Home Bestemmingen De nationale parken van Costa Rica: 14 bestemmingen in één overzicht

De nationale parken van Costa Rica: 14 bestemmingen in één overzicht

by Anouk
Published: Last Updated on
nationaal park carara

De nationale parken van Costa Rica vormen een belangrijk onderdeel van de beschermde natuurgebieden in het land. Het is eigenlijk wel zeker dat je één of meerdere parken bezoekt tijdens jouw vakantie in Costa Rica. In samenwerking met andere reisbloggers stelde ik dit overzicht samen. Laat je inspireren door de bekende en minder bekende bestemmingen. Lees ook over een stukje achtergrond, of je een park met gids moet bezoeken en wat is eigenlijk de entree van de nationale parken van Costa Rica?

Gepubliceerd op 3 juli 2020
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

Er zijn verschillende namen voor de beschermde natuurgebieden in Costa Rica. Zo zijn er onder andere bosreservaten, beschermde zones, biologische reservaten, nationale wildlife reservaten, zeereservaten en dus de nationale parken. In totaal zijn er 30 nationale parken. Alle beschermde natuurgebieden samen worden ‘Protected Wildlife Areas’ genoemd en SINAC is verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitvoeren en monitoren van alle plannen. Naast de beschermde gebieden zijn er ook nog eens 43 biologische gangen die als doel hebben om al die gebieden met elkaar te verbinden. Niet gek dat Costa Rica internationaal geroemd wordt voor het beschermen van de natuur.

Groen: alle Protected Wildlife Areas, Wit: Biologische gangen

Wat is de entree voor de nationale parken in Costa Rica?

De entree is niet voor alle nationale parken van Costa Rica hetzelfde. De goedkoopste toegang is $5 en de duurste $18. Voor de meeste populaire parken ligt de entree tussen de $10 en $15. Vaak betalen kinderen van 12 jaar en jonger minder of zelfs geen entree. Nationaal park Cahuita is een uitzondering, maar daar staat verderop in dit overzicht meer over geschreven.
De entree van de nationale parken is voor buitenlandse toeristen anders dan voor inwoners van Costa Rica. Reis je met een huurauto? Houd er rekening mee dat er nog parkeerkosten bij kunnen komen. In de meeste gevallen is dit ongeveer 3 euro.

Let steeds op de openingstijden. Niet elk nationaal park is elke dag geopend en de openingstijden kunnen per park verschillen.

Voor steeds meer nationale parken van Costa Rica kun je vooraf of moet je zelfs vooraf tickets bestellen. Lees daarover meer in de blog Hoe koop je online tickets voor een nationaal park in Costa Rica?

Moet je een nationaal park met een gids bezoeken?

De meeste parken kun je goed zelfstandig bezoeken. Meestal zijn de paden goed begaanbaar en duidelijk aangegeven. Een gids zorgt er echter wel voor dat je meer zal zien doordat zij precies weten waar ze op moeten letten en welke geluiden ze moeten herkennen. Ook leer je meer over de samenhang van alles in het desbetreffende ecosysteem. Voor nationaal park Corcovado is het wel verplicht om met een gids op pad te gaan. Zowel een dagtour als een tour met overnachting in dit park komt in dit overzicht aan bod.

Ga goed voorbereid op pad met het e-book ‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

1. Nationaal park Rincón de la Vieja

Hier worden de zintuigen aan het werk gezet: je hoort, je ziet en je ruikt van alles. Nationaal park Rincón de la Vieja is hét park om de vulkanische activiteit te beleven. Met het goed toegankelijke pad Las Pailas kun je deze activiteit in verschillende vormen waarnemen en je geniet van de mooie omgeving. Het pad loopt zowel over een open vlakte als door het bos. Een leuke route voor jong en oud.

Naast de vulkanische activiteit zijn er ook mooie watervallen in het park. Dit is zeker wel een wandeling die pittiger is dan Las Pailas, maar het is een mooie uitdaging voor wie daar zin in heeft. Klimmen door het prachtige bos, uitkijken voor alle boomwortels en klauteren over de rotsen om uiteindelijk bij de waterval uit te komen. Neem ruim de tijd hiervoor maar het is zeker de moeite waar. Je bent actief in Costa Rica!

Voor Rincon de la Vieja koop je de entree vooraf online, een deel van het park is op maandag gesloten.

