Home Nicaragua Nicaragua – León / vulkaan Masaya

Nicaragua – León / vulkaan Masaya

by Anouk
Published: Updated:
nicaragua

Het is deze maand twee jaar geleden dat ik vertrok voor mijn vakantie Costa Rica – Nicaragua. Die vakantie liep dus uiteindelijk helemaal anders doordat ik het aanbod kreeg een half jaar in Costa Rica te gaan wonen. En uiteindelijk ben ik dus gebleven. Van het bezoeken van de bestemmingen die ik op het lijstje had staan is weinig meer gekomen, maar dat is niet erg. Tijd om even wat herinneringen op te halen. Ondanks dat ik meer in gedachte had bleef mijn bezoek aan Nicaragua beperkt tot León en de vulkaan Masaya. 

Gepubliceerd op 27 februari 2019

León

Als ik uiteindelijk vanuit San José door reis naar Nicaragua heb ik nog ongeveer een week van mijn vakantie over. Ik reis naar Managua voor een nachtje om vervolgens door te reizen naar León. Gevoelsmatig trok deze bestemming mij het meest aan, ik denk door het rauwere randje van de geschiedenis. Door de leuke mensen die ik in het hostel ontmoet blijf ik uiteindelijk lekker in León en geniet ik volop.

Heerlijk door de straten struinen, kijkend naar de mensen en de kleurrijke gebouwen. Ik bezoek het Museo De La Revolucion en probeer met mijn beste Spaans de oud-guerrillastrijder die mij een rondleiding geeft te begrijpen. Waarom weet ik zo weinig van de revolutie af? De beelden maken indruk op me.

Genieten van het strand

We bezoeken die dagen regelmatig het strand Las Peñitas. Heerlijk in de middag met de bus er naartoe, genieten van de zon die we later de zee in zien zakken met een cocktail in ons hand. Echt op en top genieten in goed gezelschap.

Een laatste ronde

Ik keer terug naar Managua en ik ben moe van alle indrukken en gedachten die door me heen gaan. Toch wil ik nog heel graag naar de vulkaan Masaya. Een actieve vulkaan waar je als het goed is de lava zou kunnen zien. Omdat ik zo moe van alles ben regel ik heel lui een chauffeur voor de dag. We brengen naast de vulkaan ook een bezoek aan het Laguna de Apoyo. Voor we de vulkaan op gaan eerst nog naar het museum maar daarna mogen we er even bij staan: ik kan de lava zien! Een mooie afsluiting van een gekke vakantie.

Praktische informatie

Vanuit San José reis ik direct met Ticabus naar Managua, met een minibusje reis ik de volgende dag door naar León. In León verbleef in het hostel/restaurant Imbir, maar ik weet niet zeker of het hostel nog bestaat. Ik kan namelijk alleen maar informatie vinden over het restaurant. Desalniettemin vond ik het ook niet per se een aanrader.

Lees meer over mijn bezoek aan Isla de Ometepe

Ga jij León bezoeken als je in Nicaragua bent?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.