Home Bestemmingen Bezoek avontuurlijk nationaal park Corcovado vanuit Drake Bay

Bezoek avontuurlijk nationaal park Corcovado vanuit Drake Bay

by Anouk
Published: Updated:
Drake Bay Corcovado

Bezoek nationaal park Corcovado met gids vanuit Drake Bay. Dit is een bijzonder stukje van Costa Rica. Hier kun je de wildernis in, hier heb je een goede kans om veel wilde dieren te zien. Met de boot vanuit Sierpe is Drake Bay avontuurlijk maar toegankelijk. Vanuit de omgeving van Drake Bay gaan we naar het park Corcovado en we verblijven bij het Corcovado Adventures Tent Camp.

Gepubliceerd op 18 november 2018
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

Vanuit Sierpe naar de accommodatie
Op naar het park
Onze gids
Met de boot naar Drake Bay
Moet je reserveren om Corcovado te bezoeken?
Onze accommodatie net buiten Drake Bay
Wat kun je nog meer doen vanuit Drake Bay?

Drake Bay – Google Maps

Vanuit Sierpe naar de accommodatie

Mijn familie is in Costa Rica voor onze bruiloft en samen met hen bezoeken we het park. Voor mijn ouders is het de tweede keer, maar dat is geen bezwaar. Vanuit Dos Bocas zijn we zo in Sierpe, daar wijst het zich vanzelf. Vanuit Sierpe vertrek je namelijk met de boot naar Drake Bay. Je krijgt te horen waar je de auto kan parkeren en waar je je moet melden voor de boot. We zijn er in het laagseizoen en we kunnen ons alleen maar voorstellen wat een drukte het zou moeten zijn tijdens het hoogseizoen.

We hebben een reservering bij Corcovado Adventures Tent Camp en deze accommodatie ligt buiten het centrum van Drake Bay. Naast ons gaan er nog drie andere gasten mee en we zijn klaar om te vertrekken. We varen eerst een stuk door een mangrove gebied en het eerste wilde dier wordt al gespot. Een krokodil ligt lekker in de zon, maar zodra we wat dichterbij komen duikt hij al snel het water in.

Na de mangrove mondt de rivier uit in de zee, helaas voor ons zijn de golven te hoog om meteen door te varen. We wachten, we wachten en we wachten… We dobberen al snel een half uur en we worden ontzettend misselijk. Net op tijd neemt onze kapitein de gok en we gaan de golven over. Gelukkig was het een goede gok en al snel zitten we op volle zee. Een fikse regenbui zorgt ervoor dat we helemaal doorweekt aankomen bij onze accommodatie. Dat mag de pret niet drukken, we zien meteen dat het een prachtige locatie is. Zoals dat zo mooi kan in Costa Rica loopt het regenwoud over in het strand. Nadat we ons om hebben gekleed gaan we lunchen en de rest van de dag hangen we wat rond, spelen we een spelletje en genieten we van een prachtige zonsondergang.

In 2022 bezoek ik Drake Bay voor een tweede keer, ik verblijf nu bij Sunset Lodge met uitzicht op zee. Hiervoor moeten we wel wat trappen lopen, iets om rekening mee te houden.

Corcovado
Zonsondergang bij onze accommodatie

Op naar het park

Met betere golven vertrekken we de volgende ochtend met onze gids vanuit Drake Bay richting het park Corcovado. Het is een aardige tocht voordat we er zijn. We speuren het water af maar helaas zien we geen walvissen of dolfijnen. Als we bij het startpunt zijn is het een wirwar van boten, gidsen en toeristen. Gelukkig splitst iedereen zich al snel op en komen we onderweg maar af en toe een andere groep tegen. En wat hebben we een geluk zeg! We zien zoveel dieren: wilde zwijnen, een brulaap, groepen slingerapen, groepen doodshoofdaapjes recht voor onze neus, rode ara’s, een agouti… Zelfs de tapir die ik zo graag wilde zien komt op het eind nog voorbij! Tijdens onze lunch op een ander strand zien we zelfs nog de capucijnerapen waarmee we alle vier de soorten van Costa Rica hebben gezien. Wat een dag.

