Home Bestemmingen Eco Termales Quepos: geniet van hot springs in Costa Rica

Eco Termales Quepos: geniet van hot springs in Costa Rica

by Anouk
Published: Last Updated on
eco termales quepos

Ben je op zoek naar een plekje buiten de gebaande paden? Bekijk hier de informatie over Eco Termales Quepos, een van de minder bekende hot springs in Costa Rica.

Eco Termales Quepos – Google Maps

Deze bestemming is helaas tot nader orde gesloten

Minder bekende hot springs in Costa Rica

Door puur toeval heeft een Costa Ricaanse familie deze warmwaterbron ontdekt. Na jaren van hard werken is deze plek uiteindelijk ontstaan. Met het bos en de rivier als omgeving bevind je je midden in de natuur. De baden hebben verschillende temperaturen, het is heerlijk voor je lichaam om er tussen te wisselen. Het water van de twee warmste baden is 34 en 37 graden Celsius. Omdat dit ook de omgevingstemperatuur kan zijn, is het aan te raden om eerst in het koudste bad te stappen. Wil je echt goed afkoelen, dan kun je een duik nemen in de rivier. Neem de directe toegang of een van de twee paden om een stukje verderop te komen. De omgeving is puur en deels ongerept. Je kunt de baden ook in de avond bezoeken bezoeken,  als verlichting worden er kaarsjes neergezet. Luister naar de nachtelijke geluiden van de natuur, waaronder het geluid van de bekende groene kikker met de rode ogen: de roodoogmakikikker.

In het restaurant wordt overdag typisch Costa Ricaans eten geserveerd en is er koffie, frisdrank en bier te krijgen.

Overnachten

Het is mogelijk om te kamperen bij de hot springs. Per tent/auto zijn de kosten 5000 Colones. Entree en maaltijden zijn hier niet bij inbegrepen. Het beste informeer je vooraf of kamperen mogelijk is.

Hoe kom je bij Eco Termales Quepos?

Neem 7 kilometer ten noorden van Dominical de afslag naar het dorp Hatillo. In het dorp, zoek naar de soda La Unica en sla de weg hier tegenover in. Vanaf hier is het nog 8 kilometer (ongeveer 30 minuten) over een niet geasfalteerde weg. Volg vanaf hier de borden.

Gebruik geen Google Maps, je krijgt een verkeerde routebeschrijving. Waze geeft wel een goede routebeschrijving, let er alleen op dat je niet via Lagunas gaat.

eco thermales quepos

Praktische informatie

Eco Termales Quepos is elke dag open van 7:00 tot 21:00 (momenteel dus helaas tot nader order gesloten), het restaurant is open tot 18:00. De entree is 3500 Colones per persoon. Lunch is 3500 Colones per persoon. Je kunt alleen contant betalen. De beheerder spreekt een klein beetje Engels.

In de weekenden van het hoogseizoen en tijdens Kerst en Pasen kan het druk zijn overdag. Het is aan te raden om door de week te komen of aan het begin of einde van de dag.

Facebook Eco Termales Quepos

Instagram Eco Termals Quepos

Ontdek meer plekken die off the beaten track in Costa Rica zijn.

Welke hot springs in Costa Rica heb jij bezocht?

Eco Termales Quepos
Hot springs Eco Termales Quepos

 

11 comments

Itene 17 maart 2019 - 18:35

Hoi! We verblijven nu Quepos. We zijn van plan om morgen naar de ecotermales te reizen we hebben een gewone auto kun je ons vertellen of dit haalbaar is en hoelang de reisduur is. Doei pura vida Irene & Arjen
Whatsapp of Telefono Costa Rica 87264530

Reply
Anouk 18 maart 2019 - 08:06

Hoi Irene en Arjen,

Je kunt er met de gewone auto komen, met wat voorzichtigheid hier en daar. Vanuit Quepos rijd je richting Dominical. 7km voor Dominical sla je af naar het dorp Hatillo (30 min). In Hatillo sla je de weg in tegenover de soda La Unica, dan is het nog 40 minuten. Google Maps niet gebruiken, Waze kan wel.

Ik ben er helaas zelf niet om jullie de weg te wijzen bij de hot springs. Veel plezier!

Reply
Jolien 13 juli 2019 - 08:34

Hoi, we verblijven op het moment in Matapalo en zouden graag Eco thermales bezoeken, maar hebben geen auto ter beschikking. Wat is volgens jullie de beste manier om er te geraken? We kunnen een bus tot aan dominacal nemen en misschien vanaf daar een taxi.

Wat denken jullie?
Groetjes,
Jolien

Reply
Anouk 13 juli 2019 - 08:41

Hoi Jolien,

Bedankt voor de reactie. Je kunt inderdaad niet met de bus naar de baden gaan, de dichtstbijzijnde bushalte ligt op 8 kilometer in Hatillo. De afstand van Dominical naar de baden en de afstand vanaf Matapalo is ongeveer gelijk, dus je zou ook vanaf Matapalo een taxi kunnen nemen. Wellicht heeft jullie accommodatie een contact. Mocht je er niet uit komen mag je me gerust een Whatsappje sturen, wellicht kunnen wij jullie verder helpen. +506-7058 6525.

Groetjes Anouk

Reply
Anouk 13 juli 2019 - 08:58

Je zou ook nog contact op kunnen nemen met het schildpaddenproject Tortugas de Matapalo. Er is een groep vrijwilligers die wil gaan, ik weet niet wanneer maar wellicht kunnen jullie samen iets coördineren.

Succes en geniet van de vakantie!

Pura vida.

Reply
Mirre 17 april 2020 - 05:15

Oh, wat een droomplek! Helemaal op dagen waarop je het helemaal voor jezelf hebt. Jouw schoonouders hebben echt mazzel gehad! Echt een super verrassing als je een stuk land koopt!!

Reply
Anouk 21 april 2020 - 10:28

Ze hadden dit nooit kunnen bedenken, het was een enorme verrassing destijds. Ik vind dat ze er een mooie plek van hebben gemaakt.

Reply
Frank Mol 1 juli 2022 - 08:42

Hoi Anouk
Wij zijn vandaag van plan om naar de thermale baden te gaan, zijn de wegen begaanbaar? Wij hebben een 4×4 🙂
We komen vanuit Manuel Antonio
Gr Frank en Janine

Reply
Anouk 2 juli 2022 - 06:54

Hoi Frank en Janine,
Ik heb jullie bericht gisteren niet gezien.. voor zover ik weet zijn de wegen begaanbaar (ik ben momenteel in San José). Zijn jullie nog geweest?

Reply
Frank Mol 2 juli 2022 - 07:15

Hoi Anouk
Jazeker en Giovanni ontmoet, was een ontzettend leuke ervaring en na afloop terplekke heerlijk gegeten.
Een echte aanrader.
Met een 4×4 goed te doen en op zich ook al een mooi avontuur 🙂

Reply
Anouk 8 juli 2022 - 14:27

Ah mooi, goed om te horen!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.