Home Blog Costa Rica Top 15 meest gelezen blogs op Bestemming Pura Vida in 2021

Top 15 meest gelezen blogs op Bestemming Pura Vida in 2021

by Anouk
Blogs Bestemming Pura Vida

Inmiddels woon ik alweer een tijdje in Costa Rica en in deze periode heb ik Bestemming Pura Vida gevuld met veel informatie over Costa Rica. De website begon natuurlijk klein, maar de website blijft groeien en de bezoekersaantallen groeien gelukkig mee! Wat zijn nou de meest gelezen blogs op Bestemming Pura Vida in 2021? Het is een leuke mix, kijk met me mee.

1. Costa Rica is open: over de grenzen, reizen en maatregelen

Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Hoe zit het nu met reizen? Zijn de grenzen open? Zo ja, wat heb je nodig om het land in te reizen? Is het ook wel te doen in het land zelf?

De Costa Ricaanse overheid heeft al snel ingezet op het herstel van de economie en toeristen zijn daarbij belangrijk. Al geruime tijd is eigenlijk alles wel mogelijk en de regels veranderen bijna nooit. Algemene regels zijn afstand houden, handen wassen als je ergens naar binnen gaat, soms wordt je temperatuur gemeten en als je onder de mensen komt draag je een mondkapje. De bevolking houdt zich goed aan de regels.

Deze blog werk ik steeds bij als er iets aangepast wordt, dus blijf deze in de gaten houden. Belangrijke updates deel ik ook op Facebook en Instagram.

Lees meer over de grenzen, reizen en maatregelen in Costa Rica

2. Inpaklijst Costa Rica: wat neem je mee?

Dit is ook al langere tijd één van de populairste blogs van Bestemming Pura Vida. Wat is handig om mee te nemen op reis? Heb je alleen maar korte broeken nodig of is het toch ook handig om een lange broek en een vestje mee te nemen? Hoe kleedt de bevolking zich? Is het handig om een klamboe mee te nemen op reis?

Bekijk mijn tips: lees de inpaklijst voor Costa Rica

3. Die verplichte verzekering als je nu op vakantie gaat

Er kwamen zoveel vragen over dat ik er een apart blog over schreef. Een veel gelezen blog dus inmiddels. Om Costa Rica in te reizen heb je een verzekering nodig die aan bepaalde voorwaarden voldoet als je niet met een vaccinatiebewijs kunt reizen.

Bekijk hier de informatie over de verzekering voor Costa Rica

4. Het regenseizoen in Costa Rica: doen of niet?

Tsja, dat is de vraag. Moet je nu wel of niet in het regenseizoen naar Costa Rica afreizen? Mijn mening is dat je heel goed tijdens het regenseizoen naar Costa Rica kunt gaan. Je moet natuurlijk wel een beetje weten hoe en wat. Sommige delen van Costa Rica krijgen het hele jaar door regen en de Caribische kant heeft zo haar eigen seizoenen.

Lees meer over het regenseizoen in Costa Rica

costa rica regenseizoen

5. Boodschappen doen in Costa Rica | kosten & budget

Wil je een beetje op het budget letten, dan kun je ervoor kiezen om vaker zelf te koken. Of misschien kies je wel voor het complete avontuur en ga je kamperen! Ook wat supermarkten betreft is het handig om het één en ander te weten. Want Costa Rica staat bekend als een duur land, maar wat is duur? En waarom is dat zo?

Lees verder over boodschappen doen in Costa Rica | kosten & budget

6. Veiligheid in Costa Rica: is het veilig om op vakantie te gaan?

In 2017 had ik mijn vakantie naar Costa Rica en Nicaragua op de planning staan en ik kreeg uit mijn omgeving veel bezorgd reacties. Zijn die landen wel veilig? En dan ging ik ook nog eens alleen op pad.

Costa Rica is een populair vakantieland, zeker als natuurliefhebber kun je hier je lol op. Met een gezond verstand kun je heel goed door Costa Rica reizen. Lees je wel goed in zodat je op de hoogte bent.

Wat is belangrijk om te weten? Lees meer over de veiligheid in Costa Rica

7. Wat is de beste reistijd voor Costa Rica? Per maand bekeken

De nummer zeven van de meest gelezen blogs op Bestemming Pura Vida in 2021. Wanneer kun je nou het beste naar Costa Rica afreizen? Het hoogseizoen loopt van december tot en met april, kun je daar buiten dan beter niet reizen? Na het lezen van de blog over het regenseizoen weet je het antwoord misschien al. Maar wederom, lees je in zodat je goed voorbereid bent. Ook over het hoogseizoen zijn er een aantal dingen belangrijk om te weten.

