13x Gratis en goedkope activiteiten in Costa Rica

door Anouk

Een vakantie in Costa Rica is een actieve vakantie. Je gaat op zoek naar wilde dieren, je geniet van de mooie stranden en je loopt naar watervallen in het regenwoud. De prijzen van georganiseerde tours of activiteiten kunnen al snel hoog oplopen. Maar er zijn zeker ook activiteiten in Costa Rica die gratis zijn of waarbij de entreeprijs niet zo hoog ligt. Bekijk hier 13 gratis of goedkope activiteiten in Costa Rica.

De entree van deze activiteiten is maximaal €10,- per persoon. De entreeprijzen zoals hier weergegeven zijn de prijzen voor toeristen.

1. Posa La Pipa

Ben je in het noordwesten van Costa Rica en bezoek je nationaal park Rincón de la Vieja, overweeg dan om te overnachten in het dorpje Curubandé. Je bent dan op een kwartier rijden van de ingang en in het dorp kun je samen met de inwoners genieten van een duik in de poel die aan de rand van het dorp ligt. Het is een klein stukje lopen en de poel is gratis toegankelijk.

Lees meer over deze bestemming en nationaal park Rincon de la Vieja.

Rincon de la Vieja
Posa la Pipa

2. Thermale baden Eco Termales Quepos

Relax in de thermale baden Eco Termales Quepos. Op het platteland van Costa Rica ben je deze keer buiten de gebaande paden. Omdat hier geen vulkaan in de buurt is zijn deze baden minder warm, daardoor wel unieker dat ze kunnen bestaan. Voor een frisse duik is er toegang tot de rivier en in het restaurant kun je een typisch Costa Ricaanse lunch bestellen. De entree is 3500 Colones per persoon (€4,50/€5.-), voor kinderen 10 jaar en jonger 1000 colones (€1,30).

Lees meer over Eco Termales Quepos

twee weken Costa Rica
Eco Termales Quepos

3. Stranden bezoeken

Costa Rica kent vele stranden. Met een kustlijn van bijna 1300 kilometer is er voldoende keuze. De meeste stranden zijn gratis toegankelijk. Voor de een moet je wat verder rijden maar dan ben je misschien ook de enige, Playa Mina is daar een voorbeeld van. Andere stranden zijn toeristisch en drukker bezocht. Volgens de wet moet elk strand toegankelijk zijn voor het publiek, dus soms moet je via het ene strand om op het andere strand te komen. Voor het bekende strand Playa Conchal bijvoorbeeld. Of om bij Playa Mantas te komen. Soms moet je een entree betalen om de auto te kunnen parkeren zoals bij Playa Ventanas.

Bekijk een overzicht van de mooiste stranden van Costa Rica.

Playa Blanca

4. Waterval Eco Chontales

Maak je klaar voor een roadtrip! Geniet van het uitzicht terwijl je door de heuvelachtige omgeving rijdt. Dit is een van de activiteiten waarmee je een lokale familie in Costa Rica bezoekt. Een onbekende bestemming en ook hier reis je buiten de gebaande paden. De entree is 4500 Colones per persoon (€6,-), kinderen van 3 tot jaar betalen 3000 colones entree (€4,-).

Lees meer over de waterval Eco Chontales

Eco Chontales
Waterval Eco Chontales

Reistip voor activiteiten in Costa Rica: de lokale bevolking geeft de voorkeur aan het ontvangen van Colones ten opzichte van Dollars.

5. Stoppen op de krokodillenbrug

Reis je met de auto richting de Pacifische kust van Costa Rica, stop dan even op ‘de krokodillenbrug’ bij Tarcoles. Vanaf de brug kun je namelijk een van de grootste krokodillensoorten ter wereld zien. De brug is gratis toegankelijk.

Lees meer over krokodillen kijken in Costa Rica

krokodillen tarcoles
Krokodillen bij Tarcoles

Gratis en goedkope activiteiten in Costa Rica

6. Waterval Poza Azul

In de omgeving van Dominical ligt deze kleine waterval verscholen tussen de bomen. Een ideale plek om even te stoppen voor een frisse duik na van de andere activiteiten tijdens de vakantie in Costa Rica. Het kan zijn dat er tijdens de zomer niet zoveel water is. Deze waterval is gratis toegankelijk.

