Home Blog Costa Rica Waar doe ik mijn inspiratie op?

Waar doe ik mijn inspiratie op?

by Anouk
Published: Updated:

Stiekem heb ik nog heel veel te ontdekken van Costa Rica. Omdat mijn vakantie in 2017 uiteindelijk anders verliep kwam er weinig van het bezoeken van de bestemmingen die ik in gedachte had. Gelukkig heb ik hier in de regio inmiddels diverse leuke plekken bezocht, maar ik sta natuurlijk te trappelen om de rest van het land ook te ontdekken. Het bezoek aan Corcovado stelde al niet teleur. Mijn moeder komt in maart samen met een nicht op bezoek en ik ga natuurlijk van de gelegenheid gebruik maken om een aantal uitstapjes te plannen. Lees hier wat er op het programma staat en waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Het Nationale Park Carara

Ik heb veel positieve dingen gehoord over het park Carara. Omdat ik dit graag als alternatief voor Manuel Antonio aandraag wil ik het wel graag zelf bezocht hebben. Je schijnt ook hier een hele goede kans te hebben om veel wildlife te zien, met name veel vogels. Volgens de site Two weeks in Costa Rica is dat omdat het park bestaat uit twee soorten bos: het is een overgangszone van het droge regenwoud naar het tropische regenwoud en daardoor is het een unieke leefomgeving. Ik ben heel benieuwd wat wij gaan zien. De blog My Tan Feet geeft ook veel informatie over het park.

Het Nationale Park Los Quetzales

We gaan de hoogte in en op zoek naar de Quetzal! We zijn van plan het Nationale Park Los Quetzales te bezoeken, hier niet ver vandaan. Een goede plek om naar de Quetzal te zoeken, ook al staat Monteverde daar misschien meer om bekend. Je zou de mooie vogel hier het hele jaar door kunnen zien, maar de beste kans heb je tijdens het broedseizoen van maart tot en met juli. We zullen in de middag vanuit Dos Bocas vertrekken en in de omgeving van het park overnachten zodat we vroeg op pad kunnen. Op basis van het artikel van Explore Tikizia heb ik gekozen voor Miriam’s Quetzals. We zijn al eens eerder in de regio geweest, de vegetatie is echt heel anders. De temperatuur ook… Dat wordt weer even omschakelen voor ons. Lees ook de ervaring van Carolien op de blog Dream the World.

Hostel Alouatta

Dit hostel op het schiereiland Nicayo is van een enthousiast jong Nederlands koppel: Misha en Yenkim. Eliseo en ik ontmoette hen toen we net waren begonnen aan ons avontuur samen, ze waren te gast op de plek waar we het eerste half jaar gewoond hebben. Ik heb heel veel zin om hun plek en omgeving te leren kennen, het is ook weer een heel ander deel van Costa Rica. Zo gaan we dus van de regenwouden naar de nevelwouden en door naar het droge Guanacaste. Kijk vooral eens op de website: ze hebben drie safaritenten, ruimte om te kamperen en een gemeenschappelijke keuken. Ze werken ook nog eens samen met Work-With-Nature, een deel van jouw reservering gaat hier naartoe.

Onze omgeving

Vanwege de werkzaamheden hier zullen het korte uitstapjes zijn verdeeld over de tijd dat mijn visite hier is maar ik ben ook zeker van plan de mooie plekken dichterbij huis te laten zien. Mijn moeder heeft zelf al het verzoekje Eco Chontales met lunch bij La Rana Roja ingediend en pizza met zonsondergang op Playa Linda. Komt in orde!

Ik ben benieuwd naar jou

Eerder schreef ik hier welke artikelen er binnenkort online komen en ik heb nog een aantal andere ideeën, maar ik zou ook graag willen horen wat jij leuk vindt om te lezen. Is er iets wat jij graag terug wil zien hier? Laat het me weten!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.