Lees de blog over de beste reistijd voor Costa Rica

8. Wonen in Costa Rica: wat is er anders?

Oef, wat niet?! Dat denk ik wel eens. Het is zo’n andere wereld, maar ik voel me er gelukkig heel erg thuis. Neemt niet weg dat het soms ook wel eens lastig en frustrerend is. In de tijd dat ik hier woon is er ook veel veranderd. Zo zijn we op dit moment geen ondernemer meer maar werk ik vanuit huis voor een Nederlands reisagentschap in Costa Rica.

Bekijk de voorbeelden in de blog ‘Wonen in Costa Rica: wat is er anders?

9. Emigreren naar Costa Rica: wat heeft mij geholpen?

Inmiddels ga ik alweer richting vijf jaar wonen in Costa Rica. En in die vijf jaar heb ik natuurlijk veel geleerd over het land. Over de mooie bestemmingen, maar ook over het leven hier. Het is zo’n andere wereld! Als je gaat emigreren spelen veel factoren een rol om het te laten slapen.

Ik schreef er een blog over: emigreren naar Costa Rica: wat heeft mij geholpen?

wonen costa rica

10. Alle routes en reizen door Costa Rica in één overzicht

Van backpacken tot georganiseerde groepsreis: er zijn veel verschillende manieren om Costa Rica te ontdekken. Er is heel veel online te vinden. Je kunt gaan voor de highlights, maar je kunt ook buiten de gebaande baden reizen. Ik heb een overzicht gemaakt van alle reisblogs en reisorganisaties die hun routes delen.

Bekijk het overzicht van alle routes en reizen door Costa Rica

11. Het reisadvies voor Costa Rica

Tsja, het reisadvies. Vanuit de Nederlandse overheid staat Costa Rica al sinds de start van de pandemie op oranje (negatief reisadvies) terwijl het hier zo goed georganiseerd is qua maatregelen. Maar goed, dat is het reisadvies van de Nederlandse overheid. En dat kan invloed hebben op jouw reisverzekering dus het is wel goed om je hier in te verdiepen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere dingen belangrijk om te weten.

Bekijk het reisadvies voor Costa Rica

12. Eten en drinken in Costa Rica: ontdek de Costa Ricaanse keuken

Is het echt alleen maar rijst en bonen? Of kun je ook nog iets anders krijgen? Ga je naar Costa Rica op vakantie, dan krijg je ook te maken met de Costa Ricaanse keuken. Ik heb op een rij gezet wat je kunt verwachten qua eten en drinken en ik vertel iets over de traditionele producten. Ben je in Costa Rica, ga dan ook zeker eens bij de lokale restaurants eten, bij de soda’s.

Lees meer over eten en drinken in Costa Rica

13. Hoe krijg je een verblijfsvergunning in Costa Rica?

Het is een populair onderwerp: verhuizen naar Costa Rica. Echter is het niet zo eenvoudig, zeker ook omdat je als buitenlander niet zomaar hier mag werken. Lees je dus goed in.

Meer weten? Bekijk de blog ‘Hoe krijg je een verblijfsvergunning in Costa Rica?

14. Als vrouw veilig alleen naar Costa Rica: de ervaringen van Elke

In de rubriek ‘ervaringen van anderen in Costa Rica‘ komen diverse reisverhalen terug. Eén van die verhalen is van Elke, zij reisde alleen af naar Costa Rica. Zij vertelt hoe ze dat organiseerde en ze deelt natuurlijk hoe ze het vond.

Lees het reisverhaal van Elke, als vrouw alleen naar Costa Rica

15. Twee weken Costa Rica: reisroute off the beaten path

Costa Rica kent vele highlights, maar het is ook heel goed mogelijk om buiten de gebaande paden te reizen. Ga op pad met een 4×4 huurauto en maak kennis met delen die minder bekend zijn en die dus ook minder druk bezocht zijn. Costa Rica is zo mooi, zeker ook buiten de gebaande paden.

Bekijk de route van twee weken: off the beaten path

Dit waren de meest gelezen blogs op Bestemming Pura Vida van 2021. Aan welke informatie heb jij het meeste gehad?

Hostel Alouatta Playa Coyote

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.