Rincon de la Vieja
Las Pailas
watervallen Costa Rica
De eerste glimp van waterval La Cangreja

2. Nationaal park Volcán Tenorio

Beter bekend als het park met Rio Celeste. Prachtig blauw is het water, echt waar. Bezoek nationaal park Volcán Tenorio en bekijk dit bijzondere natuurfenomeen. Het hoogtepunt van het park is de waterval en het pad hier naartoe is zeer goed te bewandelen. Het is zeker aan te raden om na de waterval door te lopen om de rest van het park te bezoeken. Je komt onderweg verschillende interessante punten tegen zoals het blauwe meer, een uitkijkpunt en borrelend water.

Door de ligging in het regenwoud is het pad na de waterval minder gepolijst. Het is moeilijk om het materiaal voor het pad hier te krijgen en daarbij valt hier het hele jaar door regen wat een extra uitdaging is voor het onderhoud. Prachtig groen is het hier dus wel altijd. Dit zorgt voor een mooi contrast met het blauwe water, zeker als de zon schijnt. Kies voor goede schoenen en geniet van het natuurschoon dat nationaal park Volcán Tenorio te bieden heeft.

Voor het park Volcán Tenorio koop je vooraf online de entree.

Deze twee nationale parken staan in: Route Costa Rica: een week vanaf Liberia.

Rio Celeste
Het begin van Rio Celeste
Groen is het altijd

3. Nationaal Park Volcán Arenal

door My Footprints

Costa Rica is een paradijs voor natuur en wildlife liefhebbers. Eén van de bijzondere nationale parken in Costa Rica is het Arenal Vulcano National Park.  Dit park wordt gedomineerd door de (slapende) vulkaan Arenal die je overal kunt zien liggen.

Je uitvalsbasis voor een bezoek is het dorpje La Fortuna. Vanaf hier kun je prachtige wandelingen maken door het regenwoud met de laaghangende bewolking en bijzondere flora en fauna. Wandel over gestolde lava van vroegere uitbarstingen. Of maak een  boottocht over het grote meer met de Arenal als backdrop. Een aantal uur relaxen in één van de heetwater bronnen is echt een must.

Vergeet niet je regenjas in te pakken want deze regio is één van de natste van het land. Wil je het gebied bezoeken informeer dan ter plekke of het veilig is.

In 2022 bracht ik twee keer een bezoek aan deze regio, lees er over in de blog ‘Bewonder de vulkaan Arenal vanuit La Fortuna‘.

My Footprints
My Footprints

4. Monteverde Cloud Forest Reserve

door Travel a Lut

Mysterieuze nevelwouden, rondvliegende kolibries en eindeloos veel wandelpaden: het Monteverde Cloud Forest is een walhalla voor natuurliefhebbers. Op 1.500 meter hoogte en met maar liefst zes ecosystemen is de cloud forest van Monteverde een must om te bezoeken tijdens jouw rondreis. Het park leent zich uitstekend voor mooie hikes óf om honderden bijzondere vogelsoorten te spotten. Juist zin in wat avontuur en adrenaline? Ga dan ziplinen en zoef met hoge snelheid langs de toppen van de cloud forest. Een andere te gekke activiteit is een hike over de hangbruggen in het naastgelegen Selvatura, waarbij je twee uur lang tientallen meters boven de grond wandelt. Benieuwd geworden? Hier vind je meer Monteverde tips.

nationale parken Costa Rica
Travel a Lut

5. Natuurreservaat Cabo Blanco

door Under the Trees

Cabo Blanco ligt verstopt in de uiterste hoek in het zuiden van de Nicoya Peninsula. Door de ligging hoef je het niet te delen met een massa andere bezoekers. Het avontuur om er te geraken en de bewogen geschiedenis van het park maken een bezoek beslist de moeite waard.

Wat maakt Cabo Blanco zo uniek? Het koppel dat baanbrekend werk deed op deze plek stond aan de wieg van de nationale parken in Costa Rica. En wist je dat je op het paradijselijke strand in aanraking kan komen met het giftige sap van de appel des doods? Een bezoek is niet alleen een boeiende sprong in de geschiedenis maar een avontuur op zich.

