Home Costa Rica De Onafhankelijkheidsdag in Costa Rica

De Onafhankelijkheidsdag in Costa Rica

by Anouk
Published: Updated:
onafhankelijkheid

De onafhankelijkheidsdag: op 15 september viert heel Costa Rica samen met de rest van Midden-Amerika de onafhankelijkheid. In de aanloop naar de Onafhankelijkheidsdag wordt vanaf Guatemala een fakkel naar Costa Rica gebracht. Dit staat symbool voor degene die destijds het nieuws rond moest brengen.

Ben je in Costa Rica, dan is dit jouw kans om kennis te maken met een feestdag waarop uitgepakt wordt. Er worden op verschillende plekken in het land activiteiten georganiseerd waarbij de Costa Ricaanse tradities centraal staan.

In 2018 bezochten wij de parade in San Isidro de el General. Ook voor Eliseo was het de eerste keer en we genoten er volop van. Elke groep doet zo zijn best, de jurken zijn prachtig en het ritme van trommels brengt zoveel sfeer. In de kleding van de mannen zit vaak een verwijzing naar het werken in de landbouw, zoals bepaalde hoofddeksels.  Ben je in Costa Rica, informeer dan zeker even bij je accommodatie wat er in de buurt georganiseerd wordt. Het kan zijn dat de avond vooraf een parade met lantaarns georganiseerd wordt voor de kinderen van het dorp. 

Wist je dat… de onafhankelijkheidsfakkel één van de 18 nationale symbolen is?

Andere parades kun je bezoeken tijdens de Día de San Isidro de Labrador of tijdens het Festival de la Luz.

Ben jij met de Onafhankelijkheidsdag in Costa Rica? 

Onafhankelijkheidsdag Costa Rica

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.