Home Bestemmingen Krokodillen kijken in Tarcoles – Costa Rica

Krokodillen kijken in Tarcoles – Costa Rica

by Anouk
Published: Updated:
Tarcoles

Heb je een auto gehuurd en ga je in de richting van de Pacifische kust? Dan is het leuk om onderweg even te stoppen op de ‘krokodillenbrug’ van Costa Rica in Tarcoles. Deze krokodillen van Costa Rica zijn namelijk een van de grootste krokodillen ter wereld zien.

De krokodillenbrug in Costa Rica – Google Maps

Krokodillen in Costa Rica

De Amerikaanse krokodil leeft hier in de rivier van Tarcoles. Ze kunnen tot wel zeven meter lang worden. Costa Rica heeft één van de grootste populaties, desalniettemin is het een kwetsbare soort als het gaat om uitsterven.

De brug is gratis toegankelijk. Aan de kant van San José is er ruimte om de auto te parkeren. Zoals je misschien wel verwacht zijn er restaurants en souvenirverkopers te vinden. Laat geen waardevolle spullen in de auto liggen. Daar waar veel toeristen samenkomen zijn er ook mensen die snel willen profiteren… Er is inmiddels een lage afscheiding gekomen tussen het trottoir en de weg. Blijf opletten voor je eigen veiligheid, de vrachtwagens komen vlak langs je op. Het is vaak wel zo dat het verkeer langzamer rijdt omdat het drukker is op dit punt.

Tijdens de regenperiode staat het water hoger en kan het zijn dat je niet zoveel krokodillen ziet vergeleken met de zomerperiode.

krokodillen Costa Rica
krokodillen Costa Rica
Tarcoles krokodillen Costa Rica (3)

Verblijf je in de omgeving van Tarcoles?

Overweeg een bezoek aan nationaal park Carara of bezoek deze waterval, hij staat op mijn wensenlijstje. Tussen Jaco en Tarcoles vind je het mooie stranden Playa Mantas en Playa Blanca.

Bekijk welke accommodaties er in de omgeving beschikbaarheid zijn.

Lees meer over de Pacifische kust van Costa Rica.

Krokodillenbrug Costa Rica
Mooi uitzicht vanaf de krokodillenbrug – Costa Rica

Kom jij langs Tarcoles en ga je krokodillen spotten?

Krokodillen Costa Rica Krokodillenbrug
Krokodillen Costa Rica

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.