Uvita / NP Marino Ballena: Walvissen en meer

door Anouk

Uvita is een ideale bestemming om walvissen te spotten, twee keer per jaar zijn ze hier voor de kust in nationaal park Marino Ballena. Dat is niet het enige wat je hier kunt doen, bekijk ook de andere activiteiten die je in de omgeving van Uvita kunt ondernemen.  

Gepubliceerd op 26 november 2018
Bijgewerkt op: zie datum bovenaan

Uvita – Google Maps

Walvissen bij Uvita

Je vindt hier het nationale park Marino Ballena, het biedt onder andere bescherming aan de walvissen die hier twee keer per jaar naartoe komen. Dat een deel van het strand de vorm heeft van een walvis staart is natuurlijk een prachtig detail. Het is uniek in de wereld dat je in Costa Rica twee periodes in het jaar de bultrugwalvissen kunt zien. In juli tot en met september komen de walvissen vanuit het zuiden, december tot en met maart komen ze vanuit het noorden. Er zijn hier geen natuurlijke vijanden, dus het is ideaal voor de moeders om hier hun jongen op te voeden. Wij gingen op tour in augustus 2017. We zagen moeder en baby, geweldig om te zien. Naast het zoeken naar de walvissen vaar je ook langs de mooie kustlijn en is er een mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen. Van het snorkelen moet je niet te veel verwachten. Je hebt ook de kans om dolfijnen en schildpadden te zien.

Uvita is niet de enige bestemming om walvissen te zien. Ook op andere plaatsen langs de Pacifische kust kun je ze zien of misschien heb je geluk tijdens de boottocht naar het park Corcovado.

uvita marino ballena
Uvita kent een mooie kustlijn.

Leuk hostel in Uvita

Flutterby House is een van de leuke hostels in Uvita. Je bent hier op loopafstand van het strand van Uvita, de gemeenschappelijke ruimte heeft gezellige hoekjes en doet tevens ook dienst als restaurant. Het is een populaire bestemming voor surfers.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid voor Flutterby House.
Andere poplaire accommodaties in Uvita zijn Manoas en Hostel Cascada Verde. Bekijk hier alle beschikbare accommodaties.

Openbaar vervoer Uvita

Vanuit San José kun je met Tracopa naar Uvita reizen, kies een van de bussen die Uvita zelf als bestemming heeft of die verder naar het zuiden gaan. Tracopa stopt bij het restaurant Flor de Sabana, hier kun je ook opstappen voor een bus in de richting van San José. Vanuit Cuidad Neily, Quepos, Dominical en San Isidro de el General/Perez Zeledon rijden er stopbussen naar Uvita.

Praktische informatie

In Uvita vind je een apotheek en een aantal supermarkten en banken. Een stukje ten zuiden vind je de afslag naar de ingang van het park Marino Ballena. Als vanzelfsprekend zijn hier verschillende accommodaties en tour agencies te vinden. Landinwaarts zijn ook diverse accommodaties te vinden, door de hogere ligging heb je uitzicht op zee.

De entree van het park is $6, je kunt er zelfstandig naartoe of je komt er met een van de tours die er zijn. Wil je de walvissenstaart bezoeken, let dan op de getijden.

Hoeveel bezoekers heeft nationaal park Marino de afgelopen jaren ontvangen? Lees het in de blog ‘Toerisme in Costa Rica: wat zeggen de cijfers?

Wat kun je nog meer doen in de omgeving van Uvita:

  • Ga snorkelen of duiken bij Isla de Caño. Houd er rekening mee met dat het zicht tijdens het regenseizoen slecht kan zijn. Familieleden van mij zijn vanuit Uvita gaan duiken en snorkelen met Costa Rica Dive and Surf. Ze waren zeer tevreden over de service en hebben erg genoten van de tour.
  • Bezoek de watervallen Nauyaca, Cascada el Pavon of Poza Azul.
  • Tussen Uvita en Ojochal ligt het mooie Playa Ventanas. Het is een kleine baai waarbij je bij eb door de ‘ventanas’ (ramen) kunt lopen. Er zijn ligstoelen te huur en er zijn diverse kraampjes die eten en drinken verkopen. Parkeren met de auto kost 2000 Colones, na 13:00 is dit 1500 Colones.
  • Bezoek en steun Alturas Wildlife Sanctuary middels een tour, zorg dat je vooraf reserveert.
  • Het is mogelijk om vanuit Uvita een dagtrip te organiseren naar het park Corcovado.
playa ventana uvita marino ballena
Playa Ventanas

Meer weten over de beschermde natuurgebieden van Costa Rica? Bekijk het overzicht van nationale parken in Costa Rica.

Heb jij walvissen gezien tijdens jouw bezoek aan Uvita of kwam je voor de stranden?

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More