uvita

Uvita / NP Marino Ballena

Samen met Dominical en Ojochal maakt Uvita deel uit van de Costa Ballena. Een prachtige kustlijn waar de jungle overgaat in de oceaan. Uvita zelf bezoek je alleen voor de noodzakelijke dingen, je komt hier voor de omgeving.

Walvissen

Je vindt hier het nationale park Marino Ballena, het biedt onder andere bescherming aan de walvissen die hier twee keer per jaar naartoe komen. Dat een deel van het strand de vorm heeft van een walvissenstaart is natuurlijk een prachtig detail. Het is uniek in de wereld dat je in Costa Rica twee periodes in het jaar de bultrugwalvissen kunt zien. In juli tot en met september komen de walvissen vanuit het zuiden, december tot en met maart komen ze vanuit het noorden. Er zijn hier geen natuurlijke vijanden, dus het is ideaal voor de moeders om hier hun jongen op te voeden. Wij gingen op tour in augustus 2017. We zagen moeder en baby, geweldig om te zien. Naast het zoeken naar de walvissen vaar je ook langs de mooie kustlijn en is er een mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen. Van het snorkelen moet je niet te veel verwachten. Je hebt ook de kans om dolfijnen en schildpadden te zien.

Openbaar vervoer

Vanuit San José kun je met Tracopa naar Uvita reizen, kies een van de bussen die Uvita zelf als bestemming heeft of die verder naar het zuiden gaan. Tracopa stopt bij het restaurant Flor de Sabana, hier kun je ook opstappen voor een bus in de richting van San José. Vanuit Cuidad Neily, Quepos, Dominical en San Isidro de el General/Perez Zeledon rijden er stopbussen naar Uvita.

Praktische informatie

In Uvita vind je een apotheek en een aantal supermarkten en banken. Een stukje ten zuiden vind je de afslag naar de ingang van het park Marino Ballena. Als vanzelfsprekend zijn hier verschillende accommodaties en touragencies te vinden. Landinwaarts zijn ook diverse accommodaties te vinden, door de hogere ligging heb je uitzicht op zee.

De entree van het park is $6, je kunt er zelfstandig naartoe of je komt er met een van de tours die er zijn. Wil je de walvissenstaart bezoeken, let dan op de getijden.

Wat kun je nog meer doen in de omgeving van Uvita:

  • Ga snorkelen of duiken bij Isla de Caño. Houd er rekening mee met dat het zicht tijdens het regenseizoen slecht kan zijn. Familieleden van mij zijn vanuit Uvita gaan duiken en snorkelen met Costa Rica Dive and Surf. Ze waren zeer tevreden over de service en hebben erg genoten van de tour.
  • Bezoek de watervallen Nauyaca, Cascada el Pavon of de Uvita Waterfall.
  • Tussen Uvita en Ojochal ligt het mooie Playa Ventanas. Het is een kleine baai waarbij je bij eb door de ‘ventanas’ (ramen) kunt lopen. Er zijn ligstoelen te huur en er zijn diverse kraampjes die eten en drinken verkopen. Parkeren met de auto kost 2000 Colones, na 13:00 is dit 1500 Colones.
  • Bezoek en steun Alturas Wildlife Sanctuary middels een tour, zorg dat je vooraf reserveert.
  • Het is mogelijk om vanuit Uvita een dagtrip te organiseren naar het park Corcovado.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.