Corcovado

Drake Bay / NP Corcovado

Het stond hoog op ons lijstje: een bezoek aan het nationale park Corcovado. In augustus was het zover en samen met mijn familie zakken we af naar het zuiden. 

Vanuit Sierpe met de boot naar de accommodatie

Mijn familie was in Costa Rica voor onze bruiloft en samen met hen bezoeken we het park. Voor mijn ouders is het de tweede keer maar dat was geen bezwaar. Vanuit Dos Bocas zijn we zo in Sierpe, daar wijst het zich vanzelf. Vanuit Sierpe vertrek je namelijk met de boot naar Drake Bay. Je krijgt te horen waar je de auto kan parkeren en waar je je moet melden voor de boot. We zijn er in het laagseizoen en we kunnen ons alleen maar voorstellen wat een drukte het zou moeten zijn tijdens het hoogseizoen.

We hebben een reservering bij Corcovado Adventures Tent Camp en deze accommodatie ligt buiten Drake Bay. Naast ons gaan er nog drie Franse dames mee en we zijn klaar om te vertrekken. We varen eerst een stuk door een mangrove gebied en het eerste wilde dier wordt al gespot. Een krokodil ligt lekker in de zon, maar zodra we wat dichterbij komen duikt hij al snel het water in.

Na de mangrove mondt de rivier uit in de zee, helaas voor ons zijn de golven te hoog om meteen door te varen. We wachten, we wachten en we wachten… We dobberen al snel een half uur en we worden ontzettend misselijk. Net op tijd neemt onze kapitein de gok en we gaan de golven over. Gelukkig was het een goede gok en al snel zitten we op volle zee. Een fikse regenbui zorgt ervoor dat we helemaal doorweekt aankomen bij onze accommodatie. Dat mag de pret niet drukken, we zien meteen dat het een prachtige locatie is. Zoals dat zo mooi kan in Costa Rica loopt het regenwoud over in het strand. Nadat we ons om hebben gekleed gaan we lunchen en de rest van de dag hangen we wat rond, spelen we een spelletje en genieten we van een prachtige zonsondergang.

Corcovado

Op naar het park Corcovado

Met betere golven vertrekken we de volgende ochtend richting het park Corcovado. Het is een aardige rit voordat we er zijn. We speuren het water af maar helaas zien we geen walvissen of dolfijnen. Als we bij het startpunt zijn is het een wirwar van boten, gidsen en toeristen. Gelukkig splitst iedereen zich al snel op en komen we onderweg maar af en toe een andere groep tegen. En wat hebben we een geluk zeg! We zien zoveel dieren: wilde zwijnen, een brulaap, groepen slingerapen, groepen doodshoofdaapjes recht voor onze neus, rode ara’s, een agouti… Zelfs de tapir die ik zo graag wilde zien komt op het eind nog voorbij! Tijdens onze lunch op een ander strand zien we zelfs nog de capucijnerapen waarmee we alle vier de soorten van Costa Rica hebben gezien. Wat een dag.

Leer meer over wildlife in Costa Rica, klik hier.

Gids

Een groot aandeel in onze geslaagde dag had onze gids Sandro. Hij kon zijn passie goed overbrengen en we hebben veel bijgeleerd. Wat wij fijn vonden was dat hij de hele dag bij onze groep was. Van ophalen tot afzetten, samen uit samen thuis. Alles was goed verzorgd. We boekten de dagtrip via onze accommodatie, maar we hebben zijn contactgegevens gevraagd om te kunnen delen:

  • exploreosatribal@gmail.com
  • Whatsapp +506 8413 6758
  • Facebook

Het nationale park Corcovado is op meerdere manieren te bezoeken. Wij kozen voor Drake Bay als uitvalsbasis voor onze dagtrip maar je kunt bijvoorbeeld ook voor Puerto Jimenez kiezen. Als je niet helemaal naar het zuiden wil afreizen is een dagtrip vanuit Uvita of Ojochal wellicht een optie. 

Om Drake Bay te bereiken kun je vanuit Sierpe de boot te nemen, deze vertrekt twee keer per dag. In de droge periode kun je er ook naartoe rijden. Dit is in de regenperiode af te raden vanwege een rivier die je net voor Drake Bay moet oversteken. Het is altijd aan te raden even bij je accommodatie te informeren of het mogelijk is. Het is verplicht om het park met een gids te bezoeken. Je kunt voor een dagtrip gaan, voor ons was dit $90 per persoon. Om meer tijd in het park door te brengen kun je voor een overnachting in een rangerstation kiezen. Voor welke optie je ook kiest, het is van belang een reservering te maken voor een bezoek aan Corcovado. Er moet een permit aangevraagd worden omdat er een limiet zit aan het bezoekersaantal.

In de maanden oktober en november moet je er rekening mee houden dat het weer grillig kan zijn met veel regen.

Onze accommodatie

We verbleven drie nachten in het Corcovado Adventures Tent Camp wat buiten Drake Bay ligt. Een prachtige locatie met het strand voor je neus en de jungle op de achtergrond. We worden dan ook vroeg gewekt door een groep brulapen en genieten van prachtige zonsondergangen. Doordat de accommodatie buiten Drake Bay ligt zijn er geen andere voorzieningen in de buurt en schuif je samen met de andere gasten aan voor het ontbijt, de lunch en het diner. Er is genoeg eten, helaas vallen niet alle gerechten altijd bij iedereen in de smaak. Het meeste contact verloopt via de vrijwilligers die aanwezig zijn. Qua service is dit voor ons een minpunt, we weten niet zo goed of dit aan de vrijwilligers zelf ligt of aan de manier waarop ze geïnstrueerd worden.

Kijk hier welke andere nationale parken ik bezocht heb.


Zou jij het park Corcovado willen bezoeken?


Corcovado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.