Home Bestemmingen Verken de ‘Blue Falls of Costa Rica’ in Bajos del Toro

Verken de ‘Blue Falls of Costa Rica’ in Bajos del Toro

by Anouk
Published: Updated:
Blue Falls of Costa Rica Bajos del Toro

Op ruim anderhalf uur rijden ten noorden van Alajuela ligt Bajos del Toro. Dit kleine dorpje ligt tussen de groene bergen en hier zijn vele watervallen te vinden. Het is een bestemming die nog veelal onder de radar blijft. Eerder bezochten we al eens de waterval Tesoro Escondido. Nu is het de beurt om de Blue Falls of Costa Rica te gaan ontdekken.

De Blue Falls of Costa Rica

Over het uitgestrekte terrein van de Blue Falls zijn er diverse watervallen te bezoeken. Het bijzondere van deze bestemming is het blauwe water (de naam van de plek geeft natuurlijk al wat weg). De omgeving doet wat ruwer aan en de paden zijn niet heel ‘gelikt’ wat voor ons een plus is. De website geeft aan dat het project in ontwikkeling is en dat er langzaam maar zeker met aandacht voor de omgeving verder gewerkt wordt aan het toegankelijk maken van het de verschillende watervallen. Op dit moment is de ene waterval beter toegankelijk dan de andere, onderweg komen we diverse gidsen tegen die ons hierover kunnen informeren en zelfs een stukje met ons mee lopen. Zo kunnen we bepalen waar we wel en waar we niet naartoe gaan. Vanuit de open velden brengen smalle bospaadjes en trappen ons door het bos naar de watervallen toe.

Onstuimig

Begin december is het weer wisselvallig. Regenjas aan, regenjas uit, aan, uit.. Nou ja, laat maar aan. Het onstuimige weer past bij de grillige omgeving, maar zorgt er helaas ook voor dat het water niet zo mooi blauw is als anders. We bezoeken drie van de watervallen, het is genieten van de wandeling maar door het weer besluiten we wel om wat eerder terug te keren.

Blue falls of Costa Rica
Blue falls of Costa Rica
Blue falls of Costa Rica

Praktische informatie

De Blue Falls of Costa Rica is geopend op maandag tot en met zaterdag van 7:00 tot 17:00. Op zondag is het gesloten. Reken een dagdeel voor het bezoek. De entree kan aan de deur gekocht worden, de kosten zijn $15 voor volwassenen (kinderen van 4 – 12 jaar betalen de helft). Voor $25 kan de combinatie gemaakt worden met het bezoeken van Catarata del Toro.

De auto kan voor de entree geparkeerd worden. Hier is ook een toilet aanwezig. Voor de ingang naar de Blue Falls loop je de weg een klein stukje verder naar beneden. Bekijk de website voor meer informatie.

De omgeving kent een handjevol accommodaties, bekijk de mogelijkheden. Ook zijn er een paar restaurants in het dorp zodat je na het bezoek aan de watervallen weer met een volle maag weer op pad kunt gaan. Wij verblijven verderop bij Hotel Mango Valley in Grecia.

Je bereikt Bajos del Toro met een auto. Door de ligging zou het een stop op de route van het stedelijk gebied naar La Fortuna kunnen zijn. Let wel op welke route je neemt. Het beste neem je de route via Zarcero en niet de route binnendoor die Google Maps en Waze aangeven. Lees meer in de blog over de wegen van Costa Rica. De wegen zijn geasfalteerd.

Bajos del Toro

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.