Home Costa Rica Het regenseizoen in Costa Rica: doen of niet?

Het regenseizoen in Costa Rica: doen of niet?

by Anouk
Published: Updated:
costa rica regenseizoen

Yes, het is mei en het regenseizoen is begonnen! Kun je het je voorstellen dat ik dit zeg? Misschien niet. Velen vragen zich af of ze Costa Rica wel moeten bezoeken tijdens het regenseizoen of vragen zich af hoe de regen in een bepaalde maand is. Sinds 2017 woon ik in Costa Rica en ik hoop met dit artikel wat duidelijkheid te geven over Costa Rica en het regenseizoen aan de hand van mijn ervaringen.

Gepubliceerd op 6 mei 2019
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

Costa Rica: een land met microklimaten

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: zoiets als Buienradar bestaat niet in Costa Rica. Door een aantal geografische factoren komen er verschillende microklimaten in het land voor. Aan de ene kant ligt de Grote Oceaan, aan de andere kant vind je de Caribische Zee en in het midden van het land kom je een bergketen tegen. Door die verschillende microklimaten is er juist zoveel verschillende flora en fauna in het land te vinden, maar daardoor is het klimaat en het weer overal ook weer anders. En onvoorspelbaar.

Costa Rica regenseizoen
Zo werd eind 2019 de zomer aangekondigd op het nieuws. Overal is het anders, de Caribische kant is niet meegenomen in het plaatje.

De start van het regenseizoen in 2023 (gepubliceerd op 24 april):

Geschatte start van het regenseizoen 2023 (bron):

Het groene seizoen

Het regenseizoen wordt ook wel het groene seizoen genoemd. Officieel gezien loopt het regenseizoen in Costa Rica van mei tot en met november. Het is mijn favoriete seizoen. Aan het eind van de droge periode snakt de natuur naar water en als dan eenmaal de eerste regenbuien weer zijn gevallen leeft alles zo mooi op. De kleuren groen zijn prachtig door al die jonge, nieuwe blaadjes. Er zijn meer bloemen en er is meer voedsel voor de dieren.

Wat zijn de voordelen van het regenseizoen?

  • Het is het laagseizoen. Het zal minder druk zijn en de prijzen zullen lager liggen vergeleken met het hoogseizoen tijdens de droge periode. In juli en augustus is er een opleving qua drukte door de vakanties in Europa en de Verenigde Staten en door de schoolvakantie in Costa Rica tijdens de eerste twee weken van juli.
  • Beleef de natuur in haar volle glorie. De regenwouden zijn prachtig en de watervallen zijn een stuk indrukwekkender om te bewonderen.
  • Kikkers houden van de regen en een aantal soorten komt naar beneden om zich voort te planten. Bijvoorbeeld de glaskikkers zijn daardoor makkelijker te zien, in de droge periode klimmen deze kikkers weer meters hoog de boom in. Lees meer over de wilde dieren van Costa Rica.
  • Een flinke regenbui haalt de warmte uit de lucht. Dit zal de temperatuur een stuk aangenamer maken in de lager gelegen gedeelten van het land. 
  • De wegen zijn niet meer stoffig. Stof van de onverharde wegen komt neer op de naastgelegen bomen en planten waardoor het niet meer zo mooi groen is.

Er is dus geen buienradar in Costa Rica

Als eerste: vergeet de weersvoorspellingen maar. Het weer is niet goed te voorspellen, het is overal anders. Zelfs lokaal kan het erg verschillen. Hier kan het stortregenen en een half uur verderop is het kurkdroog. Ervaringen van het jaar daarvoor helpen je ook niet heel veel. Zo er in 2019 een erg sterk effect merkbaar van El Niño en dit werkte door tijdens het begin van de regenperiode. De krant The Tico Times schrijft dat er minder regenval wordt voorspeld in de maanden mei, juni en juli. Daarnaast werd verwacht dat er meer tropische stormen zullen zijn in de Pacifische Oceaan en minder in de Atlantische Oceaan terwijl dit normaal gesproken andersom is. Na een periode van La Niña wordt er voor 2023 weer een periode met El Niño verwacht.

Met de app Windy kun je wel enigszins zien of er veel regen te verwachten is.

Nauyaca
Nauyaca in februari
watervallen Costa Rica Nauyaca
Nauyaca in augustus

Bezoek de mooie watervallen van Costa Rica.

Wat moet je weten over het regenseizoen?

