Home Bestemmingen Omgeving Dominical: surf’s up in Dominicalito

Omgeving Dominical: surf’s up in Dominicalito

by Anouk
Published: Last Updated on
Dominicalito

In onze omgeving is ons favoriete strand Playa Linda bij het dorpje Matapalo. Maar ik denk dat Playa Linda er een concurrent bij heeft, namelijk Playa Dominicalito in de buurt van Dominical.

Playa Dominicalito

Qua karakteristieken is Dominicalito wat ruiger. Zwart zand en kiezelstenen tegenover fijn zand. Verschillende oude bomen versus enkel palmbomen. Daarnaast is er ook nog wat meer actie. Het is een klein dorpje, vanaf de snelweg rijd je eerst langs een aantal woningen voordat je het strand bereikt. We zijn er op een doordeweekse ochtend in augustus, het is vloed en we zien meteen dat er mooie golven richting het strand rollen. Ons vermoeden wordt al snel bevestigd: hier kun je goed surfen. Er liggen verschillende mensen in het water en de een na de ander pakt zijn of haar moment op de golven. Heerlijk om naar te kijken. We zitten dan ook een tijdje op een bankje in de schaduw te genieten samen.

Om echt een goede conclusie te kunnen trekken moeten we nog een keer terug gaan. Playa Linda kennen we zowel overdag als tijdens de zonsondergang. We gaan eens zien of die op Dominicalito ook zo mooi zijn.

Tip van mij

Waar je op de snelweg rechtsaf slaat om naar Playa Dominicalito te gaan ga je links om naar de waterval Poza Azul te gaan. Het maken van een combinatie van deze twee bestemmingen is dan ook aan te raden.

Lees meer over Dominical en omgeving. Of bekijk alle strandbestemmingen van Costa Rica.

Dominicalito op Tripadvisor

Dominicalito Dominical

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.