Home Bestemmingen Bezoek de reuzen van nationaal park Carara

Bezoek de reuzen van nationaal park Carara

by Anouk
Published: Updated:
nationaal park carara

Hier vind je het beste van twee werelden: in nationaal park Carara komen twee soorten regenwoud samen. Het droge en het tropische regenwoud ontmoeten elkaar hier en deze twee ecosystemen zorgen er voor dat er een thuis is voor veel verschillende diersoorten. Een overgang zoals deze is nergens anders te vinden in Costa Rica. Naast de twee soorten regenwoud vind je er de rivier Tarcoles waar een van de grootste krokodillensoorten ter wereld leeft. Wij brengen een bezoek aan het park in het droge maart, ik breng een tweede bezoek in december 2023.

Gepubliceerd op 16 maart 2019
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

Een aangename wandeling

Een wandeling door het park laat me klein voelen: reuzen van bomen toren ver boven me uit. Je voelt de magie van het oude bos. Kort nadat we onze wandeling in het park beginnen zien we al het verschil in vegetatie. Het beginstuk is droog maar al snel wordt de begroeiing dichter waardoor er meer schaduw is. Ondanks de hoge temperaturen is het aangenaam lopen door het bos.

nationaal park carara
nationaal park carara

Tijdens ons bezoek zien we diverse vogels, horen we toekans en kijken we omhoog naar de Capucijnerapen tot we last krijgen van onze nek. We zien aan het begin en aan het eind van het park een groep van deze apensoort, het is heerlijk om te observeren hoe ze op zoek zijn naar voedsel. De Scarlet Macaw laat van zich horen en we zien deze meerdere malen overvliegen. Het is leuk om op de geluiden af te gaan en om de grond en takken af te speuren in de hoop iets te zien.

nationaal park carara

Makkelijk toegankelijk

Een halve dag is voldoende om het park te ontdekken. Wij bewandelen alle paden en zijn ongeveer drie uur in het park. Het fijne is dat je steeds kun kiezen om een rondje extra te pakken of dat je liever terug gaat.

nationaal park carara

Hoewel ik heerlijk weg kan dromen terwijl ik hier over de paden loop wordt ik toch regelmatig teruggehaald naar de realiteit door het geluid van de vrachtwagens. Je blijft je er toch van bewust dat het park vlak naast de snelweg ligt.

In het eerste deel van het park loop je over een breed pad van cement, dit is vanwege de wettelijke verplichting om rolstoeltoegankelijk te zijn. Verder het park in zijn de paden bedekt met grind en worden ze wat smaller. In het begin zal je meerdere groepen tegenkomen met gidsen maar verder het park in zal het rustiger zijn.

nationaal park carara

Voor herhaling vatbaar

Als het park wat dichterbij bij onze woonplaats zou liggen zou ik er regelmatig naartoe gaan. Er leven veel verschillende diersoorten maar door de grote bewegingsruimte die de dieren hebben blijft het de vraag wat je gaat zien. Des te leuker vind ik het om te gaan en te kijken wat je kunt zien. Ga, houd je ogen en oren op en laat je verrassen!

Hoeveel bezoekers ontvangt nationaal park Carara? Lees het in de blog ‘Toerisme in Costa Rica: wat zeggen de cijfers?

Praktische informatie

Nationaal park Carara is elke dag van het jaar geopend. In december tot en met mei is het park geopend vanaf 7:00 tot 16:00, in juni tot en met november van 8:00 tot 16:00. De entree is $10 per persoon. Net als bij steeds meer andere nationale parken in Costa Rica koop je vanaf 1 september 2023 de entree voor dit park online. De entree kan niet meer aan de deur gekocht worden. Lees meer: Hoe koop je online tickets voor een nationaal park in Costa Rica? Ook mag er geen waterfles van wegwerpplastic meer mee.

Het park is makkelijk toegankelijk met de auto, de entree naar de parkeerplaats ligt aan de snelweg. Verblijf je in Jacó of Quepos en reis je met het openbaar vervoer dan kun je de bus in de richting van Puntarenas pakken. Er hangt een busschema bij het kantoor waar je de entree voor het park betaalt. De busrit vanaf Jacó duurt ongeveer 30-40 minuten.

Nationaal Park Carara op Tripadvisor

Bekijk welke accommodaties er in de buurt zijn

Dit nationale park komt terug in de blog ‘Actief in Costa Rica: 9 keer mooi wandelen. Bekijk ook welke andere nationale parken van Costa Rica ik bezocht heb.

Zou jij nationaal park Carara willen bezoeken?

Ga voorbereid op pad en neem alle handige reistips meebestel het e-book ‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.