Kamperen in Costa Rica

door Anouk

Kamperen in Costa Rica is populair. Zo kun je toch een beetje op het budget letten in een land dat niet goedkoop is. Er zijn diverse aanbieders waarbij je een auto met een daktent kunt huren of je kunt natuurlijk zelf je tentje en luchtbed meenemen.

Er zijn veel plekken waar je voor een klein bedrag op privéterrein je tentje op mag zetten. Een populaire aanbieder voor een auto met daktent is Nomad America., ik hoor alleen maar positieve ervaringen over het bedrijf. Nomad America kan je helpen met een route. Daarnaast is er de app iOverlander waar je kampeerplekken inclusief reviews op kunt zoeken.

Lees ook: Amanda kampeerde in Costa Rica – haar ervaringen met Nomad America

Informatie over andere aanbieders vind je onder het kopje ‘vervoer’ in deze blog.

Kampeerplekken die ik aan kan raden

Hostel Alouatta

Ontdek de rustige stranden in de omgeving van Hostel Alouatta. Dit hostel is geopend van november tot en met april en is van het Nederlandse stel Yemkin en Misha. Wij waren er in maart, lees hier onze ervaring.

Waterval Tesoro Escondido

Een plekje van de gebaande paden in een prachtige omgeving. Ga naar het dorpje Bajos del Toro en kies voor deze waterval. Lees meer.

waterval tesoro escondido
Waterval Tesoro Escondido
Thermale baden Eco Termales Quepos

Reis je langs de Pacifische kust en wil je even iets anders dan strand? Relax in de thermale baden van Eco Termales Quepos. Lees meer.

El Sol Verde

Kies ervoor om op korte afstand van het nationale park Rincón de la Vieja te kamperen. Dit nationale park vinden we een echte aanrader. Lees meer.

Onze lodge Tipi Calathea Ecolodge beschikt ook over een kampeerplek.

Wildkamperen in Costa Rica

Wildkamperen in Costa Rica: dan denk je toch meteen aan je tentje opzetten aan het strand onder de palmbomen zodat je wakker kunt worden met het geruis van het zeewater. Ik vind het lastig om wildkamperen aan of af te raden. Het klinkt heerlijk. Ik hoor van veel mensen dat ze het doen en ik hoor geen negatieve ervaringen. Toch vind ik het lastig om aan te raden omdat je niet bekend bent in de omgeving. Bekijk altijd de reviews in de app iOverlander.

Mijn ervaring met wildkamperen in Costa Rica

Een klein avontuur uit ons dagelijkse leven. Het is voor ons de perfecte manier om te ontsnappen aan de drukte en om volop te genieten van de prachtige natuur. Gelukkig hoeven we hier niet ver voor te reizen. We grepen dan ook het bezoek van mijn vriendin Alana aan om dit te gaan doen. Door een buurman worden we een heel eind in de richting van onze bestemming gebracht. Bagage en hond achter in de pick-up en gaan! Het laatste stuk door de jungle moeten we zelf doen, maar dit is natuurlijk geen straf. Boven aangekomen genieten we onder het mom van een kopje koffie van het uitzicht op de Stille Oceaan. In de avond wordt er natuurlijk onder een heldere sterrenhemel een kampvuur gemaakt.
De volgende ochtend leggen we de weg terug wandelend af en moe maar voldaan komen we weer thuis aan. Kijk mee met deze fotoserie voor een indruk van ons avontuur.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More