Home Panama Grens Costa Rica – Panama: Paso Canoas

Grens Costa Rica – Panama: Paso Canoas

by Anouk
Published: Updated:
Paso Canoas

Deze twee buurlanden worden vaak in combinatie met elkaar bezocht. Hier vind je praktische informatie met betrekking tot de grens Costa Rica – Panama: Paso Canoas.

Vliegen tussen Panama en Costa Rica is vanaf half oktober weer mogelijk. De landsgrenzen gaan op 5 april weer open voor toeristen.

Lees meer over de grenzen van Costa Rica en de voorwaarden om naar Costa Rica te reizen. De grenzen van Panama zijn ook weer open voor internationaal vliegverkeer.

Costa Rica – Panama

Verlaat je Costa Rica, dan moet je een belasting betalen van $8. Aan de linkerkant van de weg vind je de Costa Ricaanse douane, aan de overkant vind je het kantoortje waar je de ‘impuesto’ (belasting) kan betalen. Dit moet je doen voor je de uitreisstempel bij de douane haalt. Neem hiervoor contant Dollars of Colones mee.
Na de Costa Ricaanse douane loop je zo’n 100 meter naar de douane van Panama. Voor je de inreisstempel kunt halen wil de douane eerst je bagage controleren.

Na de grens zijn er minibussen te vinden die naar David rijden. Er zijn pinautomaten van Banco de Costa Rica en Banco Nacional. Reis je met de maatschappij Ticabus, dan is er altijd iemand om je de weg te wijzen. Er is een jongen die helpt met het inladen van de bagage, geef hem een kleine fooi bij vertrek.

Panama – Costa Rica

Aangekomen bij de grens haal je de uitreisstempel en laat je de bagage controleren door de douane van Panama. Je loopt ongeveer 100 meter door naar de douane van Costa Rica. Kijk goed bij welk loket je moet zijn, soms is de rij voor de uitreizen langer dan voor het binnengaan van Costa Rica. Na het halen van de stempel moet je nogmaals je bagage laten controleren maar deze keer door de Costa Ricaanse douane. Vaak duurt dit erg lang.

Ik ben in 2018 in januari, juni en september naar Panama en weer terug gereisd. Ik bezocht onder andere het kanaal en Boquete. Op de heenweg ging ik met Ticabus, ik stapte op in Dominical. Twee keer ging ik overdag, één keer ‘s nachts. Op de terugweg nam ik de bus van Tracopa om 8:30 in David. Los van de stress omdat ik inmiddels al wat stempels verzameld had vond ik het een rustige en overzichtelijke grensovergang. In 2019 reisden we wederom met Ticabus af naar Panama-Stad. 

Visum

Controleer zelf altijd of je aan alle voorwaarden voor een visum voldoet en controleer of je ook echt een visum voor 90 dagen hebt gekregen. Als je naar Costa Rica en Panama gaat moet je kunnen aantonen dat je het land binnen 90 dagen gaat verlaten. Officieel ook $100 per 30 dagen dat je in Costa Rica bent maar dit is mij nooit gevraagd.

Verwarrend voor mij is dat ik online lees dat voor Panama een uitreisbewijs voldoende is, terwijl mij twee keer nadrukkelijk is gevraagd naar een ticket naar mijn land van residentie. Vraag dus altijd na bij de ambassade wat de voorwaarden zijn.

Bekijk hier alle artikelen over Panama.

Grens Costa Rica Panama
Betaal hier de exit fee.
Grens Costa Rica
Douane Costa Rica
onderweg panama
Onderweg in Panama

Ga voorbereid op reis: bestel nu de reisgids met reistips ‘Onderweg in Costa Rica‘| TIJDELIJK €4,95

Steek jij de grens Costa Rica – Panama bij Paso Canoas over?

Grens Paso Canoas

4 comments

William 14 november 2019 - 21:18

Geweldig

Reply
Anouk 15 november 2019 - 09:53

Hoi William,

Dank je wel voor je reactie. Ga je ook de combinatie Panama – Costa Rica maken?

Reply
Marieke 23 februari 2020 - 14:31

Hoi Anouk, dank je wel voor deze informatie. We gaan van de zomer met onze twee kinderen rondreizen in Panama en Costa rica en gaan met de Tica Bus. Zouden we je nog een paar concrete vragen per mail kunnen stellen?
Groetjes Marieke

Reply
Anouk 23 februari 2020 - 15:56

Hoi Marieke,

Graag gedaan.
Dat mag, je kunt een bericht sturen via de contactpagina: https://bestemmingpuravida.nl/contact/

Groetjes Anouk

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.