Home Bestemmingen 11x de mooiste plekken in Costa Rica

11x de mooiste plekken in Costa Rica

by Anouk
Published: Updated:
waterval tesoro escondido

Waar te beginnen. Er zijn zoveel mooie bestemmingen te vinden in Costa Rica, het land is zo divers! Je kunt verschillende soorten regenwoud bezoeken, mooie watervallen, prachtige stranden, mangrove, tal van nationale parken… In deze blog komt een greep uit de mooiste plekken van Costa Rica voorbij. De voorkeur gaat uit naar bestemmingen die buiten de gebaande paden liggen.

Gepubliceerd: 4 juni 2020
Laatste update: zie datum bovenaan

mooiste plekken Costa Rica

1. Waterval Tesoro Escondido

Deze bestemming ligt in Bajos del Toro, de hemel voor watervalliefhebbers. Wij kozen voor de onbekende waterval Tesoro Escondido. In ruil daarvoor kregen we een mooie wandeling door het nevelwoud kado waar we ook nog eens bijna niemand tegenkwamen. Het is een wandeling van ongeveer drie kwartier die lichtelijk avontuurlijk, maar goed te doen is. We voelden ons klein in de prachtige natuur. Het is niet enkel heen en terug naar de waterval, je kunt een klein ommetje op de terugweg maken waarbij je een aantal andere kleinere watervallen kunt zien. Lees meer over de waterval Tesoro Escondido.

waterval tesoro escondido

2. Playa Blanca

Het zand is wit. Het water kleurt blauw en is uitnodigend. Dit is Playa Blanca, een van de mooie stranden die Costa Rica rijk is. Dit strand is te vinden in de omgeving van Jacó en is populair. Tijdens ons bezoek in oktober was het er echter rustig. De omgeving is weinig authentiek met haar appartementencomplexen, maar als je in de buurt bent is het toch wel de moeite om er naartoe te gaan. Playa Blanca heeft geen directe openbare toegang, je komt er via het naastgelegen Playa Mantas. Lees meer over deze mooie plek in Costa Rica en bezoek dit strand bij Jacó.

Strand omgeving Jacó

3. Dos Brazos

Als je op zoek bent naar avontuur en natuur dan moet je echt meer lezen over de bestemming Dos Brazos. Dit dorpje ligt in het zuiden van Costa Rica op het schiereiland Osa. Het grenst aan nationaal park Corcovado maar het grensgebied zelf is ook beschermd natuurgebied. Het is een prachtige leefomgeving voor vele diersoorten. Wil je wakker worden met het geluid van ontelbare verschillende vogelsoorten en het gebrul van de brulapen? Overweeg dan de accommodatie waar wij verbleven. Maar alleen als je van een kleine uitdaging houdt…
Lees meer over Dos Brazos.

mooiste plekken Costa Rica

4. Playa Mina

Na ons bezoek aan Brasilito om de stranden in de omgeving te gaan verkennen bleek Playa Mina onze favoriet. Dit strand ligt behoorlijk afgelegen en is daarom helemaal niet drukbezocht. Het strand is heerlijk zacht en wit (en heet) onder de voeten. Neem gerust een heerlijke duik in het zeewater. Wie weet laat een groep brulapen nog even van zich horen, ze zijn in de buurt. Playa Mina won het bij ons van het bekende Playa Conchal, maar je moet wel een stukje willen rijden. Lees meer.

mooiste plekken Costa Rica

5. Rio Celeste

Bezoek een van de meest bijzondere rivieren ter wereld. In nationaal park Vólcan Tenorio zorgt een bijzondere samenkomst van mineralen ervoor dat het water deze kleur krijgt. Ja, het is echt zó blauw. Wat vroeger ‘de verborgen parel in de jungle’ werd genoemd is inmiddels een drukbezochte bestemming, maar dat maakt het er niet minder bijzonder om. Het hoogtepunt van het park is de waterval, deze is zeer makkelijk toegankelijk. Zorg dat je er op tijd bent voordat er een rij ontstaat, niet iedereen mag tegelijk naar beneden toe. De rest van het park is ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Loop naar het einde toe en zie met eigen ogen waar Rio Celeste ontstaat. Houd er rekening mee dat dit gedeelte minder goed te bewandelen is, kies zeker voor goede schoenen. Lees meer meer over Rio Celeste.

Rio Celeste

6. Playa Linda

Ons geliefde Playa Linda. Elke keer is het weer genieten en het strand hoort wat mij betreft bij de mooiste plekken van Costa Rica. Dit strand is populair onder de lokale bevolking. Tijdens de vakanties en tijdens het weekend is het dan ook druk en het liefst nemen de families alles mee om samen een lekkere maaltijd te nuttigen. Gelukkig is het strand lang genoeg om een rustig plekje voor jezelf te vinden. Toeristen vind je hier niet veel. Zou het komen omdat de route niet goed in Google Maps staat? Lees de blog over Playa Linda voor meer informatie over ons favoriete strand en hoe je er moet komen.

