Home Bestemmingen San Isidro de el General / Perez Zeledon

San Isidro de el General / Perez Zeledon

by Anouk
Published: Last Updated on
San Isidro

San Isidro de el General (ook wel Perez Zeledon genoemd) is een stad waar je als toerist zijnde waarschijnlijk niet komt. Misschien kom je er wel langs op weg naar San Gerardo de Dota of vanuit San José. Wij zijn er met regelmaat te vinden voor boodschappen, het is toch wat goedkoper dan het toeristische Quepos.

Eten

Wij ontbijten of lunchen vaak in een van de bakkerijen die de stad kent. Je kunt er rustig zitten, vaak is er ook een menukaart en kun je voor een iets grotere maaltijd kiezen. Dit is natuurlijk ook een budgettip voor de rest van het land. De stad kent ook fastfoodketens zoals Pizza Hut, McDonald’s en Subway.

Op de weg naar huis stoppen we graag bij één van de restaurants voor een kop koffie of een maaltijd. Bij helder weer heb je hier een prachtig uitzicht, dat laat onderstaande foto wel zien.

Cultuur

Twee keer bezochten wij een parade in de stad: in mei op de dag van San Isidro de Labrador en in september op de dag van de onafhankelijkheid. Het bezoeken van een parade op een feestdag is een ideale manier om de sfeer van de Costa Ricaanse cultuur te proeven. Wat mij betreft een echte aanrader.

Dominical – San Isidro de el General

De weg van Dominical naar San Isidro is een echte slingerweg. Goed geasfalteerd, je komt geen gaten tegen maar waarschijnlijk wel grote vrachtauto’s. Door de vele bochten kun je op weinig plekken inhalen en dit zorgt ervoor dat je niet altijd lekker door kunt rijden. Je hebt als bijrijder onderweg wel de kans om te genieten van de prachtige uitzichten.

Lees meer over de wegen van Costa Rica

Voorbeeld van een accommodatie in San Isidro de el General:

Openbaar vervoer

Vanuit San José kun je met Tracopa en Musoc (direct) naar San Isidro reizen. Met Grupo Blanco reis je met een collectivo (stopbus) naar Uvita, Dominical of Quepos. De bus met bestemming Quepos komt ook door Dominical. Er is geen centraal busstation in San Isidro, alle busstations hebben een andere locatie.

San Isidro

2 comments

Dirksen 5 december 2023 - 09:09

Mijn zoon reist binnenkort naar batan, welke bus moet hij pakken
vanaf san jose. Vanaf Welk busstation .
Welke route, busnummer, etc.
Tip voor overnachtingen

Reply
Anouk 6 december 2023 - 10:09

Hoi Dirksen,
Leuk dat jouw zoon naar Costa Rica komt 🙂 Ik ben niet bekend aan die kant van het land, ik heb hier een aantal tips voor het ov opgeschreven:
https://bestemmingpuravida.nl/openbaar-vervoer-costa-rica/
Als hij bijv. naar een project gaat om vrijwilligerswerk te gaan doen zouden zij denk ik het beste advies kunnen geven over de route omdat zij daar lokaal bekend zijn.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.