Home Bestemmingen Matapalo, een rustig stranddorpje in Costa Rica

Matapalo, een rustig stranddorpje in Costa Rica

by Anouk
Published: Updated:
Matapalo

Een rustig dorpje aan de Pacifische kust van Costa Rica, gelegen tussen Quepos en Dominical: je bent in Matapalo. In de Lonely Planet staat deze bestemming of het kaartje van ‘off the beaten track’-bestemmingen. Hier komt de massa dus niet.

Matapalo – Google Maps

Geniet hier van de rustige stranden of ga lekker surfen. Wij gaan zelf het liefst naar Playa Linda net buiten het dorpje. Naast de stranden is er ook een grote kans dat je kunt genieten van wildlife zoals apen, luiaards en iguanas. Er zijn diverse accommodaties in Matapalo te vinden, er is een supermarkt en zijn er een aantal eetgelegenheden. Pak een pizza bij A Kachete aan het strand, aan de andere kant van de snelweg ligt het restaurant Langosta Feliz, kies voor El Patio bij de ingang van Playa Linda aan de snelweg of ga voor lokaal en eet bij een van de twee soda’s aan de snelweg.

Restaurant A Kachete

Vrijwilligerswerk

Je kunt in Matapalo ook terecht als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk. Er is een project dat zich inzet voor de bescherming van de schildpadden: Tortugas de Matapalo. Vanaf juni komen de schildpadden aan land om eieren te leggen, van augustus ongeveer komen deze uit. Heb je interesse? Informeer dan zeker even bij Roberto naar de mogelijkheden! Hij spreekt Engels en Spaans. Naast vrijwilligerswerk kun je er ook terecht voor tours.

Matapalo

Openbaar vervoer

De collectivo’s (stopbussen) die tussen Quepos en Dominical rijden zetten je af aan de snelweg bij de afslag naar het dorp. Kies vanuit Dominical voor de bus die Quepos als eindbestemming heeft, vanuit Quepos kies je de bus die naar Dominical, Uvita of San Isidro de el General gaat.

Praktische informatie

De dichtstbijzijnde pinautomaten vind je in Quepos, Dominical en Uvita. Er is geen apotheek in Matapalo. Ga niet zomaar wildkamperen op de stranden, kies voor een van de kampeerplekken die aangeboden worden.

Bekijk hier welke accommodaties er beschikbaar zijn in Matapalo.

Wat kun je nog meer doen in de omgeving van Matapalo?

  • Bezoek het park Hacienda Barú. Het park is onderdeel van een belangrijk beschermd gebied: het pad van de Tapir. Door een verscheidenheid aan leefomgevingen zijn er veel verschillende diersoorten terug te vinden. De entree zonder tour is $12.
  • Geen zin om op het strand te hangen? Ga surfen, paardrijden, kajakken of ga op zoek naar de luiaard.
  • Zoek even het toerisme op en ga naar Dominical.
  • Relax in de thermale baden van Eco Termales Quepos.

Ga jij Matapalo bezoeken als je in Costa Rica bent?

Matapalo

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.