Het park met ingang via Cabuya is open van woensdag tot zondag van 8 tot 16 uur. De entree voor dit nationale park van Costa Rica is $12. Het Danish Trail is een lus van 1,5 km. Het Swedish Trail is 4,2 km tot aan het strand. Dit lange trail is matig tot moeilijk omdat het vlak voor het strand steil omhoog gaat. Reken circa 4 uur om dit pad heen en terug te wandelen (zonder de tijd op het strand). Schat voldoende tijd in om voor 16 uur het natuurreservaat te verlaten. Dat wil zeggen: ten laatste om 14 uur vertrekken aan het strand. Bezoek zeker ook  Wild Sun Rescue, een opvangcentrum voor wilde dieren dat vlakbij de ingang van natuurreservaat Cabo Blanco gelegen is. 

nationale parken Costa Rica
Under the Trees
nationale parken Costa Rica
Under the Trees

6. Nationaal park Volcán Poás

De vulkaan Poás is één van de vier actieve vulkanen die Costa Rica op dit moment kent. Vanuit het stedelijk gebied is deze vulkaan goed toegankelijk en het is daardoor een populaire dagtrip. Vanwege de activiteit is het park een paar jaar geleden nog voor langere tijd gesloten geweest, de kans bestaat dat dit nog een keer zal gebeuren. De activiteit van de vulkaan wordt goed gemonitord. Voor de zekerheid informeer je het beste vooraf of de omstandigheden gewijzigd zijn. Wil je een bezoek brengen aan dit nationale park van Costa Rica, vergeet dan niet online de entree te boeken.

Lees meer over nationaal park Volcán Poás

7. Nationaal park Tortuguero

door Dream the World

Een van de mooiste nationale parken in Costa Rica is wat mij betreft Tortuguero National Park. Oké toegegeven het is er wel wat toeristisch. Maar omdat alle het vervoer en wildlifewatching per bootjes plaatsvindt heb je daar weinig last van. Het nationale park is een prachtig groene, moerasachtig regenwoud vol wilde dieren. Sta oog in oog met luiaards, verschillende soorten apen, zeeschildpadden, krokodillen, heel veel vogels en slangen. Wij zagen een grote boa constrictor van 3 meter onder ons huisje. Tortuguero is zéker een groot avontuur! En deze bestemming mag je niet missen als je naar Costa Rica gaat.

De entree koop je vooraf online.

Dream the World
Tortuguero
Dream the World

8. Nationaal park Cahuita

door Just My Travel

Nationaal park Cahuita is gelegen aan de Caribische kust van Costa Rica in het sfeervolle maar kleine plaatsje Cahuita. Dit nationale park is een schitterende afwisseling tussen jungle en strand. Wanneer je er rond loopt, kijk je werkelijk je ogen uit door de meest schitterende natuur, mooie witte stranden die helemaal langs het nationale park liggen en een grote diversiteit van dieren die je tegenkomt tijdens het wandelen.

Cahuita is een van de weinige nationale parken in Costa Rica waar je geen entree hoeft te betalen. Bij de ingang is het de bedoeling dat je een registratieboek invult zodat ze weten wie er in het park zijn op welk moment. Dan wordt er om een bedrag gevraagd maar dit is een gift en niet verplicht, je kunt zelf kiezen of je geld wilt geven en de hoeveelheid. Het geld dat gegeven wordt bij de ingang van het park wordt ook daadwerkelijk gebruikt om het nationale park, de stranden en dieren gezond, schoon en mooi te houden. 

De openingstijden zijn van 8:00 t/m 16:00. Let wel op dat het een forse wandeling is van ongeveer 4 a 5 uur wil je de hele trail bewandelen. Als je voor 12:00 op de helft bij Punta Cahuita bent mag je verder wandelen, na 12:00 moet je terug keren en kun je niet meer de hele trail wandelen. Dit omdat het vroeg donker wordt en je de afstand niet meer gaat redden dus uit veiligheid. In het regenseizoen kun je ook maar een deel van de trail bewandelen omdat er dan delen van de paden overstroomt zijn door de zee of rivier. Je kunt daar niet oversteken. Sla nationaal park Cahuita niet over, het is er genieten!

