Krokodillen kijken in Tarcoles – Costa Rica

door Anouk

Heb je een auto gehuurd en ga je in de richting van de Pacifische kust? Dan is het leuk om onderweg even te stoppen op de ‘krokodillenbrug’ van Costa Rica in Tarcoles. Deze krokodillen van Costa Rica zijn namelijk een van de grootste krokodillen ter wereld zien.

De krokodillenbrug in Costa Rica – Google Maps

Krokodillen in Costa Rica

De Amerikaanse krokodil leeft hier in de rivier van Tarcoles. Ze kunnen tot wel zeven meter lang worden. Costa Rica heeft een van de grootste populaties, desalniettemin is het een kwetsbare soort als het gaat om uitsterven.

De brug is gratis toegankelijk. Aan de kant van San José is er ruimte om de auto te parkeren. Zoals je misschien wel verwacht zijn er restaurants en souvenirverkopers te vinden. Laat geen waardevolle spullen in de auto liggen. Daar waar veel toeristen samenkomen zijn er ook mensen die snel willen profiteren… Er is inmiddels een lage afscheiding gekomen tussen het trottoir en de weg. Blijf opletten voor je eigen veiligheid, de vrachtwagens komen vlak langs je op.

krokodillen Costa Rica
krokodillen Costa Rica

Verblijf je in de omgeving van Tarcoles?

Overweeg een bezoek aan nationaal park Carara of bezoek deze waterval, hij staat op mijn wensenlijstje. Tussen Jaco en Tarcoles vind je het mooie stranden Playa Mantas en Playa Blanca.

Krokodillenbrug Costa Rica
Mooi uitzicht vanaf de krokodillenbrug – Costa Rica

Kom jij langs Tarcoles en ga je krokodillen spotten?

Krokodillen Costa Rica Krokodillenbrug
Krokodillen Costa Rica

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More