Home Bestemmingen Waterval Llanos de Cortés, een groene oase in Guanacaste

Waterval Llanos de Cortés, een groene oase in Guanacaste

by Anouk
Published: Updated:
waterval llanos de cortés

In Guanacaste is het dor en droog. Het is maart en het is de droogste maand van het jaar. Dat is duidelijk te zien aan de omgeving. We zijn op weg naar de waterval Llanos de Cortés. Deze tussenstop zal een verademing zijn en een mooie afwisseling van de droge omgeving.

Het is de periode dat mijn familie op bezoek is en vanaf Bijagua rijden we richting Brasilito aan de kust. Bijagua (regio Rio Celeste) heeft overduidelijk een ander microklimaat. Waar het groen is en waar we zelfs een beetje regen hebben zien we op een half uur rijden de koeien in het dorre gras staan. Het is droog en warm in Guanacaste.

De waterval Llanos de Cortés

Tot aan de parkeerplaats zien we gewassen langs de weg die snakken naar een beetje water. Pas als we het pad afdalen naar de waterval kleurt de omgeving weer groen. Het is maar een klein stukje over het betonnen pad naar beneden om bij het water uit te komen.

We zijn bij een groene oase uitgekomen en we kiezen voor een mooi plekje onder een boom. Hier zitten we in de schaduw en we genieten even van de koelere omgeving. De zon is namelijk onverbiddelijk en erg fel in Costa Rica.

Het is een doordeweekse dag en het is niet druk. Een paar groepen met gids komen af en aan maar er is voldoende ruimte om te zwemmen. Jong en oud genieten van het water om even af te koelen. Het eerste stuk is niet diep dus het is ideaal voor de kinderen om er ook even in te gaan. Zoals altijd zijn er ook nog andere dingen te zien als je de ogen even rond laat gaan.

waterval llanos de cortés

Praktische informatie

De waterval Llanos de Cortés is elke dag geopend van 8:00 tot 16:00, de ingang is tot 15:30 geopend. Voor volwassenen is de toegangsprijs $7, kinderen zes jaar en ouder en studenten met studentenpas betalen $4. Kinderen jonger dan zes jaar betalen geen entree.

De waterval ligt dichtbij snelweg 1 waardoor het een ideale stop tussen twee bestemmingen is. Je komt eerst het kantoortje tegen waar je de entree betaalt, vanaf hier is het nog een stukje rijden naar de parkeerplaats over een onverharde weg zonder gekke gaten. De parkeerplaats is bewaakt en er is een toiletgebouw te vinden. In tegenstelling tot sommige andere watervallen is deze waterval met slechts een korte wandeling te bezoeken.

Tijdens de weekenden en nationale vakanties zal deze bestemming drukker bezocht zijn. Wij waren er op een doordeweekse dag in maart in de ochtend en het was rustig. Tijdens de regenperiode van mei tot en met november en waarschijnlijk in december zal er meer water naar beneden komen.

De waterval Llanos de Cortés op Tripadvisor.

Op naar de waterval
waterval llanos de cortés
De weg naar de parkeerplaats

Welke waterval in Costa Rica ga jij bezoeken?

reisroute Costa Rica waterval llanos de cortés

4 comments

Linda 3 mei 2020 - 02:58

Elke keer laat je weer zien hoe mooi Costa Rica eigenlijk is, een land dat mij op de een of andere manier nooit zo aansprak, totdat ik jouw blog leerde kennen! Het lijkt me zo mooi. Zo ook deze waterval, prachtig. Ik hou alleen niet zo van watervallen waar je voor moet betalen, ik vind nog altijd dat natuur gratis toegankelijk moet zijn voor iedereen. Maar goed, het ziet er wel prachtig uit dus het is het vast waard

Reply
Anouk 4 mei 2020 - 12:01

Als je op zoek bent naar een actieve vakantie en als je van natuur houdt dan is Costa Rica een hele goede bestemming om te bezoeken. Met het betalen van een toegang wordt er wat werkgelegenheid gecreëerd en wordt er voor het onderhoud gezorgd. Op die manier is deze waterval heel makkelijk bereikbaar gemaakt.

Reply
Denise 3 mei 2020 - 03:38

Leuk om elke keer weer onbekende tips te lezen op je blog. Ik was o.a. in Montezuma, ook op het schiereiland Nicoya, maar dat heet net geen Guanacaste zie ik nu.

Reply
Anouk 4 mei 2020 - 12:05

Ik heb gelezen dat er in de omgeving van Montezuma ook een mooie waterval zou moeten zijn! Klopt, Montezuma hoort net bij de provincie Puntarenas maar ligt vlakbij Guanacaste.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.