Lees meer over de Caribische kust van Costa Rica

Just My Travel

9. Nationaal park Volcán Irazu

door Weiss op Reis

Met je hoofd boven de wolken lopen; als je Vulkaan Irazú bezoekt, kan het. Met 3432 meter is Irazú namelijk de hoogste vulkaan van Costa Rica. Het is ook één van de vijf nog actieve vulkanen, wat bij aankomst direct duidelijk wordt door de zwavelgeur die er hangt. Bij helder weer heb je een fenomenaal uitzicht richting beide zeeën, bij bewolking ervaar je het surrealistische “on top of the world” gevoel. Wie geluk heeft, vangt ook nog een glimp op van het heldergroene kratermeer.

De vulkaan is vanuit San José of Cartago gemakkelijk te bereiken met de auto of met een rechtstreekse bus. De rit er naartoe, door de bergen met prachtige uitzichten, is sowieso al de moeite waard. De krater is te bezoeken van 8:00 tot 15:30 en een toegangskaartje kost $15 voor buitenlanders ($5 voor kinderen t/m 12 jaar). Vanwege de hoogte is het er vaak behoorlijk koud, rond de 5 tot 9 graden, dus een vestje of trui meenemen is geen overbodige luxe, net als zonnebrand.

Een aanrader om te combineren met een bezoek aan de vulkaan, is Bosque de Prusia. Dit bos is onderdeel van het nationale park Volcán Irazú, en is met voornamelijk dennenbomen een compleet ander soort bos dan je elders in Costa Rica tegenkomt. Volgens de lokale bevolking is dit bos één van de meest magische plekken van het land, met name door de “árbol embrujado”, oftewel de “behekste boom”. De legende gaat dat er kabouters wonen in de boom en dat er magische dingen gebeuren. Verder bestaat het park uit verschillende mooie routes van in totaal 16 kilometer, die allemaal vrij gemakkelijk te bewandelen zijn. Ook dit park is maar open tot 15:30, dus als je een combinatie wil maken is het verstandig om vroeg te vertrekken. Toegang tot het park kost $5. Koop de entree vooraf online.

Dit nationale park van Costa Rica is veruit het populairste onder de inwoners van Costa Rica. Lees meer: Toerisme in Costa Rica: wat zeggen de cijfers?

Wij bezochten het nationale park Irazu op de route van de Pacifische kust naar de Caribische kust
nationale parken costa rica
Weiss op Reis
nationale parken costa rica
Weiss op Reis

10. Nationaal park Chirripó

Dit is een mooi avontuur! Het kost wel wat moeite en voorbereiding, het is niet voor iedereen. Vanaf het dorp San Gerardo de Rivas worden er heel wat hoogtemeters afgelegd naar het basiskamp Los Crestones. Tijdens deze wandeling zie je de omgeving veranderen. Op dag twee staat het laatste stuk naar de top op het programma: de cerro Chirripó! Het is een uitdaging, maar wij zouden nog wel een tweede keer willen gaan.

Lees hoe je een bezoek kunt brengen aan nationaal park Chirripó

Costa Rica hike Chirripo
Op de Cerro Chirripó

11. Nationaal park Carara

Waar de nationale parken van Costa Rica opgericht zijn om de natuur te beschermen is dat zeker ook belangrijk in nationaal park Carara. Dit is de enige plek in het land waar het droge tropische regenwoud het vochtige tropische regenwoud ontmoet. Door deze samenkomst is het nationale park een goede leefomgeving voor veel verschillende dieren. Je kunt hier met name veel verschillende vogels spotten. Een fijne wandeling brengt je langs enorme bomen die er al tijden moeten staan. Kijk tussen de takken en bladeren door wat je ziet, dit zorgt soms voor mooie verrassingen. Houd ook vooral de oren open, de Scarlet Macaw is niet ver.

Als je verder het park in loopt verandert het pad: van beton naar een bospad. Net als het pad wisselt ook de vegetatie en je ziet die samenkomst van de twee typen regenwoud. Nationaal park Carara is zeer makkelijk toegankelijk en ligt op de route van San José naar de Pacifische kust van Costa Rica. ‘Carara’ betekent ‘rivier van de alligators’ in de inheemse taal. Een stop bij de befaamde brug om te kijken naar krokodillen die in rivier Tarcoles leven is dan ook zo gemaakt.