Over het algemeen zijn de ochtenden tijdens de regenperiode droog en zonnig. In de middag en/of avond kan het regenen. Dit kan een harde regenbui zijn met onweer maar ook een miezerbui. In de maanden juli en augustus kan het veel regenen aan de Caribische kant terwijl er in juni en juli vaak sprake is van een ‘kleine zomer’ aan de Pacifische kant. De maanden oktober en november kunnen daar juist grillig zijn. Zo zorgde orkaan Eta in november 2020 indirect voor veel overlast in Costa Rica. In september en oktober is het zomer aan de Caribische kust van Costa Rica.

Het kan hard en veel regenen, dat ontken ik niet. Indien er in een regio in korte tijd veel regen valt kan het gebeuren dat de grond verzadigd raakt en er daardoor meer aardverschuivingen zijn. Ook vallen er meer bomen om. Dit kunnen redenen zijn om wegen af te sluiten. Laat je goed informeren door het personeel van de accommodatie waar je bent en gebruik de navigatie app Waze om op de hoogte te blijven van de actuele situatie op de weg. Plan genoeg tijd in om van a naar b te rijden en probeer voor het donker aan te komen. De Tico’s zijn snel wat betreft het vrij maken van de wegen als het nodig is.

Lees meer over reizen met een huurauto in Costa Rica

Lees meer over de wegen in Costa Rica

Ben je dan zeker van droog weer tijdens de droge periode?

Nee, ook dan kan het regenen. De droge periode loopt van december tot en met april. Guanacaste is de droogste regio van Costa Rica en hier regent het in verhouding minder tijdens de regenperiode. De omgeving van Arenal en verder naar het noorden krijgt het hele jaar door regen. Zo bezochten wij Rio Celeste in maart en we hadden een beetje miezer. Aan de Caribische kust van Costa Rica lopen de seizoenen net iets anders en kan het tijdens het hoogseizoen behoorlijk regenen.

Mijn ervaringen met het regenseizoen

Wij wonen in de omgeving van Dominical. We merken hier in april en mei de overgang naar het regenseizoen. Droge en zonnige dagen worden zo nu en dan afgewisseld met een regenbui. In juli en augustus regent het bijna dagelijks, dit kan een fikse bui met onweer zijn of simpelweg een beetje miezerregen. Zo af en toe hebben we ook een droge en zonnige dag in deze twee maanden. Vanaf september gaat het meer regenen en in oktober en november valt de meeste regen. Mijn ervaring met het regenseizoen is dat de regen in Costa Rica écht niet te voorspellen is en dat het lokaal écht heel erg kan verschillen. Ik vind onze omgeving mooier in het regenseizoen, alles leeft zo mooi op.

Costa Rica in het regenseizoen: doen of niet?

Wat mij betreft wel, al is oktober het minst aan te bevelen. Het is zo mooi tijdens het groene seizoen. Omdat de ochtenden over het algemeen droog zijn is er genoeg tijd om allerlei activiteiten te ondernemen. De dag begint vroeg in Costa Rica en de meeste tours ook. Laat je niet afschrikken, maar wees wel voorbereid. Pak een regenjas in, neem voldoende tijd om van a naar b te reizen, doe dit niet te laat op de dag en laat je goed informeren door de Tico’s. Houd rekening met de bestemmingen die je gaat bezoeken. Het fijnste is om een huurauto te hebben en geen vast reisschema, zo heb je alle vrijheid. Pura vida! Bekijk onderstaande blogs om goed voorbereid te zijn.

Ga goed voorbereid op pad met het e-book ‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

Andere handige blogs

Wat denk jij? Zou je Costa Rica willen bezoeken in het regenseizoen? Wat is jouw ervaring met het regenseizoen in Costa Rica?

Regenseizoen Costa Rica
Regen in Costa Rica

42 comments

Diana 27 januari 2020 - 05:15

Handig artikel. Ik had deze keuze ook toen ik naar Thailand ging. Ben toen begin regenseizoen gegaan en had geen moment spijt. Alles was idd erg mooi groen en we hadden in de avond vaak een flinke regenbui maar dat was het dan. Deden ook veel in de ochtend en alles was daar ook op afgestemd.

Reply
Anouk 27 januari 2020 - 08:43

Wat leuk dat je zo’n ervaring hebt gehad in Thailand. Het klinkt alsof het erg vergelijkbaar is met Costa Rica. Het regenseizoen betekent niet automatisch dat de hele vakantie verpest wordt door regen.. Gelukkig niet!

