Home Bestemmingen 8 bestemmingen: ontdek Costa Rica buiten de gebaande paden

8 bestemmingen: ontdek Costa Rica buiten de gebaande paden

by Anouk
Published: Updated:
pacifische kust costa rica

Je hoort vaak dat Costa Rica overspoeld wordt door Amerikanen en dat het heel toeristisch is. Dat klopt voor een deel ook wel, maar er zijn zeker mogelijkheden om rustigere bestemmingen te bezoeken. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld in Costa Rica een waterval te bezoeken die niet druk bezocht is? Ik zet acht bestemmingen voor je op een rij als jij graag buiten de gebaande paden van Costa Rica wil reizen.

Gepubliceerd op 24 juli 2019
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

1. Barra Pacuare

De naam Barra Pacuare zegt je waarschijnlijk niks. Maar als ik de kanalen van Tortuguero zeg? Dat is natuurlijk een veel bekendere naam. Tortuguero is een prachtige bestemming, maar is drukker bezocht. Zoek je een vergelijkbare bestemming die je met veel minder mensen hoeft te delen, dan reis je af naar Barra Pacuare. Dit gebied is echt een vergeten stukje Costa Rica, het is een bijzondere bestemming.

Lees meer over Barra Pacuare: een vergeten stukje paradijs in de kanalen van Tortuguero

Tortuguero Barra Pacuare
Barra Pacuare

2. De waterval Eco Chontales

Met de concurrentie van de populaire watervallen Nauyaca in de omgeving wordt de waterval Eco Chontales minder bezocht. Je moet er ook iets verder voor rijden, maar daar krijg je prachtige uitzichten voor terug. Wij bezoeken de waterval in augustus en er is één andere familie. Combineer een bezoek aan de waterval met een lunch bij Rancho La Rana Roja.

Lees meer over de waterval Eco Chontales.

Eco Chontales
Waterval Eco Chontales

3. Waterval Tesoro Escondido

Deze waterval heeft ook concurrentie en is een van de onbekende bestemmingen in Costa Rica. In het dorpje Bajos del Toro wordt de bekendere waterval Catarata del Toro meer bezocht. Er zijn diverse watervallen te bezoeken in dit dorpje, wij waren aangenaam verrast bij het bezoeken van de waterval Tesoro Escondido. De ‘verborgen schat’. Met een mooie, ietwat uitdagende wandeling bereik je deze waterval. Ook hier zijn we bijna alleen. Je kunt hier ook kamperen.

Lees meer over de waterval Tesoro Escondido.

waterval costa rica
Waterval Tesoro Escondido

4. Playa Coyote en omgeving

Het is zaterdag en de stranden zijn praktisch uitgestorven. En het is nog wel het hoogseizoen! Dat is blijkbaar zo op de stranden Coyote, Costa de Oro en San Miguel, het is er rustig. We verblijven bij hostel Alouatta, je kunt hier ook kamperen. Het hostel is open van november tot en met begin april.

Lees meer over Playa Coyote en omgeving.

strand costa rica
Playa Coyote

Ben je op zoek naar een route? Bekijk deze route van twee weken door Costa Rica

5. Dos Brazos

Op het schiereiland Osa kun je een bestemming bezoeken die grenst aan het nationale park Corcovado: Dos Brazos. De inwoners proberen hier de omslag te maken van de goudwinning naar het toerisme. Het is een bestemming waar tegenwoordig verschillende accommodaties te vinden zijn en waar je diverse activiteiten kunt ondernemen. Het is een bestemming voor iemand die graag linksaf slaat wanneer iedereen rechts gaat.

Lees meer over Dos Brazos

Dos Brazos slingeraap
Dos Brazos

6. Matapalo

Matapalo is een rustig stranddorpje gelegen tussen Quepos en Dominical aan de Pacifische kust. Je kunt hier surfen, vanaf juni schildpadden spotten en diverse activiteiten in de omgeving ondernemen. Bezoek ook het nabijgelegen Playa Linda, ons favoriete strand.

Lees meer over Matapalo.

Matapalo
Matapalo

7. Thermale baden Eco Termales Quepos

Even relaxen tijdens de vakantie. Verblijf je in de omgeving van Dominical en wil je van het gebaande pad gaan, bezoek dan de baden op het platteland van Costa Rica. Met een weg van acht kilometer tour je langs de jungle en een rivier voordat je baden bereikt. Gebruik de app Waze, Google Maps geeft namelijk de verkeerde route. Ook hier kun je kamperen, de plek staat in de app iOverlander.

Lees meer over de thermale baden Eco Termales Quepos.

hot springs costa rica
Eco Termales Quepos

8. San Gerardo de Rivas

Hier ga je iets de hoogte in en het klimaat is er daardoor frisser. Hier ben je aan de voet van de hoogste berg van Costa Rica. San Gerardo de Rivas is een heerlijke omgeving waar je mooi kunt wandelen. Je kunt natuurlijk voor de uitdaging kiezen en de hoogste berg Chirripó daadwerkelijk beklimmen, wij kiezen eerst voor het mooie natuurreservaat Cloudbridge en beklimmen in maart 2023 de Chirripó!

Lees meer over San Gerardo de Rivas en reservaat Cloudbridge

Cloudbridge San Gerardo de Rivas
Cloudbridge Nature Reserve

Meer tips:

Neem alle handige reistips mee op reis! | Bestel nu het e-book ‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

Heb jij nog een leuke tip om in Costa Rica buiten de gebaande paden te reizen?

buiten de gebaande paden costa rica

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.