Home Bestemmingen Route Costa Rica: een week vanaf Liberia

Route Costa Rica: een week vanaf Liberia

by Anouk
Published: Updated:

Waar de meeste vakanties beginnen in San José heeft Liberia steeds meer aan populariteit gewonnen. Met name Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen vliegen op Liberia International Airport en vanuit Nederland kun je via deze weg vaak goedkoper vliegen. Bekijk hier een route door Costa Rica van een week vanaf Liberia.

Gepubliceerd op 9 juli
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

Inhoud
Roadtrip Costa Rica
Andere routes
Weer en klimaat

Route Costa Rica – maak een roadtrip

Met deze route bezoek je drie bestemmingen die je een indruk geven van de diversiteit die Costa Rica kent. Je bezoekt twee nationale parken en er zit een strandbestemming bij. Met deze drie bestemmingen zie je verschillende leefomgevingen en ervaar je dat Costa Rica verschillende microklimaten kent.

Deze route gaat uit van het reizen met een huurauto of met een auto met een daktent. Kies met Sunnycars voor een all-in autohuur of ga kamperen met een auto van Nomad America (nu met korting!). Het is in Costa Rica aan te raden om de app Waze in combinatie met Google Maps te gebruiken. Neem de reistijden altijd ruim.

Lees ook: Wat is belangrijk bij het maken van een route door Costa Rica?

en de blog: Reizen met een huurauto | alles over zelf rijden in Costa Rica + video’s.

1. Van Liberia naar Bijagua

De reistijd van Liberia naar Bijagua is ongeveer een uur over geasfalteerde wegen. Bijagua is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan nationaal park Volcán Tenorio, oftewel: Rio Celeste. Het is een dorp met diverse basisvoorzieningen terwijl het niet overladen wordt met toeristen. Onze accommodatietip is B&B Casitas Tenorio. Kom gerust vroeg in de middag aan bij deze bed and breakfast. Het is heerlijk om tot rust te komen in de huisjes en mocht je toch nog even de benen willen strekken dan hoef je het terrein niet te verlaten. Sterker nog: hier heb je een goede kans om een familie brulapen of om een luiaard te zien. Ontbijten bij Casitas Tenorio is ook een waar feest.

Casitas Tenorio Costa Rica route

2. Bezoek nationaal park Volcán Tenorio en rijden naar Curubandé

Vanaf Casitas Tenorio is het ongeveer een half uur rijden over geasfalteerde wegen naar de parkeerplaats en de ingang van nationaal park Volcán Tenorio. Met een bezoek aan dit park ga je naar één van de meest bijzondere rivieren ter wereld. Het water van Rio Celeste is prachtig blauw en dat moet je met eigen ogen gezien hebben. Inmiddels is het een zeer geliefde bestemming geworden, het is aan te raden om vroeg op de dag te gaan. Lees meer over Rio Celeste. Let op dat de entree alleen online gekocht kan worden.

De route door Costa Rica gaat verder naar de volgende bestemming. Vanaf het nationale park is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Curubandé.

Op zoek naar een stop op de route? Overweeg een bezoek aan waterval Llanos de Cortés.

3. Bezoek nationaal park Rincón de la Vieja

Curubandé is een klein, rustig dorpje dat niet toeristisch is. Er is een soda en een pulpería (buurtwinkel). Vanaf hier is het ongeveer een kwartier rijden naar nationaal park Rincón de la Vieja.

Met een bezoek aan nationaal park Rincón de la Vieja heb je de keuze uit verschillende paden. Met het eenvoudig toegankelijke pad Las Pailas kun je de activiteit van de vulkaan naar wie het park vernoemd is ervaren. Alle zintuigen worden aangesproken en het is daarom zeker leuk om dit gedeelte met kinderen te bezoeken. Een andere optie is het pad naar de watervallen. Zeer geschikt voor de actieveling die wel zin heeft in een pittigere wandeling. Je kunt een combinatie maken van beide paden, vertrek dan wel vroeg. Tijd over? Bezoek in het dorp de gratis toegankelijke poel Posa la Pipa. Lees alles over nationaal park Rincón de la Vieja en Curubandé. Het park is op maandag gesloten. Let op dat de entree voortaan alleen online gekocht kan worden.