Corcovado
Station Sirena
Terug bij de accommodatie

Onze gids in Corcovado

Een groot aandeel in onze geslaagde dagtrip in Corcovado heeft onze gids Sandro. Hij vertelt met passie en we leren veel bij. Een gids kan je veel vertellen over de samenhang van de verschillende ecosystemen, maar daarnaast is het ook verplicht om met gids het park Corcovado te bezoeken. Wat wij fijn vinden is dat hij de hele dag bij onze groep is. Van ophalen tot afzetten, samen uit samen thuis. Alles is goed verzorgd. We boeken de dagtrip via onze accommodatie, maar dit zijn de contactgegevens van Sandro:

Het nationale park Corcovado is op meerdere manieren te bezoeken. Wij kiezen voor Drake Bay als uitvalsbasis voor onze dagtrip maar je kunt bijvoorbeeld ook voor Puerto Jimenez kiezen. Als je niet helemaal naar het zuiden wil afreizen is een dagtrip vanuit Uvita of Ojochal wellicht een optie. 

Van Sierpe naar Drake Bay met de boot

Om Drake Bay te bereiken kun je vanuit Sierpe de boot te nemen, deze vertrekt twee keer per dag om 11:30 en om 15:30. Met deze boottocht zorg je voor een passend begin van het avontuur in het zuiden, het is echt de moeite waard. De boten zijn klein en je scheurt door de mangrove en over zee. Communiceer altijd met de accommodatie welke boot je wil nemen en laat ook de naam van de accommodatie weten in Sierpe. Het kan zijn dat de accommodatie buiten het centrum ligt en dus een andere stop moet maken.

Het is erg makkelijk om naar Sierpe te rijden. De weg is goed geasfalteerd zonder gaten en vanaf Palmar Norte staat Sierpe met borden aangegeven. In Sierpe ga je naar Restaurant Donde Jorge (Google Maps). Je wordt gewezen waar je de auto kunt parkeren, het wijst zich vanzelf.

In de droge periode kun je ook naar Drake Bay toe rijden. In de regenperiode raad ik het af omdat de weg niet geasfalteerd is en je schijnbaar op moet letten dat je de goede weg neemt: die over de brug en niet die door het water. De rit naar Drake Bay wordt sowieso als avontuurlijk ervaren en neemt best wat tijd in beslag, wat mij betreft heeft de boot vanaf Sierpe de voorkeur.

Hoeveel toeristen bezoeken nationaal park Corcovado? En hoeveel inwoners van Costa Rica? Bekijk de cijfers in de blog over toerisme in Costa Rica.

Moet je reserveren om Corcovado te bezoeken?

Het is verplicht om het park Corcovado met een gids te bezoeken. Je kunt voor een dagtrip gaan, voor ons was dit $90 per persoon. Om meer tijd in het park door te brengen kun je voor een overnachting in een rangerstation kiezen. Voor welke optie je ook kiest, het is aan te raden om een reservering te maken voor een bezoek aan Corcovado. Er moet een permit aangevraagd worden omdat er een limiet zit aan het bezoekersaantal. 

NIEUW Sinds oktober 2022 zijn er andere regels voor het bezoeken van het nationale park. Wil je een tour reserveren, dan moet je vooraf naam en paspoortnummer doorgeven aan de organisatie, de entree van het park moet vooraf ook al betaalt worden. Mocht de tour om wat voor reden niet door kunnen gaan, dan kan dit bedrag niet teruggegeven worden.

In de maanden oktober en november moet je er rekening mee houden dat het weer grillig kan zijn met veel regen. In oktober gaan er niet dagelijks tours, informeer tijdig naar de mogelijkheden.

Ik schreef een uitgebreide blog over het gehele schiereiland waar nationaal park Corcovado op ligt. Er staat ook informatie in over het bezoeken van het park en het verschil tussen Drake Bay en Puerto Jimenez wordt er uitgelegd. Lees hier meer over nationaal park Corcovado.

Accommodatie Drake Bay: Corcovado Adventures Tent Camp

We verblijven drie nachten in het Corcovado Adventures Tent Camp wat buiten Drake Bay ligt. Een prachtige locatie met het strand voor je neus en de jungle op de achtergrond. We worden dan ook vroeg gewekt door een groep brulapen en genieten van prachtige zonsondergangen. Doordat de accommodatie buiten Drake Bay ligt zijn er geen andere voorzieningen in de buurt en schuif je samen met de andere gasten aan voor het ontbijt, de lunch en het diner. Er is genoeg eten, helaas vallen niet alle gerechten altijd bij iedereen in de smaak. Het meeste contact verloopt via de vrijwilligers die aanwezig zijn. Qua service is dit voor ons een minpunt, we weten niet zo goed of dit aan de vrijwilligers zelf ligt of aan de manier waarop ze geïnstrueerd worden.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Corcovado Adventures Tent Camp.

In 2022 verbleef ik bij Sunset Lodge, bekijk de beschikbaarheid en prijzen

Bekijk hier welke andere accommodaties beschikbaar zijn in Drake Bay.