De entree koop je vooraf online.

nationaal park carara
Nationaal Park Carara
nationaal park carara
Nationaal park Carara

12. Nationaal park Manuel Antonio

Het kleinste en ook één van de populairste nationale parken van Costa Rica. De ligging en de naam zorgen ervoor dat Manuel Antonio zeer drukbezocht is. De stranden zijn mooi en je kunt tijdens een bezoek eenvoudig veel verschillende soorten dieren zien.

Door de populariteit is de druk op het park en op de omgeving erg hoog. Ik beveel het park dan ook liever niet aan. Er zijn alternatieven in de regio zoals nationaal park Carara, natuurreservaat Hacienda Baru bij Dominical of kies ervoor om door te reizen naar het zuiden voor een bezoek aan nationaal park Corcovado. De dieren in Manuel Antonio zijn grotendeels gewend geraakt aan de aanwezigheid van de toeristen en de capucijnerapen en de wasberen maken daar op slinkse wijze misbruik van. Verlies je tas niet uit het oog…

Wil je nationaal park Manuel Antonio wel graag opnemen in de route, dan raad ik in ieder geval aan om zonder gids het park te verkennen. Zonder gids kun je namelijk de minder drukbezochte paden bezoeken, de gidsen nemen allemaal hetzelfde pad. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het park voortaan gesloten is op dinsdag. De entree voor dit nationale park van Costa Rica koop je voortaan online.

nationaal park Manuel Antonio
Nationaal park Manuel Antonio

13. Nationaal park Marino Ballena

Het eerste marine park van Costa Rica en van Midden-Amerika: nationaal park Marino Ballena bij Uvita. De kustlijn is 15 kilometer lang, het park beslaat slechts 50 meter landinwaarts en omvat een aantal stranden.

Het belang van het beschermen van dit gebied voor de kust van Uvita zijn met name de walvissen. Twee keer per jaar komen de bultrugwalvissen naar Costa Rica. Ze komen graag naar Costa Rica door het ontbreken van een natuurlijke vijand, het is een ideale omgeving om jongen te krijgen. De beste periode om walvissen bij Uvita te zien is van juli tot en met oktober. Nationaal park Marino Ballena kent het prachtige detail dat het strand de vorm van een walvissenstaart heeft. Naast de walvissen zijn er vele andere diersoorten te vinden: zo zijn er verschillen soorten dolfijnen, Manta Rays, schildpadden en hamerhaaien. Vanuit Uvita is het dan ook mogelijk om te gaan snorkelen en duiken.

Walvissen Uvita

14. Nationaal park Corcovado

Meerdaagse tour Corcovado – door My Travel Secret

Corcovado National Park is één van de meest bijzondere parken in Costa Rica. Het is het park met de grootste biodiversiteit van Costa Rica en één van de beste plekken om dieren in het wild te spotten. Wij bezochten Corcovado National Park vanuit Drake Bay, een ontzettend fijne en relaxte plek. Vanuit hier namen we, samen met een gids, de boot richting het La Sirena ranger station. Op dag 1 verkenden we voornamelijk de omgeving rondom La Sirena. Hier zagen we o.a 4 verschillende apensoorten, heel veel bijzondere vogels, neusberen en een miereneter. Er was zelfs een poema in de buurt, maar helaas zagen we hem niet. De nacht brachten we door in het ranger station. 

Op dag 2 liepen we van La Sirena naar het La Leona ranger station. Een pittige, maar ontzettend gave wandeling van ongeveer 23 kilometer. We vertrokken al voor zonsopkomst. Het eerste deel van de hike wandelden we door de jungle en zagen we weer heel veel dieren waaronder een tapir en verschillende miereneters. Het tweede deel liepen we voornamelijk over het strand. Aan het einde van de hike werden we opgewacht door een taxi die ons weer terug bracht naar Drake Bay. 

Zowel de hike van La Sirena naar La Leona als ons verblijf aan Drake Bay, waren de hoogtepunten van onze reis door Costa Rica. Het kost misschien net wat meer moeite om hier te komen, maar het is het zo ontzettend waard.

nationale parken Costa Rica
My Travel Secret
nationale parken Costa Rica
My Travel Secret

Dagtour Corcovado

Wij maken ook kennis met Corcovado via Drake Bay, maar wij gaan voor een dagtour. Samen met mijn familie uit Nederland genieten we enorm van de natuur en van het zien van alle dieren. Wandelen in de vochtige jungle en over het strand is vermoeiend, maar in deze vorm is het voor iedereen goed te doen. Voor mijn ouders is het zelfs een tweede keer in het park.