Reply
Ann 7 februari 2020 - 14:44

Flexibel zijn is dus de boodschap, als ik jouw blog lees. En op tijd vertrekken als je een bezoek wil doen. Wat is de temperatuur tijdens het regenseizoen? Of verschilt dit ook heel erg van plek tot plek?

Reply
Anouk 7 februari 2020 - 20:37

De temperatuur is per plaats ongeveer hetzelfde het hele jaar door. Echter, je moet meer rekening houden met de hoogte. Costa Rica gaat van zeeniveau tot boven de 3000 meter, dus dat zal wel voor verschillen in temperatuur zorgen.

Reply
Lizette 18 mei 2020 - 03:41

Zo, ik ga deze blog even onder de neus van mijn man duwen. Ik wil heel graag naar Costa Rica maar de bestemming is in onze onderhandeling gesneuveld vanwege het regenseizoen. Nu houden we beiden echt niet van regen, maar dat leek me hier minder erg. Ik wil de natuur graag in volle glorie zien en vind het nog fijner als het ook nog eens laagseizoen is. Dus voor volgend jaar ga ik weer in onderhandeling;-)

Reply
Anouk 18 mei 2020 - 09:47

Haha leuk! De maanden mei en juni zijn zeker geschikt. Er valt nu af en toe wel een fikse bui, maar het is ook nog steeds een aantal droog en anders miezert het misschien een beetje. Als er regen valt op een dag dan is die dag sowieso nog grotendeels droog en zonnig (en warm). Zo is het ten minste bij ons. Sommige delen van Costa Rica krijgen het hele jaar door regen en aan de Caribische kant werkt het ook weer net wat anders. Maar het is zeker de moeite van het uitzoeken waard 😉

Reply
Janet 20 mei 2020 - 12:03

Het lijkt me prachtig om Costa Rica in het groen te zien, heel tof. Ik heb meerdere landen in het regenseizoen bezocht en ik moet zeggen dat ik het eigenlijk altijd wel vind meevallen. Ik zou me daardoor dus eigenlijk niet laten weerhouden.

Reply
Anouk 24 mei 2020 - 16:42

Dat is leuk om te horen Janet. Je kan wel eens pech hebben, maar het kan inderdaad ook reuze meevallen. Er zijn wat mij betreft zeker redenen om naar Costa Rica te gaan in de regenperiode.

Reply
Ricardo 6 mei 2023 - 13:56

Goede dag leuke site. Maar is het aan te raden om zo rond 12 sept. Voor 15dagen een roadtrip te maken. Gaat via 333 travel dus elke dag staat vast. Maar qua regen lijk me echt bizar als alles groen is. Maar is het. Iet zo dat rijden gevaarlijk kan zijn door de regen? Zit wel een 4wd auto bij. En als wij geboekt hebben mag ik dan. Of wat vragen stellen dan weer tik de route etc

Reply
Anouk 7 mei 2023 - 09:39

Hoi Ricardo,
Leuk dat je overweegt naar Costa Rica te reizen 🙂
Meestal valt de regen in de middag, als je er rekening mee houdt en niet te laat op de dag nog gaat reizen kan het. Je kunt altijd even informeren bij de accommodatie of je een goede route hebt. Meestal kun je bij een reisagentschap ook vragen stellen, dat is ten minste wel waar ik werk. In Costa Rica werk ik voor het Nederlandstalige Edventure, we maken reizen op maat en we zijn eenvoudig via Whatsapp te bereiken.

Reply
Sanne 23 mei 2020 - 03:12

Absoluut waar dat de natuur na regen ook zijn charme heeft. Maar als je toch zoveel als mogelijk uit een reis wilt halen zou ik toch voor buiten het regenseizoen gaan. En buienradar, de oprichters daarvan hadden dat toch echt over de wereld kunnen uitrollen. In Nieuw-Zeeland was het ook zo’n gemis!

Reply
Anouk 24 mei 2020 - 16:40

Dat is ook zeker mogelijk! Sowieso is het goed om te weten dat het weer door de microklimaten overal anders is. Let dus op met de route die je maakt. Zo verlopen de seizoenen voor de Caribische kant net iets anders en sommige delen van het land hebben het hele jaar door vrij veel regen. Ik vraag me trouwens af in hoeverre Buienrader goed zou werken. De voorspellingen kloppen nu eigenlijk nooit…

Reply
Denise 29 mei 2020 - 14:28

Ja, dóen! Ik heb het ook gedaan.
En wauw, die eerste twee kikkers. Wát gaaf op de foto gezet!

