Home Bestemmingen De mooiste stranden van de Pacifische kust van Costa Rica

De mooiste stranden van de Pacifische kust van Costa Rica

by Anouk
Published: Last Updated on
strand costa rica

Aahh. Een heerlijk briesje. Het geluid van de golven. Zie je die palmboom daar? En het is al laat op de middag, de lucht kleurt prachtig door de zonsondergang. Je bent op een van de mooiste stranden die de Pacifische kust van Costa Rica kent. Geniet voordat je terugkeert naar de accommodatie of ga kamperen en overnacht op het strand.

Gepubliceerd op 20 december 2019
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

Playa Conchal en de minder bekende stranden

We zijn in het noordwesten van Costa Rica in de provincie Guanacaste. Vanuit Brasilito bezoeken we bekend Playa Conchal. Dit zou een van de mooiste stranden van Costa Rica zijn, maar gaan we ook op zoek naar de minder bekende stranden. Deze zijn uiteindelijk toch favoriet. Lees meer over Brasilito, Playa Conchal en de rest.

Playa San Juanillo

Een leuke stop als je vanuit het noorden langs de kust richting Ostional rijdt. Het is niet helemaal zoals het detail van het strand in Uvita, maar ook hier loopt het strand een beetje door de zee in. Het mooiste effect heb je bij vloed. Als het water lager staat zie je vooral rotsen, dit gedeelte is dan ook niet heel ideaal om te zwemmen.

Playa San Juanillo

Playa Ostional

Oké, dit is misschien niet het mooiste strand van Costa Rica maar dit is wel een hele bijzondere. Hier komen namelijk duizenden schildpadden aan land om eieren te leggen. Dit gebeurt één keer per maand tijdens de arribada. Lees meer over Ostional, de schildpadden en de arribada

Playa Ostional Costa Rica

Playa Pelada

Aan de rand van Nosara vind je dit mooie en rustige strand: Playa Pelada. De entree met de verschillende kuilen was wel een beetje spannend vond ik, zeker aan het einde van het regenseizoen. Maar als je er bent is het weer een plaatje.

Playa Coyote, Playa San Miguel en Playa Costa de Oro

In de Lonely Planet worden Playa Coyote en Playa San Miguel als volgt omschreven: ¨Two of the most gorgeous – yet least visited – beaches are on this stretch of the peninsula.¨ … ¨Get here before this slice of ‘old’ Costa Rica becomes the ‘new’ Costa Rica.¨ Daar voeg ik niets meer aan toe. De foto bovenaan is genomen op Playa Coyote.
Tip: accommodatie en kamperen bij Hostel Alouatta van november tot begin april.
Lees meer over Playa Coyote en omgeving.

Playa Las Manchas

Oh wat een plaatje…. Playa Las Manchas is te vinden in het kleine Montezuma. Hier kun je rustig in het prachtige heldere water dobberen met uitzicht op de palmbomen. Aanrader voor de hongerige bezoeker: vlakbij vind je de soda Tipica Las Palmeras.

Bekijk een aantal voorbeelden van gerechten die je kunt bestellen in een Costa Ricaanse soda.

Playa Las Manchas

De laatste bestemmingen liggen allemaal op het schiereiland Nicoya, lees ook deze blog voor meer achtergrondinformatie.

Playa Blanca en Playa Mantas

Gelegen tussen Tarcoles en Jacó zijn dit ook echt twee mooie stranden om te bezoeken. Playa Blanca en Playa Mantas kun je het beste tijdens het laagseizoen bezoeken. Kamperen is hier niet toegestaan.
Lees meer over de stranden in de omgeving van Jacó.

Strand Jacó Costa Rica
Playa Blanca

Playa Hermosa bij Jacó

Vanaf snelweg 34 kun je makkelijk even een stop maken op Playa Hermosa. Strijk neer bij een van de barretjes en kijk hoe de surfers de golven bedwingen. Bij Bowie’s Point mag je kamperen.

