Home Bestemmingen Avontuurlijk kamperen in Costa Rica | nu met korting!

Avontuurlijk kamperen in Costa Rica | nu met korting!

by Anouk
Published: Updated:
wildkamperen costa rica

Kamperen in Costa Rica is populair. Het geeft de ultieme vrijheid, zeker in deze tijd. Je kunt gaan en staan waar je wil, genieten van de prachtige natuur en je hebt alles bij de hand om je eigen maaltijden te maken. Er zijn diverse aanbieders waarbij je een auto met een daktent kunt huren of je kunt natuurlijk zelf je tentje en luchtbed meenemen.

Kamperen in Costa Rica

Er zijn veel plekken waar je voor een klein bedrag op privéterrein je tentje op mag zetten. Een populaire aanbieder voor een auto met daktent is Nomad America, ik hoor alleen maar positieve ervaringen over het bedrijf. Nomad America kan je helpen met een route. Daarnaast is er de app iOverlander waar je kampeerplekken inclusief reviews op kunt zoeken. Zorg wel dat je op tijd een reservering maakt bij Nomad, er zijn namelijk meerdere periodes in het jaar dat ze uitverkocht waren. Ook veranderen de prijzen naar vraag en aanbod, dus wacht niet te lang met reserveren als je eenmaal een beslissing hebt genomen.

Lees ook: Amanda kampeerde in Costa Rica – haar ervaringen met Nomad America

Andere aanbieders zijn Costa Rica 4×4 experience, Costarider Campervan en Pura Van Costa Rica.

In samenwerking met Nomad America kunnen we 10% korting op de autohuur aanbieden. Gebruik CALATHEA als promo code tijdens het boeken op de website van Nomad America.

Hoe is het om zelf te rijden in Costa Rica? Lees de blog over zelf rijden in Costa Rica (+ video’s).

Kampeerplekken die ik aan kan raden

Hostel Alouatta

Ontdek de rustige stranden in de omgeving van Hostel Alouatta. Dit hostel is geopend van november tot april en is van het Nederlandse stel Yemkin en Misha. Wij waren er in maart 2019, lees hoe wij het vonden in Playa Coyote en omgeving.

Waterval Tesoro Escondido

Een plekje van de gebaande paden in een prachtige omgeving. Ga naar het dorpje Bajos del Toro en kies voor deze onbekende waterval en maak de mooie wandeling er naartoe. Lees meer over waterval Tesoro Escondido.

kamperen in Costa Rica
Waterval Tesoro Escondido

Thermale baden Eco Termales Quepos

Reis je langs de Pacifische kust en wil je even iets anders dan strand? Verlaat het asfalt en reis over de gravelweg naar het kleine dorpje Dos Bocas. Relax in de thermale baden van Eco Termales Quepos. Je bent op het platteland van Costa Rica, buiten de gebaande paden dus! – Deze locatie is helaas tot nader order gesloten

El Sol Verde

Kies ervoor om op korte afstand van het nationale park Rincón de la Vieja te kamperen. Dit nationale park vinden we een echte aanrader.

Ga je kamperen, dan moet je ook zelf boodschappen doen en koken. Lees meer over de supermarkten in Costa Rica.

Wil je gaan kamperen in Costa Rica en wil je een spelletje meenemen? Bekijk de leuke spelletjes voor 2 personen die Daphne op een rij heeft gezet.

Wildkamperen in Costa Rica

Wildkamperen in Costa Rica: dan denk je toch meteen aan je tentje opzetten aan het strand onder de palmbomen zodat je wakker kunt worden met het geruis van het zeewater. Ik vind het lastig om wildkamperen aan of af te raden. Het klinkt heerlijk. Ik hoor van veel mensen dat ze het doen en ik hoor geen negatieve ervaringen. Toch vind ik het lastig om aan te raden omdat je niet bekend bent in de omgeving. Bekijk altijd de reviews in de app iOverlander.

Neem alle informatie mee op reis | Bestel nu het ebook ‘Onderweg in Costa Rica

Mijn ervaring met wildkamperen in Costa Rica

Een klein avontuur uit ons dagelijkse leven. Het is voor ons de perfecte manier om te ontsnappen aan de drukte en om volop te genieten van de prachtige natuur. Gelukkig hoeven we hier niet ver voor te reizen. We grepen dan ook het bezoek van mijn vriendin Alana aan om dit te gaan doen. Door een buurman worden we een heel eind in de richting van onze bestemming gebracht. Bagage en hond achter in de pick-up en gaan! Het laatste stuk door de jungle moeten we zelf doen, maar dit is natuurlijk geen straf. Boven aangekomen genieten we onder het mom van een kopje koffie van het uitzicht op de Stille Oceaan. In de avond wordt er natuurlijk onder een heldere sterrenhemel een kampvuur gemaakt.
De volgende ochtend leggen we de weg terug wandelend af en moe maar voldaan komen we weer thuis aan. Kijk mee met deze fotoserie voor een indruk van ons avontuur.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.