Reply
Anouk 4 juni 2020 - 11:47

Dank je 🙂 de foto’s zijn genomen tijdens onze nachtwandeling. Glaskikkers zijn zo mooi om te zien.

Reply
Anne 3 juli 2020 - 14:17

Wat een mooi compleet artikel, regenseizoen klinkt altijd als een no go, maar als ik dit lees klopt dat niet helemaal, dank je wel!

Reply
Anouk 10 juli 2020 - 15:31

Het heeft ook zeker zijn voordelen! En gelukkig regent het lang niet alle dagen overdag waardoor je toch veel uit de vakantie kunt halen. Ik blijf het zo mooi vinden als ik zie dat de natuur weer helemaal op leeft van de regen, zeker ook als ik weet dat het een mooie periode is om de glaskikkers weer te gaan zien.

Reply
Karen 4 juli 2020 - 11:21

Handig om te weten. Hoe zit het eigenlijjk met de wegen tijdens het regenseizoen? Kan je dan nog gemakkelijk overal met de wagen komen of zijn de wegen gemakkelijk overspoeld?

Reply
Anouk 10 juli 2020 - 15:33

Dat ligt een beetje aan de regio. Ik hoor vaker over problemen op het schiereiland Nicoya. Over het algemeen is het van korte duur als wegen overspoeld raken of als er bijvoorbeeld een boom omvalt. Ik raad daarom ook altijd aan om op tijd op de plaats van bestemming te zijn. Mochten er onderweg problemen optreden is er in ieder geval voldoende tijd om een oplossing te vinden.

Reply
Kimberly 30 augustus 2020 - 06:25

Ik ben absoluut niet dol op regen. Ondanks het mij wel een mooie ervaring lijkt zou ik daarom niet zo snel in het regenseizoen op vakantie gaan. Daarentegen heb je natuurlijk wel een hele andere kant van de natuur.

Reply
Anouk 1 september 2020 - 09:18

Dan is het goed om te weten dat er het hele jaar door op de meeste bestemmingen wel een bui valt. Tijdens de maanden december tot en met april heb je wel de minste kans, zeker in de provincie Guanacaste. Het zuiden van Costa Rica is door de regen het hele jaar door groen en zeer vochtig. De regen brengt zeker ook heel veel mooie dingen.

Reply
Koos Smit 8 oktober 2020 - 11:14

Kwestie van smaak; algemeen advies daarom niet zinnig. Ik, bijvoorbeeld, mijdt de regentijd. Ik ken Costa Rica al vrij lang.

Reply
Anouk 8 oktober 2020 - 11:45

Klopt helemaal Koos, het is een kwestie van smaak. Costa Rica is zo complex qua weer en klimaten dat het benoemen van het droge en het regenseizoen wat mij betreft te eenzijdig is. Leuk dat je al vaker in Costa Rica bent geweest, dan heb je het land goed leren kennen wat het weer betreft.

Reply
Ashley - A Freedom Adventure 23 oktober 2020 - 23:54

Leuke blog! Deze staat zeker nog op ons verlanglijstje, zodra de wereld weer wat bereikbaarder is 🙂 Nu lekker rondreizen in een campertje! 🙂

Reply
Anouk 27 oktober 2020 - 07:58

Dank je Ashley 🙂 Leuk dat jullie naar Costa Rica willen komen zodra het allemaal weer wat beter toegankelijk is. Geniet van jullie rondreis met de camper!

Reply
Leen 30 november 2020 - 06:08

Hoi Anouk,
We zijn een gezin van 6 en zouden komende zomer (juli) graag Costa Rica bezoeken. Het probleem is dat we geen SUV kunnen vinden waar we allen inpassen met bagage… heb jij,tips waar we een 4×4 kunnen huren met een dakkoffer? Reeds geïnformeerd bij Sunny Cars en Rentalcars, maar zonder resultaat. Mocht je tips/suggesties hebben, laat maar komen.
Groetjes leen

Reply
Anouk 1 december 2020 - 14:08

Hoi Leen,

Wat spannend met z’n allen op vakantie naar Costa Rica! Je zou eens contact op kunnen nemen met de Nederlandse Peter van Hotel Dos Palmas. Misschien kan hij jullie verder helpen.
https://dospalmascr.com/
Mijn familie heeft inmiddels een paar keer bij hem een auto gehuurd.

Veel succes!

