La Junta

La Junta is een gezellige nieuwe plek in Dominical. Bestel aan de voorkant, kies voor een van de zitplekken aan de achterkant. Op de menukaart staan onder meer salades, sandwiches (meer panini’s), verse limonade’s en cocktails.

Phat Noodle

Zit in een beetje Aziatisch? Dan kun je bij Phat Noodle terecht. Geen zin om de deur uit te gaan of verblijf je bijvoorbeeld in Matapalo? De maaltijden kunnen ook bezorgd worden.

Fuego Brew Co.

Hier kun je gezellig gaan uit eten. Sfeervolle plek tussen het groen, het beste reserveer je wel voor het avondeten als je een goed plekje wil hebben. De ingang van Fuego zit aan de Main Street, maar je loopt een stukje door naar achteren richting het strand waardoor je het gevoel hebt uit de drukte te zijn.

Wat te doen in de omgeving van Dominical:

Populaire accommodaties in (de omgeving van) Dominical:

Bekijk welke andere accommodaties er beschikbaar zijn in Dominical.

Openbaar vervoer Dominical

Vanuit San José kun je direct met Tracopa naar Dominical reizen. Kies een van de bussen die verder naar het zuiden reizen. De chauffeur stopt waarschijnlijk op de snelweg waardoor je een stukje zult moeten lopen. Vanuit Quepos, San Isidro de el General/Perez Zeledon en Uvita rijden er stopbussen naar Dominical. Deze stopbussen rijden het dorp in.

Praktische informatie

Tegenover Dominical aan de andere kant van de snelweg vind je een supermarkt, hier is een pinautomaat van Banco de Costa Rica. Deze bank accepteert helaas niet alle Nederlandse pinpassen. Er is ook een apotheek in Dominical.

Lees ook: Verken de Pacifische kust van Costa Rica.

Dominical Costa Rica
Dominical Costa Rica

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.