Home Bestemmingen Watervallen Nauyaca: een wandeling met beloning

Watervallen Nauyaca: een wandeling met beloning

by Anouk
Published: Updated:
watervallen Nauyaca

Het kost wat moeite om deze watervallen te bereiken maar die moeite wordt beloond. Prachtig gelegen in het regenwoud zijn de watervallen Nauyaca een echte aanrader.  Het bestaat dus uit twee delen, bij het onderste gedeelte kun je heerlijk zwemmen.

Watervallen Nauyaca – Google Maps

Trek je wandelschoenen aan, zorg voor luchtige kleding en een goed gevulde waterfles. Hike naar de watervallen Nauyaca, je vindt deze bestemming in de omgeving van Dominical. Het is een aardige wandeling van minstens een uur, maar aan het einde word je beloond. Misschien zie je nog wel wat wilde dieren onderweg, houd altijd je oren en ogen geopend. Vergeet ook niet je zwemkleding: na de wandeling ben je waarschijnlijk aardig verhit en dan is het heerlijk om een verkoelende duik te nemen. De watervallen Nauyaca behoren tot een van de mooie watervallen van Costa Rica.

De watervallen Nauyaca zijn bekender onder de toeristen en zal drukker bezocht worden. Zowel in de droge periode als tijdens de regenperiode kun je de watervallen bezoeken, al zijn de maanden oktober en november aan de Pacifsiche kust niet aan te raden vanwege het weer. Lees hier meer over in de blog over de beste reistijd voor Costa Rica. Na veel regen kan het pad modderig zijn.

Ik bezocht de waterval in februari en nam bovenstaande foto. Onderstaande foto is genomen door mijn familie in augustus tijdens de regenperiode.

watervallen Costa Rica Nauyaca
Watervallen Nauyaca

Hoe kom je bij de watervallen Nauayca?

Aan de weg 243 Dominical – San Isidro de el General ligt het kantoor waar je het entreebewijs kunt kopen. Je kunt het niet missen: ‘Nauyaca’ staat met grote gekleurde letters weergegeven naast het kantoor. Kom je met de bus, dan stap je hier voor de deur uit. Vanuit Dominical vertrekt er twee keer in de ochtend een bus in de richting van San Isidro de el General. Vanaf het kantoor is het 6 kilometer lopen (12 kilometer heen en weer).

Met de auto kun je nog twee kilometer verder rijden: neem na het kantoor de eerste afslag naar rechts bij de gele autoband. Vanaf de parkeerplaats is het 4 kilometer lopen (ongeveer 1 uur) naar de watervallen.

Praktische informatie watervallen Nauyaca

Het kantoor om de entree naar de watervallen Nauyaca te kopen is geopend op maandag tot en met zaterdag van 7:00 tot 14:00 en op zondag van 8:00 tot 14:00. De entree is $10. Het is mogelijk om tot 15.30 bij de waterval te verblijven. Het parkeren kost 2500 Colones / $5.

Het is een stevige wandeling en vanwege de temperatuur is het aan te raden vroeg op de dag te gaan. Echter zijn de meeste georganiseerde tours er in de ochtend, in de middag zal het daardoor rustiger zijn. Halverwege komt je een klein restaurant tegen waar je de mogelijkheid hebt je waterfles bij te vullen. Bij de waterval aangekomen vind je een toiletgebouw.

Er is ook een mogelijkheid om te paard naar de waterval te gaan. Het kan zijn dat hierdoor het pad in de regentijd slechter begaanbaar is.

In de regentijd kan de hoeveelheid water toenemen waardoor het niet altijd veilig is om te zwemmen. 

De watervallen Nauyaca op Tripadvisor.

Wat neem je mee op vakantie? Bekijk de inpaklijst voor Costa Rica.

Bekijk welke accommodaties er in de buurt van de watervallen Nauyaca zijn.

Zou jij de watervallen Nauyaca willen bezoeken?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.