Playa Linda

7. Nationaal park Rincón de la Vieja

Deze bijzondere bestemming laat je echt de vulkanische activiteit van Rincón de la Vieja ervaren. Het borrelt, er is rook en het stinkt. Je krijgt deze vulkanische activiteit te zien als je het pad ‘Las Pailas’ volgt. Een goed begaanbaar pad dat ook ideaal is om met de kinderen te bezoeken. Heb je zin in een mooie wandeling? Kies dan voor het pad naar de waterval ‘La Cangreja’. Neem er de tijd voor, het kostte ons heen en terug vier uur maar dat was zeker de moeite waard. Geniet van de wandeling door het mooie bos en neem bijna aan het einde het mooie uitzicht in je op.
Bekijk alle informatie voor een bezoek aan nationaal park Rincón de la Vieja.

Rincon de la Vieja
Rincon de la Vieja

8. Waterval Eco Chontales

Onbekend maar behoort toch ook tot een van de mooiste plekken van Costa Rica. De ongerepte natuur zet je op je plek bij de waterval Eco Chontales. Voel je klein naast de metershoge waterval en de rotswanden. Bij het bezoeken van deze bestemming krijg je een mooie roadtrip kado want je bent hier buiten de gebaande paden. Dit zijn de plekken die ik graag bezoek. Ben je in de omgeving van Dominical, plan dan een bezoekje aan deze waterval. Volg niet klakkeloos Google Maps, zoals bij wel meer bestemmingen in Costa Rica krijg je niet de goede route. Lees meer over deze onbekende bestemming en hoe je er kunt komen.

Eco Chontales

9. Playa Coyote en omgeving

Een onbekende bestemming tussen de bekende Sámara en Santa Teresa. De kans is groot dat je de stranden van Playa Coyote en omgeving met weinig mensen deelt. Hier is geen massatoerisme. Geniet samen met de brulapen van een siësta bij het strand. Wij vonden het heerlijk om hier de rust op te zoeken en genoten erg van deze omgeving. Aan de Pacifische kust kun je ook nog eens genieten van prachtige zonsondergangen, dus de dag sluit je altijd goed af. Lees meer over deze mooie plek in Costa Rica en bezoek Playa Coyote.

pacifische kust costa rica
strand costa rica

10. San Gerardo de Dota

Een regenboog verwelkomde ons in de bergen van San Gerardo de Dota. Dit dorpje op hoogte (2500 meter) is dé bestemming voor de vogelliefhebber. Met een bezoek aan San Gerardo de Dota ontdek je hoe divers Costa Rica is. Hier is het niet warm, integendeel. Hier trek je een lange broek en een vest aan en slaap je onder een aantal dekens. Geniet van de vegetatie die hier weer anders is. Ga altijd met de camera in de hand op pad, je hoeft niet ver te gaan om verschillende vogels te zien. Je hebt hier een goede kans om de Quetzal te spotten, dat zou ik ook zeker proberen. San Gerardo de Dota is ook zeker een goede bestemming om de afstand van de Caribische naar de Pacifische kust te overbruggen. Lees meer over San Gerardo de Dota.

mooiste plekken Costa Rica
san gerardo de dota

11. Nature Reserve Cloudbridge

Weg van de bewoonde wereld, middenin de natuur. Verdorie wat is dit weer een magisch stukje Costa Rica! Goed, weg van de bewoonde wereld betekent ook dat de weg naar Cloudbridge niet zo goed is, maar wie zin heeft in een beetje avontuur vindt dit alleen maar leuk. Neem deze bestemming op in je route. Lees meer over Nature Reserve Cloudbridge.

Ga goed voorbereid op pad met het e-book ‘Onderweg in Costa Rica – reisgids met reistips

Met wie ga jij de mooiste plekken van Costa Rica bezoeken?

18 comments

Kelly 5 juni 2020 - 08:33

Wow…wat een mooie plekken zeg. Nu wil ik zeker naar Costa Rica, haha. Dos Bravos lijkt me prachtig maar die watervallen zien er ook geweldig uit. Ik vind watervallen fotograferen altijd erg leuk.

Reply
Anouk 12 juni 2020 - 11:32

Dan kun je je zeker goed vermaken in Costa Rica, er zijn zoveel verschillende watervallen te vinden!

Reply
Linda 14 juni 2020 - 01:58

Lijkt me lastig om in zo’n mooi en divers land slechts elf hoogtepunten uit te moeten kiezen. De watervallen zijn prachtig zeg en wat zijn het er veel! Ik zou al deze plekken wel willen bezoeken, zo mooi!

Reply
Anouk 16 juni 2020 - 18:29

Daar heb je gelijk in en ik weet zeker dat dit lijstje nog langer gaat worden de komende jaren. Om een selectie te maken heb ik me vooral op de minder bekende plekken gericht om deze wat meer aandacht te geven.

Reply
Marcella Molenaar 5 juni 2020 - 15:04

Ik kan niet kiezen hoor, er is zoveel moois! Ik ben dol op watervallen, maar de vulkanen vind ik ook prachtig. Net als al die gave stranden. En natuurlijk wil ik apen zien en horen. Zulke bijzondere dieren. Dus ja, ooit kom ik naar Costa Rica!