Stranden Costa Rica
Playa Hermosa

Playa Esterillos

Esterillos is ook makkelijk toegankelijk vanaf de snelweg en het is zeker ook weer een plaatje. Een klein dorp dat niet overladen wordt met toeristen. Kies hier een van de plekken waar je je tentje mag opzetten.

Playa Esterillos

Playa Manuel Antonio

Zou dit het meest bezochte strand zijn van Costa Rica? Playa Manuel Antonio is te vinden in het gelijknamige nationale park. Drukbezocht door de vele toeristen maar ook door de apen en wasberen die van alles proberen te stelen van die toeristen. Manuel Antonio is een bestemming die ik zelf liever niet aanraad.

Playa Matapalo en Playa Linda

Hier ben je buiten de gebaande paden: het kleine dorp Matapalo en nabijgelegen strand Playa Linda. Tijdens het regenseizoen komen in Matapalo schildpadden aan land, er is een vrijwilligersorganisatie actief waarbij je een tour kunt boeken. Geniet van de rust en van de prachtige zonsondergangen, Playa Linda is echt ons favoriete strand.
Lees meer over Matapalo.
Lees meer over Playa Linda.

Playa Linda
Playa Linda

Playa Dominical

Het dorp waar vele backpackers en de surfliefhebber samen komen. Wandel langs de dagelijkse souvenirmarkt. Dominical is een mooie uitvalsbasis voor diverse activiteiten in de omgeving. Wil je hier kamperen? Er wordt gewaarschuwd om goed op je spullen te letten.
Lees meer over Dominical.

Playa Dominicalito

Het zusje van Dominical waar ook veel gesurfd wordt. Ga zelf aan de slag of zoek een plekje in de schaduw en kijk toe. Combineer tijdens het regenseizoen een bezoek aan dit strand met een gratis toegankelijke waterval in de buurt.
Lees meer over Dominicalito.

Dominicalito
Playa Dominicalito

Playa Hermosa

Door de fijne sfeer is het heerlijk om hier even neer te strijken. Geniet van de zonsondergang terwijl de surfers zo lang mogelijk gebruik maken van het daglicht. Playa Hermosa bij Uvita hoort wat mij betreft bij één van de mooiste stranden van Costa Rica.
Lees meer over Uvita en omgeving.

mooiste stranden costa rica

Playa Ventanas

Dit is een ander strand dat onderdeel is van de Costa Ballena: Playa Ventanas. Voor de toegang betaal je in de ochtend 2000 Colones, in de middag 1500 Colones. Wat dit strand bijzonder maakt, is dat je tijdens eb door de grotten kunt lopen. Je kunt hier kamperen.

playa ventanas uvita
Playa Ventanas

Omgeving Drake Bay

In de buurt van Drake Bay genoten wij van het prachtige strand bij de accommodatie Corcovado Adventure Tent Camp. Pal aan het strand was het natuurlijk niet moeilijk om te genieten van die mooie zonsondergang.
Lees alles over Corcovado.

Corcovado

Punta Banco

In het diepe zuiden van Costa Rica ligt dit kleine paradijs. Hier ben je even in een andere wereld, met name die van de surfers maar ook zeker van de mooie stranden. Het is hier genieten! Binnenkort meer in een uitgebreide blog over deze bestemming.

Wildkamperen in Costa Rica is toegestaan. Echter, zorg altijd voor je eigen veiligheid en bekijk de recensies in de app iOverlander. Lees meer over kamperen in Costa Rica en lees over ervaringen met Nomad America.

Ga goed voorbereid op pad met het e-book ‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

Welke van deze stranden in Costa Rica ga jij bezoeken?

Bekijk alle bestemmingen aan de Pacifische kust van Costa Rica.

Of ga mee in het ritme van de Caribische kust van Costa Rica.

Stranden Costa Rica

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.