Corcovado Tent Camp
Corcovado Adventures Tent Camp

Wat kun je nog meer doen vanuit Drake Bay?

Isla del Caño

Vanuit Drake Bay kun je een dagtrip maken naar het eiland Isla del Caño om te gaan duiken of snorkelen. Mijn familie heeft dit gedaan en vond het een geweldige ervaring. Houd er rekening mee dat je tijdens het regenseizoen slecht zicht kunt hebben. Deze dagtrip is via de accommodatie geregeld.

Wandelen

Vanaf Drake Bay loopt er een wandelpad naar de accommodatie waar wij verbleven. Al lopend langs de kust kom je allerlei kleine strandjes tegen en heb je kans om wilde dieren te zien. Wij liepen vanaf de accommodatie naar het dorp, hebben hier geluncht en gingen met de boot weer terug.

Kijk ook welke andere nationale parken in Costa Rica ik bezocht heb.


Zou jij Drake Bay en het park Corcovado willen bezoeken?


Corcovado

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

8 comments

Sabrina 17 december 2019 - 10:50

Wat prachtig! Het lijkt mij ook super mooi om naar Corcovado NP te gaan. Ik ben bezig met het plannen van de reis. Aangezien we 2,5 week gaan, zit ik eraan te denken om vanaf Uvita een dagtour te maken naar Corcovado NP. Heb je hier ervaringen over gehoord?

Reply
Anouk 17 december 2019 - 13:12

Hoi Sabrina,

Dank je wel voor je reactie en leuk dat jullie naar Costa Rica gaan.
Over een dagtour naar Corcovado vanuit Uvita heb ik zelf nog geen ervaringen gehoord. Je kunt de vraag stellen in de Facebookgroep Costa Rica Backpackers NL, wellicht dat iemand je verder kan helpen.

Anouk

Reply
Fleur 30 juni 2022 - 13:02

Hallo Anouk,

Leuk dat je in Costa rica zo actief bezig bent.
Ik ben nu al 6 keer in Costa rica geweest. En ik zou graag ook in Costa rica willen gaan wonen en werken.
Kan je mij helpen wat ik moet doen om te gaan emigreren naar Costa rica en wat zijn de regels waar ik mij aan moet houden?
Wie weet zie ik je nog een keer in Costa rica.

Groetjes Fleur

Reply
Anouk 30 juni 2022 - 16:15

Hoi Fleur,
Wat leuk dat je er al zo vaak bent geweest 🙂
Helaas is het niet zo eenvoudig om naar Costa Rica te verhuizen en om er te mogen werken… Ik heb er een blog over geschreven, had je deze toevallig al gezien?
https://bestemmingpuravida.nl/verblijfsvergunning-costa-rica/

Groetjes Anouk

Reply
Jess 13 december 2022 - 09:14

Hi Anouk, wij zijn met de auto en willen 2 nachten verblijven in Drake Bay. We hebben bijvoorbeeld het verblijf Jacamar Corcovado Drake gezien. Echter vragen we hoe we deze reis het beste kunnen maken. Kunnen we de auto in Sierpe laten staan en dan aangeven dat we naar dit verblijf moeten? Hoe haal je tickets voor de boot? Hoe vaak gaat de boot? Hoe kom je na de boot bij je hotel, zijn er soort taxi’s? Of regelt het hotel dit? Daarnaast moeten wij dan los een tour regelen vanaf het hotel naar corcocado of Isla del Caño. Ik hoor het graag!

Reply
Anouk 13 december 2022 - 13:01

Hoi Jess,
Leuk dat jullie naar Costa Rica gaan 🙂 Je kunt alles met de accommodatie bespreken: zowel de boot als de activiteiten die jullie willen ondernemen. Als ze weten welke boot jullie hebben zorgen ze ervoor dat jullie worden opgehaald op het strand (indien je een stukje zou moeten rijden bijvoorbeeld). Informatie over de boot staat in de blog beschreven.

Reply
Ilva 7 maart 2024 - 02:56

Buenos Dias,
Fijne website met veel informatie, erg handig bij het plannen van onze reis.
Wij twijfelen heel erg of we met de boot of met de auto naar drake bay gaan.
Je hebt veel info staan over de boottocht en vertrektijden, maar ik kon niet terugvinden hoe lang de boot er ongeveer over doet. Kun je mij hierbij helpen, wellicht helpt dit met de keuze auto of boot.
Alvast heel erg bedankt.
Groetjes Ilva

Reply
Anouk 7 maart 2024 - 07:14

Hoi Ilva! Leuk dat jullie Bestemming Pura Vida gevonden hebben. Het is ongeveer 1,5u met de boot 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.