Home Panama Panama – Het Panamakanaal

Panama – Het Panamakanaal

by Anouk
Published: Updated:
panamakanaal

Zeg je Panama, dan zeg je het Panamakanaal. Heel eerlijk, ik stond niet per se te trappelen om er een bezoek aan te brengen. Sluizen en zo kennen we allemaal al wel in Nederland, toch? Maar toen ik het land weer moest verlaten vanwege mijn visum en Eliseo met mij mee ging kon ik er niet onder uit. Hij is gek op grote voertuigen, dus ook op schepen en een bezoekje aan het kanaal werd gepland. En eigenlijk vond ik het wel leuk!

De sluizen bij Miraflores

Wij brengen een bezoek aan het Panamakanaal door middel van een bezoek aan de sluizen bij Miraflores. Bij binnenkomst van het Visitor Centre heb je de mogelijkheid om een stukje film te kijken (Engels- of Spaanstalig) en om het museum te bezoeken. Hier kun je meer leren over de bouw van het kanaal, ik heb nooit geweten dat er zoveel verschillende landen bij het project betrokken zijn geweest. Op de bovenste verdieping heb je zicht op de sluizen. Helaas komen er in de ochtend geen schepen voorbij, maar ons wordt verteld dat we om 15:00 meer kans hebben. We reizen naar een winkelcentrum waar we lunchen en wat rondslenteren om vervolgens weer terug te keren. Met hetzelfde toegangskaartje mogen we weer naar binnen. En ja hoor, we zijn mooi op tijd dus we hebben een goede plek om het eerste schip aan te zien komen. Ze zijn echt GROOT. Ik kijk mijn ogen uit. Eliseo is natuurlijk helemaal in zijn nopjes. Het is zo immens allemaal en al die technieken die erbij komen kijken. We zijn er uiteindelijk tot sluitingstijd gebleven.

Praktische informatie

Het Visitor Centre is elke dag geopend van 8:00 tot 18:00, toegangskaartjes worden tot 17:15 verkocht. Voor volwassen kost een kaartje $20, voor kinderen 6-12 jaar $12 en kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis naar binnen.

Openbaar vervoer

Wij vertrokken vanaf de terminal Albrook met de bus naar het Visitor Centre, door middel van rondvragen vonden we de goede bus. In Panama-Stad reis je met een soort ov-chipkaart, deze is op verschillende metrostations te verkrijgen. Het openbaar vervoer is spotgoedkoop.

Vanuit Costa Rica namen wij een bus van Ticabus vanaf Dominical en we reisden daarmee naar Panama-Stad. Tijdens ons verblijf in de stad verbleven we bij Baru Lodge Panama, een prima accommodatie met aardige eigenaren.

Vind jij dat wanneer je Panama bezoekt je ook naar het Panamakanaal zou moeten gaan?

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.