Actief in Costa Rica: kies voor deze 6 mooie wandelingen

door Anouk
0 reacties

Ga je naar Costa Rica, dan weet je dat je actief gaat zijn. Er zijn zoveel te zien en te doen. Ik heb voor jou alvast 6 mooie wandelingen op een rij gezet.

Nationaal park Corcovado

Helemaal in het zuiden van het land vind je op het schiereiland Osa nationaal park Corcovado. Of je nu kiest voor een dagtrip of voor meerdere dagen in het park, je gaat sowieso een mooie wandeling maken én je hebt ook nog eens een grote kans om veel wilde dieren te zien. Reis af naar het zuiden, het is niet zo afgelegen als men soms doet vermoeden. Wij bezochten het park met een dagtrip vanuit Drake Bay, lees meer.

Corcovado

Nationaal park Carara

De enige plek in Costa Rica waar je de overgang van het droge regenwoud naar het tropische regenwoud vindt. Door deze combinatie is het een leefgebied voor veel dieren, met name voor veel vogels. Met een aangename wandeling kun je het park Carara gaan verkennen. Kijk hoeveel verschillende vogels je ziet en misschien wordt je nog wel verrast door een aantal andere diersoorten. Ik vind een bezoek aan dit park voor herhaling vatbaar. Lees meer.

nationaal park carara

Waterval Tesoro Escondido

Het loont om buiten de gebaande paden te durven reizen. Dit vond ik zo’n mooie wandeling. En het is dus niet druk bezocht, wij kwamen slechts een ander koppel tegen. Maak kennis met het nevelwoud, voel je klein in de natuur. Binnen een uur ben je er, het is niet een hele grote inspanning. Wat zeg je, durf jij het aan om voor deze onbekende bestemming te kiezen? Lees meer.

waterval tesoro escondido

Waterval La Cangreja

Deze waterval vergt wel wat meer inspanning. Gelegen in het nationale park Rincón de la Vieja deden wij er heen en terug 4 uur over, maar daar krijg je natuurlijk wel wat voor terug. Een prachtig bos, een open vlakte met uitzicht op de oceaan en natuurlijk die mooie waterval op het einde. Dus heb je wel zin in een uitdaging, kies dan voor deze waterval. Lees meer.

nationaal park Rincón de la Vieja

Las Pailas

In hetzelfde park vind je het pad Las Pailas. Dit pad is toegankelijker dan de vorige wandeling en het mooie van deze route is dat je de vulkanische activiteit op verschillende manieren kunt waarnemen. Borrelend modder, een rokende mini-vulkaan en kokend heet water… De vulkaan Rincón de la Vieja is actief! Lees meer.

Rincón de la Vieja

De watervallen Nauyaca

Niet alle watervallen zijn de moeite waard tijdens het droge seizoen, maar deze wel. Bezoek deze waterval als je in de omgeving van Dominical verblijft. Hike in een uur naar de watervallen Nauyaca en neem een heerlijke verfrissende duik voor je terugkeert. Kijk onderweg zeker of je misschien nog een wild dier voorbij ziet komen. Lees meer.

Nauyaca

Actief in Costa Rica: voor welke wandeling kies jij?

Actief in Costa Rica

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More