Home Blog Costa Rica Top 15 meest gelezen blogs Costa Rica 2023

Top 15 meest gelezen blogs Costa Rica 2023

by Anouk
wildlife costa rica

Reistips blijven toch de favoriet om te lezen. Inmiddels woon ik alweer bijna zeven jaar in Costa Rica en met plezier blijft ik tips en informatie delen. Bekijk hier een overzicht van de meest gelezen blogs over Costa Rica in 2023 van Bestemming Pura Vida.

1. Inpaklijst Costa Rica: wat neem je mee?

Het meest gelezen van de Costa Rica blogs in 2023: wat neem je mee naar Costa Rica. Een inpaklijst is natuurlijk altijd handig om te hebben. Een handig overzicht van de spullen die je het beste mee kunt nemen.

Bekijk de Inpaklijst voor Costa Rica

2. Over geld en betalen in Costa Rica

Wat is de lokale munteenheid van Costa Rica en waar kun je het beste pinnen? Wat betreft geld en betalen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, deze blog geeft daar een overzicht van. Vergeet ook niet om een creditcard mee te nemen.

Leest meer over Geld en betalen in Costa Rica

3. Boodschappen doen in Costa Rica | kosten & budget

Costa Rica staat bekend als een duur land, hoe zit dit met de supermarkten? Waar moet je op letten en wat voor soort supermarkten zijn er? De blog is eind 2020 gepubliceerd, ik ga proberen om de informatie binnenkort bij te werken zodat het weer up to date is.

Lees meer over Boodschappen doen in Costa Rica | kosten & budget

4. Het regenseizoen in Costa Rica: doen of niet?

De vraag die door velen gesteld wordt. Het is lastig om je er iets bij voor te stellen. Het weer en klimaat van Costa Rica laten zich ook niet zo eenvoudig uitleggen, maar in het algemeen kun je zeggen: ja, je kunt tijdens het regenseizoen naar Costa Rica reizen. Wat zijn dan de details? Daar kun je in de blog meer over lezen.

Lees meer over Het regenseizoen in Costa Rica: doen of niet?

costa rica regenseizoen

5. Praktische tips voor een vakantie naar Costa Rica

Een overzichtsblog met allerlei handige tips als je de vakantie aan het voorbereiden bent. En dan zijn de tips dus meer van praktische aard. Lees bijvoorbeeld over de manieren om naar Costa Rica toe te reizen of bekijk hoe het zit met een lokale simkaart.

Lees over de Praktische tips voor een vakantie naar Costa Rica

6. Reizen met een huurauto in Costa Rica | alles over zelf rijden

Zelf met een auto door Costa Rica reizen is leuk! Geniet van de vrijheid om bijvoorbeeld bij een mooi uitkijkpunt te stoppen. Ook kun je fijn je eigen tijd indelen. Hoe bereid je je voor op een roadtrip door Costa Rica? Dat lees je hier terug.

Lees meer over Reizen met een huurauto in Costa Rica | alles over zelf rijden

7. Introductie reizen door Costa Rica

Hier vind je een fijn overzicht als je net start met de voorbereiding van een reis naar Costa Rica. Per onderwerp een korte inleiding met daarbij de handige blogs verzameld.

Lees meer over de Introductie reizen door Costa Rica

8. Wilde dieren in Costa Rica: hoe, wat en waar?

In Costa Rica heb je een goede kans om verschillende dieren te zien. Wat je precies gaat zien, dat blijft altijd even afwachten maar het leuke is dat je altijd voor een verrassing kunt komen te staan. Sta er ook vooral open voor, wie weet zie je iets wat je niet had verwacht.

Lees meer over Wilde dieren in Costa Rica: hoe, wat en waar?

luiaard costa rica

9. Ticabus | met de bus van en naar Costa Rica

Het is alweer een tijdje geleden dat ik met de Ticabus reisde, maar de blog blijft het goed doen. Ik reisde vanuit Costa Rica meerdere keren met de busmaatschappij naar Nicaragua en Panama.

