Home Bestemmingen Familiebezoek in Costa Rica – een kort verslag van de bestemmingen

Familiebezoek in Costa Rica – een kort verslag van de bestemmingen

by Anouk
Published: Updated:
Dos Brazos Costa Rica

Het stond alweer lang van te voren gepland. Mijn moeder is samen met een van mijn zusjes twee weken bij ons in Costa Rica. Meteen wist ik welke bestemmingen ik graag met ze wilde bezoeken. De twee weken dat ze hier nu zijn hebben we niet volgepland, er is ook genoeg tijd om van onze omgeving te genieten en om te ontspannen. Bekijk hier een kort verslag van de bestemmingen die we samen in Costa Rica bezocht hebben.

Voor mijn zusje is het ook de eerste keer dat ze langer bij ons is. Zo ziet ze ook wat van ons huishouden en hoe ons dagelijks leven verloopt. De nieuwsberichten overschaduwen natuurlijk nu wel het bezoek. We blijven goed in de gaten houden welke maatregelen er in Costa Rica getroffen worden, hier zijn veel minder mensen besmet vergeleken met Nederland. Ook het eventueel sluiten van de grenzen houden we goed in de gaten. De vlucht terug naar Nederland staat gepland voor donderdag en we hopen natuurlijk dat alles volgens plan kan verlopen.

Wil je zelf op de hoogte blijven van de situatie in Costa Rica? Ik deel updates over nieuws en maatregelen in de groep die bij mijn website hoort: Costa Rica – Reistips & Inspiratie.

In het kort neem ik de bestemmingen door die we deze twee weken in Costa Rica bezoeken. Verspreid over de komende weken komen de blogs online met alle informatie over deze plaatsen. Heb je eerder al een vraag? Laat gerust een reactie achter onderaan dit bericht!

Dos Brazos

Het is een avontuurlijk begin. We reizen af naar het zuiden van Costa Rica, naar het schiereiland Osa. We gaan naar het dorp Dos Brazos. Een klein dorp dat aan de grens met het nationale park Corcovado ligt. Eigenlijk is de bestemming niet Dos Brazos, maar het hostel waar we gaan verblijven. We moeten namelijk een half uur (oké, wij doen er langer over) door de jungle lopen om er te komen. Er moet zelfs een rivier overgestoken worden, het water staat gelukkig slechts enkelhoog.

Onderweg komen we al een groep slingerapen tegen die we tijdens het verblijf ook nog goed kunnen observeren omdat ze dichtbij het hostel komen. De naam van het hostel is goed gekozen: Bolita Rainforest Hostel en Cabinas. We zijn hier twee nachten en ontdekken de trails die het hostel op het terrein heeft gemaakt. Het is genieten van alle geluiden die we horen én we zien met name veel vogels.

Lees ook: Avontuur in het zuiden van Costa Rica: welkom in Dos Brazos.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid voor Bolita Rainforest Hostel and Cabinas.

Rio Celeste en een leuke B&B

Een paar dagen later vertrekken we vanuit huis naar Bijagua. Dit rustige dorp ligt in de omgeving van het nationale park Volcán Tenorio. Het park staat bekend om Rio Celeste: het prachtige blauwe water en de waterval die je kunt bezoeken. Het is drukker dan ik had verwacht, met name door groepen met gidsen. Toch vinden we het allemaal heel erg de moeite waard om het park te bezoeken en om dit natuurfenomeen te bekijken.

We verblijven bij een erg leuke bed and breakfast: Casitas Tenorio. Alleen hier zien we al ontzettend veel dieren: vogels, eekhoorns, een groep brulapen en zelfs een luiaard met baby. Het is ontzettend genieten op deze fijne plek.

Lees ook:

Het wonderlijke water van Rio Celeste in nationaal park Volcán Tenorio.

Casitas Tenorio: een charmante bed & breakfast en boerderij in Bijagua.

De website van Casitas Tenorio.

Waterval Llanos de Cortés

Van het regenachtige en winderige Bijagua vertrekken we naar het droge Guanacaste. Een stop onderweg is de groene oase en waterval Llanos de Cortés. Zelfs in de droge maand maart kun je hier een verfrissende duik nemen. Het is een welkome afwisseling van de dorre omgeving.

Lees ook: Waterval Llanos de Cortés, een groene oase in Guanacate.

Brasilito en de stranden in de omgeving

Even lekker op het strand liggen. Dit is het échte vakantiegevoel. Vanuit Brasilito verkennen we er verschillende in de omgeving. Het hele bekende playa Conchal valt ons tegen. Het is er ontzettend druk. Wel mooi met de witte schelpen op het strand en het blauwe water, maar ook omdat het vloed is zwemmen we niet erg ontspannen in de zee.

De twee stranden die we de volgende dag bezoeken passen meer in ons straatje. Playa Prieta is erg rustig en Playa Mina is nóg rustiger. Deze laatste ligt dan ook best wel afgelegen, het is een klein avontuur om er te komen. Gelukkig hebben ze inmiddels wel het vertrouwen in mij dat het wel de moeite waard zal zijn.

Ook hier hebben we een fijne accommodatie. We verblijven twee nachten bij de kleine bed and breakfast Quinta Esencia. Een fijne, meer huiselijke accommdatie tussen de grotere hotels en resorts in de regio. De bedden zijn zeer groot en comfortabel en het ontbijt is uitgebreid. We voelen ons zeer welkom bij de Franse eigenaren.

Lees ook: De stranden in de omgving van Brasilito: Playa Conchal en meer.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Quinta Esencia.
Playa Mina

De laatste dagen

Na deze bestemming hebben we nog een kleine week over. We zijn vooral lekker thuis en willen nog een paar dingen in de omgeving gaan bezoeken. Verder houden we natuurlijk het nieuws in de gaten en hopen we dat alles met de terugvlucht volgens plan gaat lopen.

Veel succes allemaal, zeker als dit een tijd is met veel werken of juist de tegenslag van inkomensverlies. Laten we ons hoofd zoveel mogelijk koel proberen te houden in een tijd van chaos. Gezondheid en veiligheid staan nu voorop. De mooie bestemmingen van Costa Rica lopen gelukkig niet weg.

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

4 comments

Linda 1 april 2020 - 06:36

Wat leuk om te lezen en wat fijn dat je familie gewoon kon komen! Jullie hebben prachtige plekken gezien, ziet er leuk uit en echt heel mooi.

Reply
Anouk 2 april 2020 - 08:00

Dank je wel Linda. Met maar drie verschillende bestemmingen was het toch heel divers, dat is kenmerkend voor Costa Rica. We hadden geluk met de dieren die we zagen en we hebben weer volop genoten van de natuur.

Reply
Marcella Molenaar 13 juni 2020 - 04:28

Leuk dat je familie op bezoek hebt en hen jouw land kunt laten zien! Lijkt me erg leuk om voor hen een mooie route uit te stippelen.

Reply
Anouk 16 juni 2020 - 18:27

Ik vind het ook elke keer weer een feest! 😀 Laat mij ze maar mee op pad nemen.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.