Home Costa Rica Maak kennis met Frie en Ricar en hun Punta Banco

Maak kennis met Frie en Ricar en hun Punta Banco

by Anouk
Published: Updated:
punta banco

Zuidelijker kun je niet gaan. Dan ga je namelijk de jungle in en kom je uit in Panama. Wil je een bestemming die buiten de gebaande paden ligt maak dan kennis met Punta Banco. De Belgische Frie en Costa Ricaanse Ricar vertellen graag wat zij hier doen.

Wij zijn Frie en Ricar, een Costa Ricaans-Belgische familie en we wonen al 20 jaar in Punta Banco de Pavones. Ricar is afkomstig uit Costa Rica en houdt van de mystiek van de natuur. Frie komt uit België en heeft een brede ervaring en kennis over gezonde voeding en levensstijl. Ze groeide op op een bioboerderij in België en via een cultureel uitwisselingsprogramma kwam ze in 2000 in Costa Rica terecht. We hebben twee kinderen: Numi (17) en Rey Mar (7).

Punta Banco: een verborgen parel

Punta Banco is de verborgen parel van het pacifische zuiden van Costa Rica. Het is een authentiek kustdorpje gelegen naast de Stille Oceaan met uitzicht op de Golfo Dulce en Osa Peninsula. Het is één van de laatste plekken in dit deel van Costa Rica dat per voertuig te bereiken is. Waar de straat eindigt in Punta Banco volgt er namelijk nog enkel jungle en strand tot aan de zuidelijke grens van Costa Rica met Panama.

Er is hier een geweldig landschap en natuurlijke schoonheid met veel biodiversiteit. Met ongeveer 150 inwoners aan de kust is het een multiculturele gemeenschap. Het dorp wordt begrensd door het inheemse grondgebied van de Ngöbes. Geboeid door de overweldigende natuur en vrede komen er jaarlijks buitenlanders op bezoek of komen ze komen zelfs hier wonen. Punta Banco is een ideale plek voor mensen die van minder toeristische bestemmingen houden en graag buiten de gebaande paden reizen. Er wordt genoten van de natuur en van het strand. Surfen kan zowel in Punta Banco als in nabijgelegen plaatsen zoals Pavones, de wereldberoemde surfspot.

Tijdens het regenseizoen is er van juli tot december ook een project voor het behoud van de zeeschildpadden. Het project wordt georganiseerd door de gemeenschap van Punta Banco en wordt gedreven door de steun van binnenlandse en buitenlandse vrijwilligers.

Ons project: Simbiosis

Samen zijn wij het project Simbiosis. Met ons project heb je de mogelijkheid om een verrijkende ervaring op te doen. En dat op een van de meest ecologisch diverse plaatsen op aarde. Het is een volledige onderdompeling in onze natuurlijke en sociale omgeving.
Het verblijf bij Simbiosis kan aangepast worden aan de interesses van de gast en bevatten onder andere:

 • Het verblijf in Simbiosis Beach House
 • Gezond eten en drinken
 • Surfles en planken
 • Tours en wandelingen in omliggende natuur
 • Bezoek aan watervallen
 • Het interactief leren van Spaans met onze familie
 • Kennismaking met permacultuur
 • Vrijwilligerswerk in het lokale zeeschildpadden conservatie project.
 • Fietsen
 • Hangmatten
 • Wifi
 • En meer…

Heb je interesse? Dan kun je voor meer informatie contact opnemen via:
Facebook
Instagram

E-mail: simbiosiscr1@gmail.com
WhatsApp: (+506) 8329 6623

Bedankt Frie en Ricar! Het moet een puur stukje Costa Rica zijn daar in het zuiden. Ik hoop een keer op bezoek te komen. 

Wil je zelf graag vertellen over jouw Costa Ricaanse avontuur?
Stuur me een berichtje!

Lees ook de andere verhalen in de rubriek ‘ervaringen van anderen in Costa Rica‘.

Alle foto´s op deze pagina zijn eigendom van Frie en Ricar.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.