De start van ons avontuur begint eigenlijk al de dag ervoor. Met de boot vertrekken we vanuit Sierpe naar de accommodatie in Drake Bay. Voordat we uitkomen bij zee genieten we van de mangrove waar we doorheen varen. Het is echt een aanrader om zo aan het Corcovado-avontuur te beginnen. Onze accommodatie ligt buiten het centrum pal aan het strand. Zo kunnen we aan het eind van de dag genieten van de mooie zonsondergang vlakbij onze slaapplek.

Vanuit Drake Bay zijn er diverse andere activiteiten te ondernemen zoals snorkelen of duiken bij biologisch reservaat Isla del Caño of het maken van een mooie wandeling langs de kustlijn. Na een dagtour is een tweede of derde dag op het schiereiland Osa dan ook zo gevuld.

Corcovado
The Scarlet Macaw
Drake Bay Corcovado
Aankomst Drake Bay

Andere beschermde gebieden die je in Costa Rica kunt bezoeken:

Welke nationale parken van Costa Rica ga jij bezoeken?

nationale parken Costa Rica

26 comments

anne 3 juli 2020 - 11:08

Costa Rica staat hoog op mijn bucket list!

Reply
Anouk 4 juli 2020 - 15:00

Hopelijk geeft dit overzicht veel inspiratie!

Reply
Janet 8 juli 2020 - 14:36

Je artikelen zijn altijd leuk om te lezen.. ik doe veel inspiratie op en Costa Rica komt steeds hoger op de lijst te staan! ☺️

Reply
Anouk 10 juli 2020 - 15:35

Dank je wel Janet, dat is leuk om te horen. Fijn dat je zoveel inspiratie op kunt doen.

Reply
Arjan Dannenberg 5 september 2020 - 03:04

Hej Anouk , alweer een prachtig blog !!!
Tijdens onze 1e reis(2019) hebben een aantal parken bezocht waaronder :. MA NP,
Volcan Tenorio NP, Cahuita NP , Volcan Arenal NP, prachtige parken heel veel dieren gezien, rest dus nog genoeg parken om te bezoeken??
Daarnaast verschillen tours gedaan :Mira- valles, Mistico Hangbruggen , Cano Negro river tour (deze was fantastisch, erg veel dieren en vogels gespot)
Costa Rica is een must voor natuurliefhebbers, met fantastische flora en fauna, met een natuur diversiteit wat mss well uniek in de wereld is ,en dan ook nog de prachtige stranden waarvan sommige zo overgaan in de jungle ?? de fantastische mensen!!!!! we kunnen niet wachten om dit prachtige land weer te bezoeken!!!!
Veel sc6 met je blog, we halen er veel inspiratie uit.

Reply
Anouk 9 september 2020 - 04:26

Hoi Arjan,

Dank je wel voor de reactie, leuk om te lezen. Jullie hebben een mooie eerste reis gehad! Als je dan naar Costa Rica gaat dan wil je de natuur ook zo beleven zoals jullie dat hebben gedaan. Leuk ook dat jullie enthousiast zijn over de inwoners die jullie hebben ontmoet.

Hopelijk kunnen jullie in de tussentijd lekker inspiratie op blijven doen en hopelijk kunnen jullie in de toekomst weer een tweede reis ondernemen. Ik ben benieuwd van welke parken jullie dan gaan genieten 🙂

Groet,

Anouk

Reply
Gundi 5 juli 2020 - 15:34

Ik dacht eerst dat jij al die parken zelf bezocht had. Maar wel fijn dat je samen gewerkt hebt met andere bloggers. Zo helpen jullie elkaar. Leuk idee!

Reply
Anouk 6 juli 2020 - 09:44

Ik heb inmiddels diverse bestemmingen in Costa Rica bezocht waarvan er 6 nationale parken zijn die hier beschreven worden. Omdat Costa Rica zo divers is en iedereen de vakantie daardoor anders meemaakt leek het me leuk eens samen te werken! Zo ontstaat er een goed beeld van hoe verschillend elke omgeving weer is.

