Home Bestemmingen Het Nationale Museum van Costa Rica

Het Nationale Museum van Costa Rica

by Anouk
Published: Updated:
nationale museum costa rica

Oké, kleine nerd-alert. Ik hou van musea. Als ik een land bezoek probeer ik altijd wat op te steken van de geschiedenis en nu Costa Rica mijn thuis is wil ik daar natuurlijk ook meer van leren. Tijdens een van onze bezoeken aan San José bezoeken we het Nationale Museum van Costa Rica.

Begin de vakantie informatief met een bezoek aan het Nationale Museum van Costa Rica. Met de informatie die je hier op doet pik je misschien wat meer op van de cultuur van Costa Rica als je verder het land in trekt. Deze is voor de toeristen misschien niet zo duidelijk aanwezig, maar de Tico’s zijn er wel degelijk trots op en laten dat graag zien.

Na de start in de vlindervolière kun je een tentoonstelling bezoeken die de geschiedenis weergeeft vanaf de Pre-Columbiaanse periode tot aan het heden. Leer over de verschillende inheemse stammen, Eliseo was onder de indruk van het aantal originele rekwisieten dat er te zien was. Op de binnenplaats zie je een aantal van de mysterieuze ‘esferas’ die in het zuiden van het land gevonden zijn. Ook is het originele materiaal is te zien waarmee de tapa dulce werd of wordt gemaakt. Op sommige plekken wordt dit nog steeds zo gedaan. Het gebouw was vroeger een fort en je kunt de ruimte bezoeken die dienst deed als kerker.

Het Nationale Museum van Costa Rica – Praktische informatie

Het Nationale Museum van Costa Rica is open van dinsdag tot en met zaterdag van 8:30 tot 16:30, op zondag van 9:00 tot 16:30. Wij waren er op een zaterdagochtend in december en er was bijna niemand. Op maandag en op bepaalde feestdagen is het museum gesloten.

De entree is voor toeristen $11 per persoon, voor studenten met een studentenkaart $6. Kinderen 11 jaar en jonger betalen geen entree.

Het Nationale Museum van Costa Rica op Tripadvisor

Bekijk de website van het Nationale Museum.


Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.