Home Costa Rica Bianca’s bijzondere rondreis door Costa Rica

Bianca’s bijzondere rondreis door Costa Rica

by Anouk
Published: Updated:
Rondreis Costa Rica gastblog

In de rubriek ‘ervaringen van anderen‘ is het deze keer tijd voor een interview met Bianca. Sinds begin 2020 is ze fulltime reisblogger en de eerste reis gaat naar Costa Rica. Omdat ze zo duurzaam mogelijk probeert te reizen maakt ze er een bijzondere rondreis door Costa Rica van en kiest ze onder andere voor een homestay.

Hoi, mijn naam is Bianca en ik ben fulltime reisblogger – met wat andere side projecten. Begin 2020 zegde ik mijn baan op om helemaal te gaan voor mijn website Food Travel Photography. Direct daarna vertrok ik naar Costa Rica! Naast reizen houd ik me bezig met duurzaamheid, lekker (vegetarisch) eten, ben ik dol op risotto, fotograferen en op wintersport.

Bovenaan de bucketlist

Costa Rica stond al jaren boven aan mijn zogenaamde bucketlist. Het is een van de groenste landen ter wereld en dat was de reden dat ik er graag naar toe wilde. De wouden zijn er natuurlijk groen, maar ook qua natuurbehoud en duurzaamheid loopt Costa Rica enorm voorop. Daarbij is het een veelzijdig land met bergen, strand, nevelwouden, watervallen en ook nog eens bijzondere flora en fauna.

Een bijzondere rondreis door Costa Rica

Omdat ik al veel reis probeer ik dat zo duurzaam mogelijk te doen. Zo neem ik bijvoorbeeld geen extra bagage mee, gebruik ik duurzame zonnebrand + shampoo en wil ik iets voor de lokale bevolking doen.

Zo kwam ik via reisorganisatie Better Places terecht bij Proyecto Asis,  een dierenopvang op een half uur vanaf La Fortuna. Hier heb ik geholpen met het voeren van de dieren en leerde ik ook veel over de soorten die leven in Costa Rica. Ze hebben daarnaast een speciale opvang voor gewonde luiaards en hier zie je alles over de bijzondere dieren. Een bijzondere ervaring tijdens mijn reis. Ook wordt er aandacht bestaat aan ‘black tourisme’, dan vertellen ze bijvoorbeeld dat je nooit met een luiaard op de foto kan! Dit is niet goed voor de dieren. Als toerist kun je ook een dag mee helpen bij  Proyecto Asis.

Kiezen voor een homestay in Costa Rica

Bij dierenopvang werkt ook Kely en die nacht slapen we bij haar moeder thuis. Bij een homestay. Ik leer hier dat de Costa Ricanen enorm gastvrij zijn! We worden bijvoorbeeld verwend met de lekkerste huisgemaakte gerechten. De moeder van Kely woont – zoals de meeste mensen – niet groot, maar ze heeft wel een enorm stuk grond waar ze groenten en planten verbouwd. Een deel van de sierplanten gaan onder andere naar Nederland, maar ook worden bananen en groenten verkocht aan de buurt. Het is een enorme aanrader om te kiezen voor een homestay om zo een of meerdere nachtjes bij locals in Costa Rica thuis te verblijven.

De homestay is geboekt via Better Places.

Homestay Costa Rica
Homestay Costa Rica

Een bijzondere bestemming in het zuiden

Een van mijn mooiste herinneringen aan mijn reis door Costa Rica is het bezoeken van Drake Bay en Corcovado. Drake Bay kun je bijna alleen per boot bereiken en ik vond het fantastisch om daar uit te stappen met een backpack en mijn voeten in het water. Het is daar ook zo mooi!

Een dag later stond de wekker om 5 uur om een bezoek te brengen aan Corcovado, een van de meest biodiverse gebieden ter wereld. We moesten weer een uur met de boot, dit geeft echt het gevoel dat je naar een bijzondere plek toe gaat. En dat was ook zo. Tijdens de wandeling zagen we talloze dieren waaronder een tapir en miereneter. Ook waren we heel dicht bij een puma, maar hebben deze helaas niet gespot. Toch is deze ervaring onvergetelijk!

Rondreis Costa Rica
Een tapir

Tips van Bianca

Reizigers die naar Costa Rica gaan raad ik aan om een 4×4 te huren. Zo kun vrij reizen en kom je op de meest bijzondere plekjes! Verder is Corcovado een plek welke je eigenlijk niet mag missen en waarvoor je best een stukje moet reizen. Een plek die minder toeristisch is maar heel mooi is Cerro Chirripo, de hoogste berg van Costa Rica. Deze heb ik zelf niet beklommen maar de omgeving is wondermooi. Deze regio wordt gezien als het hart van het authentieke Costa Rica.

Lees meer over zelf rijden in Costa Rica.

Bekijk de blogs over Costa Rica en andere bestemmingen op Food Travel Photography en volg Bianca op Instagram.

Bedankt voor het het delen van deze mooie ervaring Bianca. Op eenvoudige wijze heb jij de rondreis door Costa Rica bijzonder gemaakt waarbij je ook de lokale bevolking hebt geholpen. Het is een mooie manier van reizen.

Bekijk ook de andere tips om duurzaam te reizen in Costa Rica.

Woon jij in Costa Rica of heb jij een bijzondere ervaring opgedaan tijdens een vakantie? Neem contact op als je ook mee wil doen aan de rubriek ‘ervaringen van anderen‘.

De foto’s op deze pagina zijn van Bianca.

Neem alle handige info mee op reis | Bestel het ebook ‘Onderweg in Costa Rica

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.