Watervallen Nauyaca: een wandeling met beloning

door Anouk

Het kost wat moeite om deze waterval te bereiken maar die moeite wordt beloond. Prachtig gelegen in het regenwoud zijn de watervallen Nauyaca een echte aanrader.  Het bestaat dus uit twee delen, bij het onderste gedeelte kun je heerlijk zwemmen.

Trek je wandelschoenen aan, zorg voor luchtige kleding en een goed gevulde waterfles. Hike naar de watervallen Nauyaca, je vindt deze bestemming in de omgeving van Dominical. Het is een aardige wandeling van minstens een uur, maar aan het einde word je beloond. Misschien zie je nog wel wat wilde dieren onderweg, houd altijd je oren en ogen geopend. Vergeet ook niet je zwemkleding: na de wandeling ben je waarschijnlijk aardig verhit en dan is het heerlijk om een verkoelende duik te nemen.

De watervallen zijn bekender onder de toeristen en zal drukker bezocht worden. Het is het hele jaar door de moeite waard. Ik bezocht de waterval in februari en nam bovenstaande foto. Onderstaande foto is genomen door mijn familie in augustus.

Nauyaca

Hoe kom je er?

Aan de weg 243 Dominical – San Isidro de el General ligt het kantoor waar je het entreebewijs kunt kopen. Je kunt het niet missen: ‘Nauyaca’ staat met grote gekleurde letters weergegeven naast het kantoor. Kom je met de bus, dan stap je hier voor de deur uit. Vanuit Dominical vertrekt er twee keer in de ochtend een bus in de richting van San Isidro de el General. Vanaf het kantoor is het 6 kilometer lopen.

Met de auto kun je nog twee kilometer verder rijden, neem na het kantoor de eerste afslag naar rechts bij de gele autoband. Vanaf de parkeerplaats is het 4 kilometer lopen (ongeveer 1 uur) naar de waterval.

Praktische informatie

Nauyaca is geopend op maandag tot en met zaterdag van 7:00 tot 17:00 en op zondag van 8:00 tot 16:00. De entree is $10. Het parkeren kost 1700 Colones / $3.

Het is een stevige wandeling en vanwege de temperatuur is het aan te raden vroeg op de dag te gaan. Halverwege komt je een klein restaurant tegen waar je de mogelijkheid hebt je waterfles bij te vullen. Bij de waterval aangekomen vind je een toiletgebouw.

Er is ook een mogelijkheid om te paard naar de waterval te gaan. Het kan zijn dat hierdoor het pad in de regentijd slechter begaanbaar is.

In de regentijd kan de hoeveelheid water toenemen waardoor het niet altijd veilig is om te zwemmen. 

De meeste georganiseerde tours zijn er in de ochtend, in de middag zal het daardoor rustiger zijn.

De waterval Nauyaca op Tripadvisor.

Op zoek naar andere activiteiten in de omgeving van Dominical? Klik hier

Zou jij de watervallen Nauyaca willen bezoeken?

Watervallen Nauyaca

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More