Lees meer over Ticabus | met de bus van en naar Costa Rica

10. Wat is de beste reistijd voor Costa Rica? Costa Rica per maand bekeken

Wat mij betreft kan er ook in de maanden van het regenseizoen naar Costa Rica gereisd worden, maar het is natuurlijk wel handig om te weten wat je ongeveer kunt verwachten. Per maand beschrijf ik dit en je kunt meteen zien welke bestemmingen ik wanneer heb bezocht.

Lees meer over Wat is de beste reistijd voor Costa Rica? Costa Rica per maand bekeken

11. Handige tips voor het openbaar vervoer in Costa Rica

Reizen met het openbaar vervoer in Costa Rica kan, maar het vergt wel een beetje voorbereiding. Er zijn namelijk net altijd snelle verbindingen en het is handig om een woordje Spaans te spreken. Ook dit is één van de meest gelezen blogs van Costa Rica, leer meer over het ov in Costa Rica.

Lees meer over Handige tips voor het openbaar vervoer in Costa Rica

12. Het weer en klimaat van Costa Rica uitgelegd

Costa Rica is een divers land. Het kent diverse microklimaten en daardoor is het zo bijzonder om er doorheen te reizen: overal is het weer net iets anders. Als je dan ook vraagt naar het weer in Costa Rica, dan is dat niet zo eenvoudig om uit te leggen. Ook dit is overal weer net iets anders. Hier probeer ik dat zo goed mogelijk uit te leggen.

Lees meer over Het weer en klimaat van Costa Rica uitgelegd

13. Hoe maak je de beste route door Costa Rica?

Vervoer, budget, tijd van het jaar…. Wat speelt er allemaal een rol als je een route wil uitstippelen? Bekijk hier een aantal tips waar je rekening mee kunt houden als je de bestemmingen uit kiest.

Lees meer over Hoe maak je de beste route door Costa Rica?

14. Gratis en goedkope activiteiten

Met een gids op pad gaan is leuk en leerzaam, maar er zijn ook diverse activiteiten die je zelfstandig kunt gaan ondernemen. Bekijk hier een lijst met activiteiten die niet zo duur of zelfs gratis zijn.

Lees meer over 19x Gratis en goedkope activiteiten in Costa Rica

15. Schiereiland Nicoya: ontdek de ‘blue zone’ van Costa Rica

Heerlijk, op naar het strand! Verken het schiereiland van Nicoya en haar mooie bestemmingen. Er is van alles wat te beleven en bekijk ook hoe je met de ferry de oversteek kunt maken.

Lees meer over Schiereiland Nicoya: ontdek de ‘blue zone’ van Costa Rica

Bekijk het overzicht van alle reistips Costa Rica op één pagina

Bekijk het overzicht van de bestemmingen in Costa Rica die ik bezocht heb

Meest gelezen blogs over Costa Rica in 2023: wat is jouw favoriete blog?

Schiereiland Nicoya

2 comments

Myrthe 28 april 2024 - 13:56

Hoi Anouk, wat een fijne site is dit met veel praktische tips. Heel fijn ook voor de voorbereidingen van onze reis naar Costa Rica. Ik zit een beetje te dubben over vaccinaties. Zijn die nodig? En hoe zit het met malaria en dengue? Heb je daar misschien informatie over?

Reply
Anouk 28 april 2024 - 15:05

Hoi Myrthe,
Dank je wel, dat is leuk om te horen!
Er is een advies voor DTP en Hep A. Malaria komt in een deel voor, dengue komt en gaat in golven met name in de dichter bevolkte gebieden. Voor reizigersadvies zou ik altijd aanraden om even bij de GGD langs te gaan, die hebben de juiste kennis in huis 🙂
Hier heb ik wat meer geschreven over Costa Rica en gezondheid:
https://bestemmingpuravida.nl/costa-rica-en-gezondheid/

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.