Reply
Anouk 12 juni 2020 - 11:32

Hoe divers wil je het hebben 😀

Reply
Lizette 7 juni 2020 - 23:54

Na de eerdere blogs over Costa Rica móest ik deze lezen met de mooiste plekken. Tof dat er zoveel watervallen op het lijstje staan. Playa Blanca ziet er fantastisch uit. Maar zoals ze zovaak met mooie plekken is het dan een tikkeltje jammer dat de omgeving niet zo authentiek is zoals je zegt.

Reply
Anouk 12 juni 2020 - 11:34

Klopt, dat vind ik bij Playa Blanca wel echt jammer. Gelukkig is niet heel Costa Rica zo, er zijn nog voldoende mooie en meer verborgen plekken.

Reply
Aniek 12 juni 2020 - 06:25

Dat strand! Playa Blanca lijkt me echt hemels. Maar stiekem kom ik toch echt voor de natuur. Overnachten in de jungle bij Dos Brazos is wel wat voor mij. En dan op zoek naar die watervallen 🙂

Reply
Anouk 12 juni 2020 - 11:36

Jij zal zeker voor een actieve vakantie kiezen! Je zou je prima vermaken in Dos Brazos denk ik.

Reply
Denise 13 juni 2020 - 03:14

Leuk om te lezen! Ik heb weer hele andere dingen gezien die ook allemaal prachtig waren! Veel parken ook!
Mijn favoriete plaatsje qua relaxte sfeer was Montezuma.

Reply
Anouk 16 juni 2020 - 18:26

Grappig he, zo kan iedereen weer een hele vakantie in Costa Rica hebben!

Reply
Yvonne 14 juni 2020 - 12:29

Als ik dit zie, wil ik naar ze allemaal! Costa Rica heeft echt veel mooie, natuurlijke plekken te bieden. Rincón de la Vieja ziet er echt uit alsof ‘t ter plekke mijn favoriet zou zijn. Prachtige foto’s.

Reply
Anouk 16 juni 2020 - 18:30

Rincón de la Vieja is zeker een aanrader, dit park is zeker ook leuk om met kinderen te bezoeken. Het pad dat je langs de vulkanische activiteit brengt is goed te bewandelen en niet te lang denk ik.

Reply
Jeanette 26 juni 2020 - 04:30

Hallo Anouk,

het valt mij op dat je voornamelijk de pacifische kust beschrijft wat stranden betreft.
Ben je ook aan de Caribische kust geweest? Is ook zeker een aanrader. Wij waren daar begin dit jaar, 1 nacht in Limón (was geen aanrader) en we wilden in eerste instantie 2 dagen naar Cahuita, dat werden er uiteindelijk 5 of 6. Cahuita met het zwarte strand.
Maar sowieso is Costa Rica een aanrader. Prachtig land en absoluut het bezoeken waard.

Van je 11 mooiste plekken, heb ik er trouwens zelf maar 2 bezocht 🙂 (Rio Celeste en San Gerardo) dus nog een hoop plekken om nog eens terug te komen.

Reply
Anouk 26 juni 2020 - 06:48

Hoi Jeanette,

Dat klopt, ik ben nog niet aan de Caribische kant geweest. Ik heb daar zeker goede verhalen over gehoord. Meestal bezoek ik nieuwe bestemmingen als mijn familie uit Nederland op bezoek komt. Wij wonen in de buurt van Dominical en dan neemt het reizen naar de Caribische kust relatief veel tijd in beslag dus het is nog steeds zo uitgekomen dat we meestal aan de Pacifische kant blijven. Leuk om te horen dat jullie een goede vakantie hebben gehad. Het land is zo divers dat een tweede vakantie er qua bestemmingen en ervaringen weer heel anders uit kan zien.

Reply
Jeanette 26 juni 2020 - 08:29

Hallo Anouk,

begin dit jaar waren wij voor de 2e keer in CR. Wij hebben er vrienden wonen waardoor we een eventuele uitvalsbasis hebben, erg fijn! In 2017 waren we er voor het eerst, toen hebben wij het binnenland en de Pacifische kust bekeken. We zijn oa in Bijagua geweest bij een feest waar we tot op heden de clue nog niet van hebben begrepen. We hebben Montezuma, Samara, Monteverde, Arenal oa aangedaan. Dit jaar zijn we oa in Uvita, Manuel Antonio, Cahuita, Playa Hermosa en Miramar geweest. We hebben echt al heel wat gezien van het mooie land, maar als ik dan oa jouw blog zo lees, dan denk ik…. nog meer moois om te ontdekken! We moeten weer terug! 😉 Misschien ooit tijdens het regenseizoen. Dat vermeden we tot nu toe, ik ben niet zo van de regen, maar wie weet, nemen we toch ooit het vliegtuig in een ander tijdstip vh jaar.

Reply
Anouk 27 juni 2020 - 13:21

Dan hebben jullie al heel veel mooie plekken mogen bezoeken! Fijn dat jullie zo’n uitvalsbasis hebben. De regenperiode is zeker wel aan te raden, alles is zo mooi groen. De natuur leeft op. De maand mei is bijvoorbeeld een prima maand om Costa Rica te bezoeken.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.