Nauyaca

Waterval Nauyaca

Het kost wat moeite om deze waterval te bezoeken maar die moeite wordt beloond: prachtig gelegen in het regenwoud is Nauyaca een echte aanrader.  De waterval bestaat uit twee delen, bij het onderste gedeelte kun je heerlijk zwemmen.

Nauyaca is bekender onder de toeristen en zal drukker bezocht worden. Ik bezocht de waterval in februari en nam bovenstaande foto. Onderstaande foto is genomen door mijn familie in augustus.

Hoe kom je er?

Aan de weg 243 Dominical – San Isidro de el General ligt het kantoor waar je het entreebewijs kunt kopen. Kom je met de bus, dan stap je hier voor de deur uit. Vanuit Dominical vertrekt er twee keer in de ochtend een bus in de richting van San Isidro.

Met de auto kun je nog een kilometer verder rijden, neem na het kantoor de eerste afslag naar rechts bij de gele autoband. Vanaf de parkeerplaats is het 4 kilometer lopen (ongeveer 1 uur) naar de waterval.

Praktische informatie

Nauyaca is geopend op maandag tot en met zaterdag van 7:00 tot 17:00 en op zondag van 8:00 tot 16:00. De entree is $8.

Het is een stevige wandeling en vanwege de temperatuur is het aan te raden vroeg op de dag te gaan. Halverwege komt je een klein restaurant tegen waar je de mogelijkheid hebt je waterfles bij te vullen. Bij de waterval aangekomen vind je een toiletgebouw.

Overal in Costa Rica kun je wilde dieren tegenkomen, dus ook hier. Altijd ogen en oren geopend houden.

Er is ook een mogelijkheid om te paard naar de waterval te gaan. Het kan zijn dat hierdoor het pad in de regentijd slechter begaanbaar is.

De meeste georganiseerde tours zijn er in de ochtend, in de middag zal het rustiger zijn.

De waterval Nauyaca op Tripadvisor

Zou jij de waterval Nauyaca willen bezoeken?

Nauyaca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.