Home Nicaragua Grensovergang Peñas Blancas

Grensovergang Peñas Blancas

by Anouk
Published: Updated:
Peñas Blancas

In 2017 ben ik twee keer afgereisd naar Nicaragua vanuit Costa Rica en stak ik de grens over bij Peñas Blancas. 

Twee keer ben ik vanuit San José met Ticabus naar Nicaragua gereisd, één keer naar Managua om door te reizen naar Léon en één keer naar Rivas om door te reizen naar Isla de Ometepe. Na Isla de Ometepe ben ik ook weer terug gereisd met Ticabus naar San José.

Ik vond de grensovergang Peñas Blancas chaotisch en onoverzichtelijk. Het enige wat je kunt doen is je maar laten leiden door de chauffeurs van de bus. Eerst haal je de uitreisstempel. Omdat ik vanuit San José ben vertrokken en daar de uitreisbelasting ($8) heb betaald weet ik niet waar je dit aan de grens kunt doen. Vervolgens stap je weer de bus in om door te rijden naar de Nicaraguaanse douane. Alle bagage wordt uitgeladen en deze moet je door de scanner laten halen. Op een ander punt haal je de inreisstempel en betaal je de belasting ($12) om het land in te mogen. Ik herinner me vooral veel wachten, drukte en dat ik gek werd van alle verkopers.

Controleer zelf altijd of je aan alle voorwaarden voor een visum voldoet en controleer of je ook echt een visum voor 90 dagen hebt gekregen.

Lees meer informatie over de grenzen van Costa Rica.

Bekijk hier welke bestemmingen ik bezocht in Nicaragua.