Lees meer over de waterval Poza Azul.

watervallen Costa Rica
Waterval Poza Azul

7. Waterval Tesoro Escondido

Vanuit de hoofdstad of vanuit Ajaluela reis je af naar Bajos del Toro. Dit dorpje staat bekend om de vele watervallen. Voel je klein als je naar de waterval Tesoro Escondido loopt, een van de minder bekende bestemmingen. Het is een klein avontuur waar je de vakantie mee kunt beginnen of eindigen. De entree van de waterval is 5000 Colones per persoon (€6,75), met toegang tot het uitkijkpunt is het 7000 Colones (€9,30). Parkeren is 1000 Colones per voertuig (€1,30).

Lees meer over de waterval Tesoro Escondido

waterval tesoro escondido

8. Nature Reserve Cloudbridge

Aan de voet van de hoogste berg van Costa Rica is Nature Reserve Cloudbridge een ware parel. Een mooie, iets intensieve wandeling brengt je langs watervallen en mooie uitzichten. Cloudbridge is opgericht om het gebied opnieuw te bebossen en om daarmee de planten en dieren te beschermen. Een mooi doel dus om eens te bezoeken. De entree is 4000 Colones per persoon (€5,50).

Lees meer over Nature Reserve Cloudbridge

9. Waterval Llanos de Cortés

Een groene oase in droog Guanacaste. Met een korte, eenvoudige wandeling bereik je de waterval Llanos de Cortés. Op weg van de ene naar de andere bestemming kun je hier wat afkoeling zoeken. De entree voor volwassenen is $7 (€5,70), kinderen zes jaar en ouder betalen $4 (€3,25). Kinderen jonger dan zes jaar betalen geen entree.

Lees meer over de waterval Llanos de Cortés

reisroute Costa Rica

10. Los Campesinos

Durf jij het aan? Loop over de hangbruggen van Los Campesinos en geniet van het uitzicht op wel 40 meter hoogte. Met dit lokale project hebben de inwoners hun eigen werkgelegenheid gecreëerd. Een goed initiatief dus om te bezoeken en de omgeving is gewoon prachtig. Gelegen op een uurtje van Quepos kom je hier met een 4×4. De entree voor volwassenen is $10 (€8,-), kinderen 11 jaar en jonger betalen 50%.

Lees meer over Los Campesinos, hangbruggen in de regio Quepos

Activiteiten Costa Rica
Los Campesinos

11. Het Nationale Museum van Costa Rica

Vlieg je op Ajaluela en wil je niet meteen op pad gaan? Blijf een nachtje extra en start de vakantie met een kijkje in de Costa Ricaanse geschiedenis. Met de informatie die je hier op doet valt de cultuur van Costa Rica iets meer op als je verder het land in trekt. De entree is $11 per persoon (€9,-), kinderen 11 jaar en jonger betalen geen entree.

Lees meer over het Nationale Museum van Costa Rica

nationale museum costa rica
Het nationale museum van Costa Rica

12. Watervallen Nauyaca

De bekende bestemming in de omgeving van Dominical: de watervallen Nauyaca. Deze indrukwekkende watervallen liggen in het regenwoud verscholen. Kies voor de hike en ook deze activiteit in Costa Rica is een van de goedkopere. De entree is $10 per persoon (€8,-), voor het parkeren van de huurauto betaal je $3 (€2,50).

Lees meer over de watervallen Nauyaca

watervallen Nauyaca
De onderste waterval Nauyaca

13. Drake Bay Hiking Trail

Verken vele kleine strandjes langs de Drake Bay Hiking Trail. Vanaf Drake Bay start dit pad en loopt langs de kust verder naar beneden. Neem de camera zeker weer mee op pad, met een beetje geluk zie je wilde dieren. Deze trail is gratis toegankelijk.

Lees meer over Drake Bay en het park Corcovado.

Drake Bay Corcovado
Omgeving Drake Bay

Hoe zit het met de entreeprijzen van nationale parken? Bekijk het overzicht van nationale parken in Costa Rica voor meer informatie.

Wist je dat…

Accommodaties vaak ook wandelpaden hebben op hun terrein? Na aankomst kun je dus prima dichtbij het verblijf nog even de benen gaan strekken en op zoek gaan naar wilde dieren. Casitas Tenorio in de buurt van Rio Celeste is daar een voorbeeld van.

Lees ter voorbereiding van de vakantie ook:

Boodschappen doen in Costa Rica | kosten & budget

Op vakantie naar Costa Rica: start met deze informatie

Gratis en goedkope activiteiten in Costa Rica: voor welke activiteiten kies jij tijdens de vakantie?

Activiteiten in Costa Rica – gratis of goedkoop

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More