Home Bestemmingen Maak een roadtrip naar waterval Eco Chontales

Maak een roadtrip naar waterval Eco Chontales

by Anouk
Published: Updated:
Eco Chontales

Wil je van de gebaande paden gaan, bezoek dan de waterval Eco Chontales. In dit geval gaat het zeker niet alleen om de bestemming, maar ook om de weg er naartoe. De laatste 12 kilometer rijd je over niet geasfalteerde wegen met prachtige vergezichten. Af en toe kom je een bruggetje tegen waarvan je denkt: kunnen we daar over heen? Geen paniek, dat kan.

Gepubliceerd op 13 november 2018
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

eco chontales
eco chontales

Eenmaal aangekomen parkeer je de auto en betaal je de entree bij de woning van de eigenaren. Er is een ruimte om je om te kleden. Via een smal, steil pad daal je af richting de waterval. Je zult aan het geluid horen dat je er bijna bent.

De waterval Eco Chontales is indrukwekkend om te zien en de omgeving is rauw en puur. Wil je de kracht en energie van het water voelen, dan kun je het er op wagen om zo dicht mogelijk bij de waterval te gaan staan. Een stukje verderop kun je zwemmen.

Hoe kom je bij de waterval Eco Chontales?

Vanuit Dominical rijd je in de richting van San Isidro de el General/Perez Zeledon. Eerst passeer je de entree naar de watervallen Nauyaca. Een aantal kilometer verder kom je aan de linkerkant van de weg de afslag naar waterval Eco Chontales tegen. De afslag ligt voor het dorp Platanillo. Vanaf hier is het nog 13 kilometer over een onverharde weg.

Gebruik geen Google Maps, je krijgt een verkeerde routebeschrijving. In de app Maps.me bestaat de plek niet. Waze geeft verschillende opties aan dus let goed op welke je kiest. Houd er rekening mee dat de reistijd langer is vanwege het niet geasfalteerde deel van de route.

Eco Chontales is niet met het openbaar vervoer te bereiken.

Praktische informatie

Eco Chontales is geopend van maandag tot met zaterdag van 8:30 tot 16:00, op zondag van 8:30 tot 17:00. De entree is 4500 Colones per persoon, voor kinderen van 3 tot 9 jaar is de entree 3000 Colones.

Vanwege het pad is het aan te raden om schoenen met goede grip te dragen. Daarnaast is een tweede setje kleren aan te raden. Het pad loopt deels langs de waterval, dus als de wind goed staat ben je al doorweekt voordat je beneden komt.

Wij bezochten de waterval in augustus en we hadden de plek bijna voor onszelf. Het is geen toeristische trekpleister. Ben je er in de regentijd en wil je de waterval graag bezoeken? Informeer vooraf voor de zekerheid hoe de staat van de weg is. Je weet het maar nooit.

Een bezoek aan Eco Chontales is goed te combineren met een lunch bij Rancho La Rana Roja.

De waterval Eco Chontales op Tripadvisor.

De waterval in de maand januari:

Geplaatst door Eco Chontales Water Fall op Vrijdag 29 januari 2021

Reis jij graag buiten de gebaande paden?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.