Reply
Lizette 6 juli 2020 - 02:29

Wauw, wat een keuze! Het valt me erg mee dat de toegang zo goedkoop is. Die had ik bij sommige parken wel duurder verwacht. Het liefst zou ik een park kiezen met vulkanische activiteit en een pad dat dan niet al te ingewikkeld is, om het met kids te kunnen doen.

Reply
Anouk 6 juli 2020 - 09:50

Leuk he, zoveel verschillende bestemmingen! Fijn dat de prijzen meevallen. Las Pailas in Rincón de la Vieja is dan zeker een aanrader voor jullie.

Reply
Diana 6 juli 2020 - 04:44

Ik had het laatst er nog met iemand over dat ik echt eens naar Costa Rica moet gaan. Hij zou er wel willen wonen en hoe meer ik ervan zie hoe meer ik het ook snap. De natuur is echt waanzinnig.

Reply
Anouk 6 juli 2020 - 09:53

Wat betreft het maken van wandelingen zit je in ieder geval wel goed! Ook in Costa Rica zijn er nog problemen met bijvoorbeeld jagen en illegale houtkap, maar alle inspanningen om de natuur te beschermen zorgen er wel voor dat er veel behouden blijft.

Reply
Linda 7 juli 2020 - 06:01

Wat een geweldige parken allemaal! Ze zien er stuk voor stuk geweldig uit en klinken ook geweldig. De natuur is toch wel de reden dat Costa Rica op mijn lijstje staat

Reply
Anouk 10 juli 2020 - 15:34

Dat gaat nog lastig worden met het maken van een route! 🙂

Reply
Yvonne 8 juli 2020 - 14:46

Wat een mooi overzicht. Ik weet alleen niet of dit het kiezen voor mij makkelijker maakt, haha.. het lijkt me allemaal mooi!! Op de kaart is trouwens duidelijk te zien hoe onwijs veel natuur er in Costa Rica is.

Reply
Anouk 10 juli 2020 - 15:36

Mooi om te zien he! Met de kaart komt het goed over hoeveel natuur er beschermd wordt.

Reply
Kelly 9 juli 2020 - 11:22

Wat een fijn overzicht! Costa Rica staat al jaren hoog op mijn wishlist en dan met name om de natuur. Ik zal dan wel echt keuzes moeten maken want bovenstaand lijstje is wel heel erg veel, haha. Ze lijken me allemaal mooi.

Reply
Anouk 10 juli 2020 - 15:36

Het land is zo divers. En dan zijn dit nog niet de helft van de nationale parken die er in Costa Rica te vinden zijn! Hoe dan ook, als je naar Costa Rica komt ga je van de natuur genieten.

Reply
Daphne de Vries 10 juli 2020 - 04:24

Wat zijn er eigenlijk super veel parken in Costa Rica! Ik ben er wel geweest, maar heb heel veel niet gezien. Met name ook omdat ik maar een klein deel van het land het gezien doordat ik het combineerde met Nicaragua. Toch er nog eens terug! Vooral Tortuguero en Manuel Antonio lijken me gaaf!

Reply
Anouk 10 juli 2020 - 15:38

Op die manier ben ik ook op vakantie gegaan, in combinatie met Nicaragua. Met een tweede bezoek ga je een hele andere vakantie hebben, je krijgt de kans om andere hoeken te bezoeken.

Reply
Marcella 10 juli 2020 - 13:59

Wat is er toch veel gave natuur in Costa Rica. Ik kom graag eens op bezoek in jouw mooie land als alle corona gedoe weer wat normaler is geworden!

Reply
Anouk 10 juli 2020 - 15:39

Leuk Marcella! Het is nog even geduld hebben, maar de mooie bestemmingen lopen gelukkig niet weg.

Reply
Aniek 11 juli 2020 - 01:49

Je maakt het wel moeilijk hoor, nu wil ik hier minstens drie maanden naartoe 😀 Het Nationaal park Volcán Tenorio ziet er geweldig uit. Hoe blauw is dat water wel niet?!

Reply
Anouk 13 juli 2020 - 08:21

Die drie maanden kun je makkelijk volmaken 😀

Reply
Sanne 11 juli 2020 - 04:13

Ik wist dat er veel natuur in Costa Rica was, maar niet zoveel. Wat prachtig allemaal. Leuk zo met de tips van de anderen!

Reply
Anouk 13 juli 2020 - 08:20

Het land is heel divers!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.