Anouk

Reply
Coen 26 februari 2021 - 09:54

Hoi Anouk,
Wat een informatieve site over Costa Rica. Wij zullen jouw info zeker gebruiken als wij die kant op gaan. Maar waarom vind jij oktober en november geen aanrader? Ik dacht dat het aan het einde van regenseizoen(november) juist minder nat zou zijn maar de natuur wel op zijn mooist.

Reply
Anouk 27 februari 2021 - 11:10

Hoi Coen,

Dank je wel. Wat de Pacifische kant betreft neemt de hoeveelheid regen juist toe naar het einde van het regenseizoen. In oktober en november kan het echt heel slecht weer zijn. Veel regen met overstromingen als gevolg. Als het gaat om de maand november zou ik echt voor het einde van de maand kiezen of ga voor het begin van december. Officieel gezien begint in december het hoogseizoen, maar in de eerste helft van de maand is het nog niet druk en is het ook nog mooi groen.
Misschien vind je deze blogs als aanvulling ook interessant om te lezen:
De beste reistijd voor Costa Rica: https://bestemmingpuravida.nl/costa-rica-beste-reistijd/
Orkaan Eta: zwaarste orkaan in jaren: https://bestemmingpuravida.nl/orkaan-eta-zwaarste-orkaan-in-jaren/

Reply
Jan 21 augustus 2021 - 14:21

Wij willen dit jaar van half november tm half december naar costa rica gaan. Is dit aan te raden?
Kan ik in november het beste beginnen aan de caribische kust en dan in december richting de pacifische kust gaan?

Reply
Anouk 22 augustus 2021 - 08:47

Wat leuk dat jullie naar Costa Rica als bestemming kijken.
Vanaf november neemt de hoeveelheid regen aan de Caribische kant alweer toe. In het centrale deel en in het noordwesten valt er gemiddeld minder regen in november. Er kan natuurlijk altijd nog wel een bui vallen. Hier zouden jullie per regio kunnen kijken wat de gemiddelden zijn:
https://bestemmingpuravida.nl/het-weer-en-klimaat-van-costa-rica-uitgelegd/

Reply
Lisette van der Haar 28 december 2021 - 05:11

We bezoeken CR (eerste keer) in juli en overwegen een 4×4 met daktent te huren. Is dit te doen in het regenseizoen, of wordt zo’n tent echt te nat?

Reply
Anouk 30 december 2021 - 08:12

Hoi Lisette,

Mooie plannen om te gaan reizen 🙂
Het is lastig om duidelijke uitspraken te doen over het weer in Costa Rica. Dat komt omdat er verschillende microklimaten zijn (overal is het weer anders) en het is elk jaar net wat anders. Zo zitten wij momenteel officieel in de zomer en waar wij wonen regent het nog dagelijks. Vinden wij niet erg want dan blijft het mooi groen 🙂
Ik heb een blog geschreven over het weer in Costa Rica, daar kun je in grafieken een beetje zien hoe het is qua regenval. Ik zou met name de Pacifische kust aanhouden, aan de Caribische kant kan er in juli veel regen vallen. En zoals je ziet in de groep bij mijn website Costa Rica – reistips & inspiratie zijn er meer mensen die zo op pad gaan tijdens de regenperiode 🙂

Hopelijk helpt deze informatie jullie een beetje verder!

Groetjes Anouk

Reply
Lina Li 26 januari 2022 - 07:53

Hi Anouk, super mooie blog! Mijn vriend en ik hebben het idee om half augustus-september 5-6 weken door CR te reizen, wat zijn jouw ervaringen met deze periode? Thanks alvast! Groetjes,
Lina

Reply
Anouk 26 januari 2022 - 08:33

Hoi Lina,

Dank je wel! 🙂 Het is altijd lastig om iets te zeggen over het weer in Costa Rica… Het is elk jaar net weer iets anders. Aan de Pacifische kust kun je pech hebben, daar kan het flink regenen in september (aan het eind van de dag). Aan de Caribische kant heb je kans op goed weer tijdens de maand september. Misschien kun je daar de route op baseren? Eerste richting de Pacific en eindigen aan de Caribische kust. Er zijn ook delen van het land waar het hele jaar door relatief veel regen valt, het land is zo divers! Met deze verschillende klimaten is het daardoor onmogelijk om één uitspraak te doen. Maar daardoor zal het een gevarieerde reis worden 🙂 Helpt dit jullie iets verder?

