Home Bestemmingen Poza Azul, een kleine waterval bij Dominical

Poza Azul, een kleine waterval bij Dominical

by Anouk
Published: Updated:
watervallen Costa Rica

Klein maar fijn. Poza Azul is te vinden niet ver van de snelweg, net een stukje buiten Dominical. Eenvoudig te bereiken én de toegang is gratis. 

Al een tijdje had ik deze waterval in gedachte en ik wilde de plek graag leren kennen. Toegegeven, op de foto’s vond ik Poza Azul niet zo indrukwekkend en wist ik niet goed of het de moeite was om er naartoe te gaan. Maar ik ben blij dat we dat wel hebben gedaan, het is weer een mooie plek! Zeker als je de plek voor jezelf hebt en dat geluk hadden we. We waren er in augustus op een doordeweekse ochtend. Natuurlijk is het niet zo indrukwekkend als bijvoorbeeld de waterval Nauyaca maar je bent gewoon weer midden in de natuur. Er is voldoende water om even een verfrissende duik te nemen, ideaal ook met kinderen.

Hoe kom je er?

Verblijf je in de omgeving van Dominical dan raad ik je zeker aan om even een kijkje te gaan nemen bij Poza Azul. De toegang is gratis en je hoeft er niet ver voor te rijden. Volg Waze om bij de bestemming te komen, je komt langs een basisschool en net voor je er bent is er nog een beekje dat je over moet steken. De auto parkeer je aan de doorgaande weg, laat geen waardevolle spullen in de auto liggen. Om van de weg bij de waterval te komen loop je een trap af en een stukje bospad. Het is ongeveer 100 meter, het eerste stuk is een beetje steil.

De tijd van het jaar

Wij waren er halverwege het regenseizoen. Ik kan me voorstellen dat er tijdens de droge periode veel minder water naar beneden komt en dat het misschien niet de moeite is. De Costa Ricanen zijn altijd erg blij als het regenseizoen weer voorbij is en gaan er dan graag zelf op uit. Houd er rekening mee dat de waterval in de weekenden druk bezocht kan worden.

Op zoek naar grotere watervallen? Overweeg een bezoek aan de watervallen Nauyaca of aan de waterval Eco Chontales

Bekijk alle artikelen met de tag ‘Dominical‘.

Facebook Poza Azul

Verblijf jij in de omgeving van Dominical en zou jij de waterval Poza Azul willen bezoeken?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.