Home Bestemmingen Over hangbruggen en langs watervallen: verken het Rainmaker Park

Over hangbruggen en langs watervallen: verken het Rainmaker Park

by Anouk
Published: Updated:
Rainmaker Conservation Park

Manuel Antonio is één van de bestemmingen die vrijwel altijd terugkomt in de highlights van Costa Rica. Omdat het één van de drukstbezochte bestemmingen met onder andere opdringerige verkopers vind ik het helaas geen bestemming om zomaar aan te bevelen. Op drie kwartier rijden van Manuel Antonio ligt een stukje natuur waar het veel rustiger is. Lees meer over het Rainmaker Conservation Park.

Het bos in

Meteen na de ingang bevinden we ons in het groen. Het grootste deel van het terrein bestaat uit primair regenwoud en we zitten er direct middenin. Om tot de hangbruggen te komen neemt het pad ons eerst mee omhoog. We passeren een paar hangbruggen ‘om te oefenen’ en een mooi uitkijkpunt richting de oceaan voordat we bij het echte werk aankomen. De bruggen geven de beleving dat je je midden in het bos begeeft. En ja, de bruggen bewegen een beetje.

Rainmaker Conservation Park

Naar beneden langs de watervallen op

Na de hangbruggen loopt het pad omlaag en zien we de verschillende watervallen. De omgeving is ongerept en puur, de heuvels strekken zich hoog boven ons uit waardoor het overal groen is. We zijn hier echt middenin de natuur en we hoeven het slechts met een paar anderen te delen.

Verrassing aan het einde van het pad

Richting het einde van het pad worden we aangesproken door één van de medewerkers. Ze hebben een Eyelash Palm Pitviper gezien! We krijgen uitleg over de locatie en dan gaan we op zoek. En we vinden deze giftige slang! Het was een lastige hoek voor een foto, maar ze staat er op.

Praktische informatie Rainmaker Park

Het park is elke dag geopend van 7.30 tot 18.00 en de entree voor toeristen is $22,60 (kinderen onder de 6 jaar gratis). Het is niet nodig om vooraf een reservering te maken en creditcards worden geaccepteerd. Tijdens het regenseizoen van mei tot en met november breng je het beste een bezoek in de ochtend. Omdat de paden glad kunnen zijn is het aan te raden schoenen met grip te dragen. Neem zwemspullen mee (kleed je vooraf om) en geniet van een frisse duik richting het einde van de wandeling. Tijdens ons bezoek in augustus 2023 zijn wij (zonder zwemmen) twee uur in het Rainmaker park geweest. Naast de slang hebben we geen andere dieren gezien. Er is geen 4×4 nodig om hier te komen, een hoge auto is wel aan te bevelen. Het park biedt lunch aan.

Bekijk de website voor meer informatie

Andere hangbruggen in de regio van Quepos

Een avontuurlijke en een andere minder bekende bestemming: Los Campesinos. Op een uur rijden van Quepos kom je uit bij dit project dat opgezet is door de lokale bevolking. Met mijn familie brengen we eerst een bezoek aan het Rainmaker park, twee dagen later bezoeken we Los Campesinos. Deze laatste wordt indrukwekkender gevonden vanwege zowel de hangbruggen als het feit dat het opzet is door de lokale bewoners. Echter, door een storm in 2022 is de weg erg slecht en je hebt zeker een goede 4×4 nodig om er te komen. Ten opzichte daarvan is Rainmaker veel beter bereikbaar. Lees meer over Los Campesinos

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.