Rincon de la Vieja Liberia

4. en 5. Stranden bezoeken in de omgeving van Brasilito

Vanaf Curubandé is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Brasilito. Vanuit Brasilito kun je verschillende stranden bezoeken om de vakantie ontspannen af te sluiten. Op de reisdag zelf is er waarschijnlijk tijd om alvast een strand aan te doen, het meest logisch is om voor Playa Prieta te kiezen. Vanuit Brasilito is lopend het bekende en populaire strand Playa Conchal te bezoeken. Wil je graag een strand bezoeken dat minder druk bezocht wordt? Kies dan voor Playa Mina (ook wel Playa Zapotillal genoemd). Deze regio van Costa Rica is drukker bezocht en dat is duidelijk te merken. In Brasilito verblijven wij bij bed and breakfast Quinta Esencia. Lees meer over deze bestemmingen: de stranden in de omgeving van Brasilito: Playa Conchal en meer.

reisroute Costa Rica

Alternatief: wil je graag meer buiten de gebaande paden reizen?

4. Of reis van Curubandé naar San Francisco de Coyote

Vanaf Curubandé is het ongeveer 3,5 uur rijden naar onze accommodatietip: Hostel Alouatta. Het hostel is geopend van november tot april en er is ruimte om te kamperen.

5. Verken de stranden in de omgeving

Hier ben je buiten de gebaande paden en de stranden zijn dan ook niet druk bezocht. Dichtbij Hostel Alouatta vind je Playa Coyote, maar bezoek ook zeker de stranden Playa Costa de Oro en Playa San Miguel. De eigenaren van het hostel helpen je goed op weg met allerlei tips en aanbevelingen. De wegen in de omgeving zijn niet geasfalteerd. Lees meer: Over de stoffige wegen naar Playa Coyote.

Hostel Alouatta
Hostel Alouatta
strand costa rica

6. Terug naar Liberia

Het is tijd om weer terug te gaan richting Liberia voor de terugvlucht. Heb je meer tijd of vlieg je misschien terug vanaf San José? Bekijk welke bestemmingen je nog meer kunt bezoeken aan de Pacifische kust van Costa Rica of bekijk het overzicht van nationale parken van Costa Rica voor een vervolg aan deze route.

Bekijk de beschikbare accommodaties in Liberia.

Wie vliegt er voornamelijk naar het internationale vliegveld van Liberia? Bekijk de cijfers over het toerisme in Costa Rica en het aantal bezoekers in 2022.

Andere routes en bestemmingen

Schiereiland Nicoya: ontdek de ‘blue zone’ van Costa Rica

Twee weken Costa Rica: reisroute off the beaten path

Reisroute Costa Rica: drie weken aan de Pacifische kant

Lees ook over ervaringen en een route met het openbaar vervoer in Costa Rica.

Alle routes en reizen door Costa Rica in één overzicht.

Ga goed voorbereid op pad met het e-book ‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

Het weer en klimaat

Op Bijagua en nationaal park Volcán Tenorio na liggen de bestemmingen in de provincie Guanacaste. Dit is de droogste en warmste provincie van Costa Rica. De regentijd begint in mei en eindigt in november. In februari en maart lopen de temperaturen op en is het erg warm. Dit zie je terug in de droge omgeving. Bezoek je Guanacaste aan het eind van het regenseizoen dan krijg je de omgeving nog groen mee.

In Bijagua valt er het hele jaar door regen en het is altijd groen. Een regenjas is zeker geen overbodige keuze, ook tijdens ons bezoek in maart viel er een beetje regen. Bijagua ligt op ongeveer 600 meter, koud is het er niet maar een vestje in de avond kan wel fijn zijn.

Bekijk de paklijst voor Costa Rica.

Bekijk ook de volledige blog over de beste reistijd voor Costa Rica, per maand staat aangegeven wat belangrijk is om te weten.

Zoek met Momondo naar de goedkoopste vliegtickets.

Wat wordt jouw route door Costa Rica?

Costa Rica route Liberia

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.