5 bestemmingen: ontdek Costa Rica buiten de gebaande paden

door Anouk

Je hoort vaak dat Costa Rica overspoeld wordt door Amerikanen en dat het heel toeristisch is. Dat klopt voor een deel ook wel, maar er zijn zeker mogelijkheden om rustigere bestemmingen te bezoeken. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld in Costa Rica een waterval te bezoeken die niet druk bezocht is? Ik zet vijf bestemmingen voor je op een rij als jij graag buiten de gebaande paden van Costa Rica wil reizen.

Gepubliceerd op 24 juli 2019
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

1. Waterval Eco Chontales

Met de concurrentie van de populaire watervallen Nauyaca in de omgeving wordt de waterval Eco Chontales minder bezocht. Je moet er ook iets verder voor rijden, maar daar krijg je prachtige uitzichten voor terug. Wij bezoeken de waterval in augustus en er is één andere familie. Combineer een bezoek aan de waterval met een lunch bij Rancho La Rana Roja.
Lees meer over de waterval Eco Chontales.

Eco Chontales
Waterval Eco Chontales

2. Waterval Tesoro Escondido

Deze waterval heeft ook concurrentie en is een van de onbekende bestemmingen in Costa Rica. In het dorpje Bajos del Toro wordt de bekendere waterval Catarata del Toro meer bezocht. Er zijn diverse watervallen te bezoeken in dit dorpje, wij waren aangenaam verrast bij het bezoeken van de waterval Tesoro Escondido. De ‘verborgen schat’. Met een mooie, ietwat uitdagende wandeling bereik je deze waterval. Ook hier zijn we bijna alleen. Je kunt hier kamperen.
Lees meer over de waterval Tesoro Escondido.

waterval costa rica
Waterval Tesoro Escondido

3. Playa Coyote en omgeving

Het is zaterdag en de stranden zijn praktisch uitgestorven. En het is nog wel het hoogseizoen! Dat is blijkbaar zo op de stranden Coyote, Costa de Oro en San Miguel, het is er rustig. We verblijven bij hostel Alouatta, je kunt hier ook kamperen. Het hostel is open van november tot en met begin april.
Lees meer over Playa Coyote en omgeving.

strand costa rica
Playa Coyote

Ben je op zoek naar een route? Bekijk twee weken Costa Rica: buiten de gebaande paden.

4. Matapalo

Matapalo is een rustig stranddorpje gelegen tussen Quepos en Dominical aan de Pacifische kust. Je kunt hier surfen, vanaf juni schildpadden spotten en diverse activiteiten in de omgeving ondernemen. Bezoek ook het nabijgelegen Playa Linda, ons favoriete strand.
Lees meer over Matapalo.

Matapalo
Matapalo

5. Thermale baden Eco Termales Quepos

Even relaxen tijdens de vakantie. Verblijf je in de omgeving van Dominical en wil je van het gebaande pad gaan, bezoek dan de baden op het platteland van Costa Rica. Met een weg van acht kilometer tour je langs de jungle en een rivier voordat je baden bereikt. Ook hier kun je kamperen, de plek staat in de app iOverlander.
Lees meer over de thermale baden Eco Termales Quepos.

hot springs costa rica
Eco Termales Quepos

Meer tips:

Heb jij nog een leuke tip om in Costa Rica buiten de gebaande paden te reizen?

buiten de gebaande paden costa rica

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More