Home Bestemmingen Strand in de regio van Jacó: bezoek Playa Mantas en Playa Blanca

Strand in de regio van Jacó: bezoek Playa Mantas en Playa Blanca

by Anouk
Published: Updated:
Strand omgeving Jacó

Mooie stranden heb je in Costa Rica in overvloed. Met twee kustlijnen heb je zoveel keuze, van de bekende toeristische namen tot aan de favorieten van de Costa Ricanen. Wij hebben er weer twee aan de Pacifische kust ontdekt die zeker de moeite waard zijn. Ben je in de omgeving van Tarcoles en Jacó, bezoek dan het strand van Playa Mantas en Playa Blanca.

Gepubliceerd op 4 november 2019
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

Playa Mantas

Wat een mooi strand. We zijn er in oktober en het is gemoedelijk op het heetst van de dag. Er zijn een aantal Costa Ricaanse families die met elkaar genieten van het strand en van het water. Er is volop schaduw. We zitten heerlijk op een boomstam te genieten van de omgeving. We hebben de geluiden van de Scarlet Macaws op de achtergrond en zien de pelikanen voor ons die zich vol in zee storten met als doel een prooi te vangen.

Playa Mantas
Playa Mantas Costa Rica
Playa Mantas

Playa Blanca

Vanaf Playa Mantas heb je ook toegang tot Playa Blanca. Let wel op de getijden: als het water te hoog staat kun je de rotsen niet over. Er wordt gewaarschuwd voor de gladheid op de rotsen. Het is even een klein stukje steil omhoog maar er hangt een visnet om je te helpen.

Strand omgeving Jacó

Wow! Playa Blanca is nog iets mooier dan Playa Mantas. Geen wonder dat dit strand vanaf de weg alleen een privé toegang heeft. Gelukkig is er een wet in Costa Rica die aangeeft dat alle stranden ook publiek toegankelijk moeten zijn en zo kunnen wij er ook van meegenieten. Ik heb zoveel zin om een duik in het water te nemen.

De weg er naartoe

Het is zowel vanaf Tarcoles als vanaf Jacó een half uur rijden naar het strand. Vanaf snelweg 34 neem je de afslag richting de stranden. Let op dat er twee afslagen zijn: de publieke weg en de privé-ingang van Hotel Punta Leona. Voer in Google Maps ‘Parqueo Público Punta Leona’ in en je krijgt een goede routebeschrijving. Wij gebruiken zoals altijd de navigatie-app Waze en deze wijst ons naar de privéweg. Ongeveer 300 meter ten zuiden vind je de afslag naar de publieke weg richting Playa Mantas. Je moet een stukje over een gravelweg voordat je weer bij de bebouwing komt, je hebt geen 4×4 nodig.

Vanaf nu zou je eigenlijk je ogen dicht willen doen. Het is weinig authentiek deze omgeving, het is een vakantiepark. We zijn er in oktober en ik zou eigenlijk niet willen bedenken hoe het hier in het hoogseizoen is. Het is ook voor het eerst dat ik een geautomatiseerde parkeerplaats in Costa Rica tegenkom. De auto parkeer je op de publieke parkeerplaats voor 1000 Colones per uur, deze staat goed aangegeven. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar Playa Mantas.

Vanaf de publieke parkeerplaats kun je richting Playa Blanca rijden, echter is de parkeerplaats hier voor privégebruik. Je kunt parkeren op de publieke parkeerplaats mits er plek is, dus ga je in het hoogseizoen wees er vroeg bij. Wij zijn er in oktober en er heerst een gemoedelijke sfeer. Waar ik begrijp dat op het schiereiland Nicoya veel plekken sluiten vanwege het regenseizoen is er hier genoeg bedrijvigheid. We eten ook nog lekker een ijsje een stukje voor de parkeerplaats bij de rotonde en genieten van de groep Scarlet Macaws die voorbij komt vliegen. Ik zou een bezoek aan deze stranden aanraden in het laagseizoen en op een doordeweekse dag.

Bekijk ook de andere bestemmingen aan de Pacifische kust van Costa Rica.

Verblijf jij in de omgeving van Jacó en welk strand zou jij willen bezoeken?

Strand omgeving Jacó
Strand bij Jaco

2 comments

Melissa 6 februari 2020 - 17:45

Wat een plaatje! Deze gaat zeker op mijn bucketlist. Thnx voor de tip!

Groetjes Melissa

Reply
Anouk 7 februari 2020 - 20:41

Leuk! Hoewel we de omgeving dus maar weinig authentiek vonden waren beide stranden toch wel erg mooi.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.