Home Bestemmingen 14 mooie watervallen in Costa Rica

14 mooie watervallen in Costa Rica

by Anouk
Published: Updated:
watervallen Costa Rica

Groot en klein, breed en smal, hoog en laag… In Costa Rica vind je watervallen in alle soorten en maten. Bekijk hier de mooie watervallen van Costa Rica die ik tot nu toe bezocht.

Gepubliceerd op 6 maart 2020
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

1. De watervallen Nauyaca

Dit is een populaire bestemming in de buurt van Dominical: de watervallen Nauyaca. Zowel in de droge periode als in de regentijd zijn ze de moeite van het bezoeken waard. Kies voor de hike van een uur om er te komen, je wordt beloond aan het einde. Of ga voor een georganiseerde tour en ga ter paard of met een jeep.
Lees meer over de watervallen Nauyaca.

watervallen Costa Rica Nauyaca
De onderste waterval in augustus.

2. De waterval Eco Chontales

Deze is totaal niet bekend bij de toeristen, maar deze hoort zeker bij de mooie watervallen van Costa Rica. Reis buiten de gebaande paden en bezoek de waterval Eco Chontales. Je moet er een stukje voor rijden, maar je krijgt er een mooie roadtrip voor terug. Geniet van de natuur en de uitzichten onderweg. Wij bezochten de waterval in de maand juli en mijn zusje vond deze waterval meer aan te raden dan de watervallen Nauyaca die in dezelfde regio ligt.
Lees meer over de waterval Eco Chontales.

Eco Chontales
Eco Chontales in juli.

3. De waterval Poza Azul

We blijven in de omgeving van Dominical. Een stukje ten zuiden richting Uvita vind je de kleine maar fijne waterval Poza Azul. Het is aan te raden om deze waterval in de regentijd te bezoeken. Deze plek is gratis toegankelijk, je parkeert de auto aan de kant van de openbare weg dus laat geen waardevolle spullen erin liggen. Dit is een leuke tussenstop als je van het strand komt en zin hebt in een verfrissende duik.
Lees meer over de waterval Poza Azul.

Poza Azul is niet de enige waterval in de regio van Dominical en Uvita. De waterval El Pavon is ook gratis toegankelijk, voor de waterval van Uvita betaal je een kleine entreeprijs. Lees meer over deze mooie plekken in de blog over Uvita.

watervallen Costa Rica
Waterval Poza Azul

4. De waterval Tesoro Escondido

We zijn een stukje ten noorden van Ajaluela. In het dorpje Bajos del Toro zijn verschillende watervallen te vinden. Wij bezochten de niet bekende waterval Tesoro Escondido en vonden het zeer de moeite waard. Ook hier moet je eerst een stuk wandelen voordat je er bent, maar dat is zeker niet vervelend. Het klimaat is hier iets koeler door de hoogte en je bent in het nevelwoud. Kijk hoe anders de vegetatie hier weer is en neem eventueel een duik bij de waterval of bij een van de andere waterpoelen.
Lees meer over de waterval Tesoro Escondido.

waterval tesoro escondido
De waterval Tesoro Escondido

Ga goed voorbereid op pad met het e-book ‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

Mooie watervallen in Costa Rica

5. De waterval La Cangreja

In het noordwesten van Costa Rica ligt het nationale park Rincón de la Vieja. Dit park staat bekend om haar actieve vulkaan. Het pad naar de krater is al lange tijd gesloten, maar je kunt wel degelijk de andere vulkanische activiteit bewonderen. Ook heb je de mogelijkheid om naar twee watervallen te lopen. Wij kozen voor de waterval La Cangreja. Het is goed om te weten dat deze hike intensiever is, wij deden er heen en terug 4 uur over. Je krijgt er wel een mooie wandeling voor terug langs verschillende vegetatie. Heb je dus zin om er even tegenaan te gaan, kies dan voor het pad naar deze waterval.
Lees meer over de waterval La Cangreja.

watervallen Costa Rica
De eerste indruk van de waterval La Cangreja.

6. Rio Celeste

In het nationale park Volcán Tenorio vind je de prachtige rivier Rio Celeste. Het hoogtepunt is een bezoek aan de waterval van Rio Celeste. Wij bezochten deze bestemming in maart 2020 en toegegeven, het was meer toeristisch dan ik had verwacht. Maar we vonden het zeker de moeite waard. Het is een mooi natuurfenomeen om te gaan bekijken.
Lees meer over de waterval van Rio Celeste.

Rio Celeste
Rio Celeste

7. Waterval Llanos de Cortés

Na het bezoeken van Rio Celeste gingen we op weg naar de kust van Guanacaste, maar niet voordat we een stop maakten bij de waterval Llanos de Cortés. Dit is een heerlijke groene oase in de droge en dorre omgeving. Hier kun je dus zelfs in de droge maanden een heerlijk verfrissende duik nemen.
Lees meer over de waterval Llanos de Cortés.

De waterval Llanos de Cortés

8. Natuurreservaat Cloudbridge

Dit is er weer eentje buiten de gebaande paden! Terwijl je verder weg rijdt van de bewoonde wereld kom je dichterbij het natuurreservaat Cloudbridge. Aan de voet van de hoogste berg van Costa Rica is dit ook echt een aanrader als je van een beetje avontuur houdt. Ook dit stuk van Costa Rica kent diverse mooie watervallen, maak tijdens de wandeling de keuze welke jij wil zien. Lees meer over het natuurreservaat Cloudbridge.