Reply
Tessa de Boer 4 maart 2022 - 05:20

Wat een goed beschreven website! Mijn vriend en ik willen heen graag naar CR voor de natuur en de dieren. We zaten zelf te denken aan september omdat dat qua tijd het beste voor ons uitkomt. Je zit hier in het laagseizoen, is er dan wel iets open en zijn er wel excursies te boeken? En welke plek zou u adviseren wat een beetje centraal ligt waardoor je veel verschillende dingen van CR kunt zien maar waar het weer wel een beetje oke is in deze tijd?

Reply
Anouk 4 maart 2022 - 06:43

Hoi Tessa,
Wat leuk dat jullie naar Costa Rica willen 🙂 En leuk dat je Bestemming Pura Vida gevonden hebt! Het enige wat in september misschien niet open is, zijn accommodaties in het zuiden op het schiereiland Osa en wat verder naar het noorden op schiereiland Nicoya. Het is niet echt mogelijk om een centrale plek te kiezen vanwege de reisafstanden. Costa Rica is niet groot, ongeveer vergelijkbaar met Nederland maar door bv hoogteverschillen kun je sommige afstanden niet eenvoudig overbruggen. September is een goede maand om richting de Caribische kust te reizen, de bijnaam voor deze maand daar is ‘secret summer’.

Groet Anouk

Reply
Lisa 11 mei 2023 - 12:29

Hoi hoi! Ik heb helaas niet goed gekeken voordat ik mijn ticket heb geboekt maar ik start in Colombia half oktober en start half november in Costa Rica voor ongeveer 2-3 weken. Ik lees overal dat je geen voorspelling kunt doen over het weer in Costa Rica maar mij lijkt het juist mooi als alles zo groen is. Ik vroeg me alleen af hoe het met hiken zit. Ik wil een aantal nationale parken bezoeken en blijft dit ook in het regenseizoen mogelijk? Dan bedoel ik vooral de wegen? Ik wilde wel even chillen voor meerdere dagen in PUERTO VIEJO. Is dat ook mogelijk in het regenseizoen in november? Ik ga hierna nog naar Guatemala en Mexico dus voldoende om nog strand te pakken maar misschien draai ik het wel om als Costa rica in november dramatisch is haha.

Reply
Anouk 11 mei 2023 - 14:45

Hoi Lisa,

Leuk dat je deze kant op komt 🙂 Je kunt de nationale parken prima bezoeken, misschien dat Corcovado lastiger is vanwege de modderige paden als het veel geregend heeft. Neem nog steeds een regenjas mee, kleding die snelt droogt en schoenen die vies mogen worden. De Caribische kust is altijd onvoorspelbaar, deze valt ook buiten de seizoenen omdat het daar relatief veel regent door het jaar heen. Je zou misschien beter een paar dagen strand aan de westkust in kunnen plannen (Samara bv).
bekijk de paklijst

Reply
Natascha 9 juli 2022 - 07:02

Hi Anouk,

Wat een leuke blog! Mijn vriend en ik zijn nu ook aan het kijken voor Costa Rica. Dit wordt mijn droomreis! We zijn eigenlijk aan het kijken voor eind november tot half februari, zijn deze maanden ook aan te raden? Mijn vriend houdt absoluut niet van veel regen ;).

Reply
Anouk 10 juli 2022 - 17:09

Hoi Natascha,

Dank je wel 🙂 Ja hoor, deze maanden zijn ook aan te bevelen. Houd er alleen rekening mee dat in december het hoogseizoen start en het drukker is vergeleken met de regeperiode. Kerst is de drukste en duurste periode om door het land te reizen.
Misschien informeert deze blog jullie ook nog wat meer:
https://bestemmingpuravida.nl/costa-rica-beste-reistijd/

Reply
Bianca 13 juli 2023 - 12:06

Hi! Ik ben aan het kijken waar ik van halverwege sept t/m oktober heen wil. Costa Rica staat heel hoog op mijn lijstje maar als ik dit lees, ga ik liever een andere keer als het wat droger is.

Wat betreft Buienradar, er is ook een app: buienalarm. Het is een Nederlandse app, maar werkt over de hele wereld. In Indonesië was de app super nauwkeurig 😉 dus misschien nog wel een tip.

BEdankt voor je blog!

Reply
Anouk 17 juli 2023 - 14:24

Hoi Bianca,
Leuk dat je de blog gevonden hebt 🙂 Voor bepaalde delen van het land is het helaas erg ongunstig om dan te reizen… Aan de Caribische kant heb je een goede kans op goed weer. Aan de Pacifische kant is er juist de piek van het regenseizoen.
Bedankt voor de tip, ik ga het eens uitproberen 🙂

Groet Anouk

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.