Home Blog Costa Rica Wij waren in Nederland!

Wij waren in Nederland!

by Anouk
Published: Last Updated on
Nederland

Eindelijk was het zover: Eliseo en ik zijn in september samen naar Nederland afgereisd. Eliseo was er twee weken, ik ben een maand in Nederland geweest. Zoals Costa Rica natuurlijk een hele andere wereld voor mij was, had Eliseo nu dezelfde ervaring. In twee weken hebben we zoveel mogelijk proberen te doen, we zijn zelfs nog de grens over geweest.

Op naar Nederland

Vanuit Dominical reizen we met Ticabus af naar Panama-Stad, vanaf hier hebben we een directe vlucht geboekt naar Amsterdam. Dat was meteen even een lange zit (langer in de bus dan in het vliegtuig), maar het was voor ons voordeliger en natuurlijk ook een beetje groener reizen. Aangekomen op Schiphol worden we opgewacht door mijn ouders en dan kan het gaan beginnen!

Het land verkennen

Twee weken is natuurlijk niet veel tijd en als je gaat nadenken over wat je allemaal kan doen in Nederland dan kom je zoveel tijd tekort. Samen hebben we geprobeerd een mooie selectie te maken. We hebben ons best gedaan en naast natuurlijk een tour in de omgeving waar ik opgegroeid ben en gewoond heb, hebben we het volgende ondernomen.

Een bezoek aan het Nationaal Militair Museum

Als een van de weinige landen in de wereld heeft Costa Rica geen leger. Eliseo vindt met name de F16 heel mooi dus wij waren heel erg blij met deze tip van gasten net voor we naar Nederland vertrokken. In dit museum is zoveel te vinden! Echt niet normaal. Er staat zoveel materieel en er wordt veel uitgelegd over de geschiedenis van het leger. Ik vind het museum echt een aanrader. Wil je meer informatie, bekijk dan de website van het Nationaal Militair Museum.

Dagje Amsterdam

Deze mocht natuurlijk niet ontbreken: een dagje Amsterdam! Met de trein reizen we naar de hoofdstad af. Met een rondvaart starten we de eerste kennismaking van Eliseo met de stad, maar voor iedereen is het natuurlijk mooi om de huizen en bruggen te bewonderen vanaf het water.

Via de Dam maken we een wandeling langs de grachten. We bezoeken Museum van Loon. Dit is het huis van de familie van de mede-oprichter van de V.O.C. Je krijgt hier een indruk van hoe de welgestelde familie heeft gewoond. Op weg naar het station bezoeken we nog een museum: Ons’ Lieve Heer op Solder. Hier bezoek je een kerk, jawel, op zolder. In de tijd dat de Protestanten aan de macht waren in de stad werden openbare katholieke vieringen niet meer toegestaan. Omdat de eigenaar van dit pand een rijke handelaar was werd de aanwezigheid van de Katholieke kerk op zolder gedoogd. Eliseo en ik vonden beide musea de moeite waard om te bezoeken. Dus wil je een keer naar Amsterdam, neem deze twee tips dan zeker mee.
Website Museum van Loon
Website Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Zie jij het smalste huis?
Fietsen op de Posbank en pannenkoeken eten

We hebben zoveel geluk met het weer in deze twee weken, het is over het algemeen lekker zonnig. Als afsluiter maken we nog een rondje over de Posbank en gaan we naar een pannenkoekenrestaurant. We maken ze regelmatig zelf in Costa Rica, maar in een restaurant zijn ze natuurlijk toch iets lekkerder. Ik krijg van Eliseo te horen waarom we dit niet eerder hebben gedaan: ‘Dit is zo lekker!’

Europa in

De aanleiding voor onze reis was de bruiloft van Duitse vrienden. Ze zijn vorig jaar bij ons op bezoek geweest dus Eliseo had ze al eens ontmoet. De locatie is meteen goed, Eliseo maakt kennis met de vakwerkhuizen. Samen met onze vriendengroep maken we er een heel gezellig weekend van, sinds lange tijd zijn we weer even compleet.

Na Duitsland pakken we de bus naar Frankrijk. Een hele tijd geleden vroeg Eliseo me al hoever Parijs van Nederland af ligt en of het mogelijk zou zijn om naar de Eiffeltoren te gaan. Nou ja, relatief gezien ligt Parijs dan wel dichtbij. We hebben uiteindelijk twee volle dagen in de stad van de liefde doorgebracht. We hebben er ontzettend van genoten. Heerlijk met z’n tweeën in een prachtige stad waar zoveel te zien is. Ik ga zeker nog een post schrijven over dit bezoek, ik kan alvast verklappen dat de boottocht op de Seine een van de hoogtepunten was.

Lees over ons bezoek aan Parijs: Twee dagen in Parijs: ons bezoek aan de stad van de liefde

Twee weken langer in Nederland

We nemen even afscheid van elkaar, ik blijf namelijk twee weken langer in Nederland. Zo heb ik nog voldoende tijd voor familie en vrienden en ik krijg het toch weer voor elkaar om iedereen weer even te zien. Ook staat er nog een uitstapje met mijn moeder op het programma. We gaan naar Amsterdam, maar deze keer om het Rijksmuseum te bezoeken. We hebben onze ogen uitgekeken, het was weer de moeite waard.

Nederland
Nederland

Weer terug in Costa Rica

Moe maar voldaan keer ik terug naar Costa Rica. Ik had ook wel weer heel veel zin om naar huis te gaan, zo’n periode in Nederland is dan toch ook wel druk. Eliseo stond me weer op te wachten op het vliegveld en omdat het laat op de dag is brengen we de nacht door in San Jose. Het hostel waar we waren is onze favoriet tot nu toe: Fauna Luxury Hostel. Voor een zeer fijne prijs hadden we een ruime kamer, een kingsize bed en een prima ontbijt. Kijk dat uitzicht eens, dat heb je als je gaat ontbijten. Hier komen we zeker nog eens terug.

Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Fauna Luxury Hostel.

Vanaf San José reizen we met de maatschappij Tracopa richting huis. Onze auto staat bij een vriend geparkeerd dus we kunnen meteen door. Samen hobbelen we weer die acht kilometer omhoog. Oost west, thuis best.

Ben je benieuwd naar ons dagelijks leven in Costa Rica? Klik dan hier.

Fauna Hostel San Jose
Fauna Luxury Hostel

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

4 comments

Lizanne 9 oktober 2019 - 00:22

Leuk geschreven Anouk, ik kijk ook al uit naar je verslag over Parijs ??!

Reply
Anouk 9 oktober 2019 - 09:25

Hé Lizanne, dank je wel! Ik zal er snel mee aan de slag gaan 😀

Reply
Eva 10 februari 2020 - 01:48

Oh, even terug in Nederland. Even terug bij je familie, heerlijk. En ook heel veel leuke dingen gedaan tijdens je verblijf. Leuk!

Reply
Anouk 11 februari 2020 - 15:57

Het is altijd fijn om weer even samen met eigen familie te zijn én het was heel leuk om Eliseo kennis te laten maken met onze omgeving.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.