Natuurreservaat Cloudbridge

9. Los Campesinos

Bewonder deze waterval vanaf een hangbrug op 40 meter hoogte. Durf jij het aan? Op een uurtje rijden van Quepos vind je de hangbruggen van Los Campesinos. Reis buiten de gebaande paden en steun de lokale bevolking met jouw bezoek.
Lees meer over Los Campesinos

Los Campesinos

10. De waterval van Montezuma

Het is even klimmen en klauteren, maar deze waterval is gratis te bezoeken en is daarom een populaire bestemming. Neem wat te eten mee en spendeer er enkele heerlijke uren met een picknick erbij.
Lees meer over de waterval van Montezuma in de blog over het schiereiland Nicoya

activiteiten Costa Rica
Montezuma

11. De waterval van La Fortuna

Dit wordt traplopen. Om de waterval van La Fortuna te bereiken moet je eerst heel wat treden naar beneden af. Gelukkig krijg je kort na de ingang alvast een voorproefje vanaf het platform met uitkijkpunt. La Fortuna is een bestemming die onder de hoogtepunten van Costa Rica valt en wordt jaarlijks door veel reizigers bezocht. Van de activiteiten die je op deze bestemming kun ondernemen is de waterval een populaire.

Lees meer over La Fortuna en de activiteiten die je er kunt ondernemen

Waterval La Fortuna

12. De Blue Falls van Costa Rica

Naast Rio Celeste zijn er meer plekken in Costa Rica waar het water blauw gekleurd is. In Bajos del Toro, een stukje ten noorden van Alajuela op de weg naar La Fortuna, vind je vele watervallen. De Blue Falls zijn, zoals de naam gezegd, ook blauw gekleurd. De weersomstandigheden kunnen wel invloed hebben op de helderheid van de kleur, tijdens ons bezoek was het effect minder.

Lees meer over de Blue Falls van Costa Rica

13. Rainmaker Park

Combineer watervallen met hangbruggen. In de regio van Manuel Antonio is het Rainmaker Park zeker een aanrader om te bezoeken. Meteen na de ingang waan je je in het mooie bos. Eerst de hoogte in om te genieten van het zicht vanaf de hangbruggen, daarna daal je langzaam af en kun je een frisse duik nemen.

Lees meer over het Rainmaker Park

14. Monte Sky in Orosi

Lekker buitenspelen, heerlijk banjeren over de bospaadjes. Klimmen en klauteren over omgevallen boomstammen en stenen om dichterbij de waterval te komen. Bezoek Monte Sky in Orosi en geniet van de drie verschillende paden die naar watervallen leiden, een bestemming buiten de gebaande paden.

Lees meer over Monte Sky in Orosi

Welke van deze mooie watervallen ga jij bezoeken tijdens jouw rondreis door Costa Rica?

Mooie watervallen Costa Rica

12 comments

Diana 23 maart 2020 - 05:15

Ik ben echt groot fan van watervallen en zou ze het liefste ook allemaal willen bezoeken. Costa Rica staat nog wel enorm hoog op mijn landen lijstje dus wie weet ga ik zeker een van deze watervallen in de toekomst bezoeken.

Reply
Anouk 24 maart 2020 - 10:20

Leuk Diana! Heel eerlijk, eerst was ik nooit zo van de watervallen.. Maar daar is verandering in gekomen en nu kan ik er wel echt van genieten. Mocht je in Costa Rica zijn, de watervallen vind je door het hele land. Er moet er vast eentje op de route passen.

Reply
Manouk 28 maart 2020 - 11:33

Costa Rica komt steeds hoger op mijn lijstje: wat ziet dit er tof uit zeg! Wat een keuze ook. Ik denk dat mijn favoriet hiervan La Cangreja is. Hij ziet er erg mooi uit en ik houd wel van wandelen.

Reply
Anouk 2 april 2020 - 07:47

Die wandeling naar La Cangreja kan ik inderdaad erg aanraden! Als je weet dat het een meer intensieve wandeling is dan ben je goed voorbereid en het is ook afwisselend genoeg. Costa Rica is een prachtige bestemming als je van de natuur houdt.

Reply
Lizette 4 april 2020 - 05:08

Ik hou van watervallen. Vooral van een stuk wandelen en dan als beloning bij een waterval uitkomen. En wat je bij de waterval Nauyaca noemt, ter paard, dat klinkt helemaal als muziek in mijn oren!

Reply
Anouk 4 april 2020 - 14:51

Dat is toch mooi he, als je na een stuk wandelen bij zo’n mooie waterval aankomt. Het is helemaal perfect als je er dan ook nog eens lekker kunt zwemmen. Dat kan zeker bij Nauyaca.

Reply
ivonne 5 april 2020 - 04:07

Wat een mooie plekjes! Ik was al 2 keer in Costa Rica maar er blijft genoeg te ontdekken. Ik zag in ieder geval nog geen van deze watervallen met eigen ogen. Wie weet, als we nog eens terug gaan…..

Reply
Anouk 8 april 2020 - 19:42

Jij weet als geen ander dat er zoveel diverse bestemmingen te bezoeken zijn!

Reply
Sanne 7 april 2020 - 04:39

Wauw, prachtig mooi. Ik vind watervallen altijd magisch mooi om te zien. Ik heb in Nieuw-Zeeland eentje gezien die hoger was dan de Niguara falls! §

Reply
Anouk 8 april 2020 - 19:48

Wow, dat moet indrukwekkend zijn geweest!

Reply
Kelly 11 juni 2020 - 12:22

Wat een mooie watervallen zeg! Ik ben dol op het fotograferen van watervallen dus het liefst zou ik ze allemaal willen bezoeken, haha. De grootste die ik gezien heb was de Victoria Watervallen in Botswana/Zimbabwe…wat een natuurgeweld.

Reply
Anouk 12 juni 2020 - 11:35

Oh ja dat kan ik me voorstellen! Hoge watervallen zijn hier ook, maar zo groot toch niet.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.