Home Bestemmingen Actief in Costa Rica: 9 keer mooi wandelen

Actief in Costa Rica: 9 keer mooi wandelen

by Anouk
Published: Last Updated on
waterval tesoro escondido

Ga je naar Costa Rica, dan weet je dat je actief gaat zijn. Er zijn zoveel te zien en te doen. Ik heb voor jou alvast negen opties om mooi te wandelen in Costa Rica.

Nationaal park Corcovado

Helemaal in het zuiden van het land vind je op het schiereiland Osa nationaal park Corcovado. Of je nu kiest voor een dagtrip of voor meerdere dagen in het park, je gaat sowieso een mooie wandeling maken én je hebt ook nog eens een grote kans om veel wilde dieren te zien. Reis af naar het zuiden, het is niet zo afgelegen als men soms doet vermoeden. Wij bezochten Corcovado via Drake Bay.

Corcovado

Nationaal park Carara

De enige plek in Costa Rica waar je de overgang van het droge regenwoud naar het tropische regenwoud vindt. Door deze combinatie is het een leefgebied voor veel dieren, met name voor veel vogels. Met een aangename wandeling kun je het park Carara gaan verkennen. Kijk hoeveel verschillende vogels je ziet en misschien wordt je nog wel verrast door een aantal andere diersoorten. Ik vind een bezoek aan dit park voor herhaling vatbaar. Lees meer over nationaal park Carara.

nationaal park carara

Actief in Costa Rica: bekijk ook het overzicht van nationale parken in Costa Rica.

Dos Brazos

Daar waar je bij nationaal park Corcovado verplicht met een gids op pad moet gaan kun je in Dos Brazos zelfstandig gaan wandelen. Vanuit de accommodatie die wij bezochten zijn er een aantal trails uitgezet die zorgen voor een diversiteit aan ervaringen. We zagen twee keer een groep slingerapen, we werden wakker door de brulapen en we zagen en hoorden vele vogels. Lees meer over de bestemming Dos Brazos.

actief Costa Rica

Waterval Tesoro Escondido

Actief in en buiten de gebaande paden van Costa Rica. Dit vond ik zo’n mooie wandeling. En het is dus niet druk bezocht, wij kwamen slechts een ander koppel tegen. Maak kennis met het nevelwoud, voel je klein in de natuur. Binnen een uur ben je er. Het is niet een hele grote inspanning. Wat zeg je, durf jij het aan om voor deze onbekende bestemming te kiezen? Lees meer over waterval Tesoro Escondido.

waterval tesoro escondido

Natuurreservaat Cloudbridge

Qua karakter doet deze wandeling mij veel denken aan het wandelen in het zuiden van Costa Rica bij Dos Brazos. Dit natuurreservaat kent vele smalle bospaadjes waarbij je over stenen en boomwortels loopt. Een avontuurlijke én onbekende bestemming in Costa Rica. Door de ligging is het wandelen in zekere zin wel aangenamer. Door de hoogte is het hier koeler vergeleken met het vochtige klimaat van Dos Brazos. Vlak is de wandeling zeer zeker niet, dus daar zit dan toch een mooie uitdaging in. Lees meer over natuurreservaat Cloudbridge.

Waterval La Cangreja

Deze waterval vergt wel wat meer inspanning. Gelegen in het nationale park Rincón de la Vieja deden wij er heen en terug 4 uur over, maar daar krijg je natuurlijk wel wat voor terug. Een prachtig bos, een open vlakte met uitzicht op de oceaan en natuurlijk die mooie waterval op het einde. Dus heb je wel zin in een uitdaging, kies dan voor deze waterval. Lees meer over nationaal park Rincòn de la Vieja.

Rincon de la Vieja

Actief in Costa Rica: bezoek meer mooie watervallen in Costa Rica.

Las Pailas

In hetzelfde park vind je het pad Las Pailas. Dit pad is toegankelijker dan de vorige wandeling en het mooie van deze route is dat je de vulkanische activiteit op verschillende manieren kunt waarnemen. Borrelend modder, een rokende mini-vulkaan en kokend heet water… De vulkaan Rincón de la Vieja is ook actief in Costa Rica!

Rincon de la Vieja

De watervallen Nauyaca

Niet alle watervallen zijn de moeite waard tijdens het droge seizoen, maar deze wel. Bezoek deze waterval als je in de omgeving van Dominical verblijft. Hike in een uur naar de watervallen Nauyaca en neem een heerlijke verfrissende duik voor je terugkeert. Kijk onderweg zeker of je misschien nog een wild dier voorbij ziet komen. Lees meer over de watervallen Nauyaca.

Nauyaca

Nationaal park Volcán Tenorio

Met een bezoek aan dit nationale park zie je al wandelend een van de meest bijzondere rivieren ter wereld: Rio Celeste. Bekijk zelf hoe blauw het water is én waar Rio Celeste ontstaat. Het stuk naar het hoogtepunt van het park, de waterval, is goed te bewandelen. Vanaf dit punt kun je verder het park in om andere interessante punten te bekijken, echter is het pad minder vlak en bevat het vele keien. Desalniettemin is het zeker een aanrader om het gehele park te gaan verkennen. Lees meer over nationaal park Volcan Tenorio en Rio Celeste.

actief Costa Rica

Ga goed voorbereid op pad met het e-book ‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

Actief in Costa Rica: waar ga jij wandelen?

actief Costa Rica

6 comments

Marcella Molenaar 31 januari 2020 - 07:49

Lekker groen en vol gave watervallen, dus ik was verrast door de vulkanische activiteit! Leuk dat Costa Rica zo afwisselend en vol mooie natuur is. Het land staat echt hoog op mijn wishlist!

Reply
Anouk 1 februari 2020 - 18:08

Er is zoveel variatie, ik denk dat er voor iedereen wat bij zit! In ieder geval wordt het een hele actieve vakantie als je naar Costa Rica gaat.

Reply
Michal 1 februari 2020 - 05:48

Dat nationale park Rincón de la Vieja lijkt me gaaf. Ik hou enorm van zichtbare vulkanische activiteit. En in combinatie met regenwoud is dat helemaal tof!

Reply
Anouk 1 februari 2020 - 18:02

Dat was ook precies wat wij zo leuk vonden aan dit park. En de vulkaan is echt actief, gisteren was er een (kleine) uitbarsting…

Reply
Jenny 6 februari 2020 - 15:16

Wat een mooie wandelingen naar watervallen en over touwbruggen! Het klinkt misschien gek, maar dit doet me een beetje aan Taiwan denken.

Reply
Anouk 7 februari 2020 - 20:41

Wat een leuke vergelijking. Als ik iets over Taiwan hoor is het wel altijd heel positief, ook over de natuur.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.