Home Blog Costa Rica Bestemming Pura Vida bestaat 1 jaar!

Bestemming Pura Vida bestaat 1 jaar!

by Anouk
Published: Updated:
Bestemming Pura Vida

Het is alweer een jaar geleden, toen begon ik Bestemming Pura Vida. Een website waar ik mijn ervaringen met betrekking tot wonen en reizen in Costa Rica deel. Het is tijd om even terug te kijken op dat eerste jaar.

Waarom ben ik de website begonnen?

Inmiddels woon ik 2,5 jaar in Costa Rica en ik was op zoek naar een plek om mijn ervaringen te delen. Ik was veel bezig met het delen van tips over reizen door Costa Rica, het leek mij handig als ik dat vanaf één centrale plek zou doen. Daarnaast is het leven hier zo anders dat dit mij vaak aanzet tot nadenken. Schrijven is een fijne uitlaatklep geworden. Het delen van de niet zo bekende bestemmingen is ook een doel geworden. Je hoort toch vaak dat men Costa Rica heel toeristisch vindt, ik wil laten zien dat er nog veel plekken zijn die nog minder druk bezocht worden.

Wat heeft het mij tot nu toe gebracht?

Bestemming Pura Vida heeft mij vooral in contact gebracht met veel verschillende mensen. Regelmatig krijg ik een berichtje van iemand die graag wil weten of het mogelijk is om naar Costa Rica te emigreren. Ik vind het heel erg leuk als iemand mij een berichtje stuurt om zijn of haar ervaring te delen met betrekking tot een bepaalde bestemming waar ik over geschreven heb. Al die berichtjes geven mij weer veel inspiratie voor nieuwe blogs. Hierdoor weet ik wat jullie graag willen weten. Daarnaast krijg ik de gelegenheid om ook op andere plekken te schrijven over Costa Rica. Op deze pagina kun je dat terugzien.

Welke bestemmingen heb ik het afgelopen jaar in Costa Rica bezocht?

Langzaamaan zal ik Costa Rica meer en meer verkennen. Het afgelopen jaar bezochten we weer een aantal leuke bestemmingen. In San José gingen we naar het Nationaal Museum. We brachten een bezoek aan het Nationale Park Carara. Leuke hostels waren Hostel Alouatta op het schiereiland Nicoya en Fauna Luxury Hostel in San José. We leerden de stranden Playa Ventanas, Esterillos Oeste, Playa Dominicalito, Playa Coyote, Playa Mantas en Playa Blanca kennen. Vele vogelsoorten zagen we in San Gerardo de Dota. Waterval Tesoro Escondido is zeker een aanrader, net als de gratis toegankelijke Poza Azul.

Wat zijn de 10 meest gelezen blogs?

Wat vonden jullie leuk en nuttig om te lezen? Dit zijn de 10 meest gelezen blogs in het eerste jaar van Bestemming Pura Vida:

  1. Costa Rica in het regenseizoen: doen of niet?
  2. Praktische tips voor een vakantie naar Costa Rica
  3. Bezoek nationaal park Corcovado vanuit Drake Bay
  4. Maike vond de rust in het hart van Costa Rica
  5. Verken de Pacifische kust van Costa Rica
  6. Veiligheid in Costa Rica: is het veilig om op vakantie te gaan?
  7. Paklijst Costa Rica: wat neem je mee?
  8. Wildlife Costa Rica: hoe, wat en waar?
  9. Quepos / NP Manuel Antonio
  10. Op vakantie naar Costa Rica: start met deze informatie

Het meest gelezen van mijn persoonlijke blogs

Naast handige tips en leuke bestemmingen deel ik ook ervaringen uit het dagelijkse leven. ‘Thuis in een Costa Ricaanse familie‘ is de persoonlijke blog die het meest gelezen is. Soms gaat er wat meer tijd over een persoonlijke blog heen, maar ik schreef deze blog in één keer naar aanleiding van de operatie aan een blindedarmontsteking. Het was zo vanzelfsprekend voor mijn schoonfamilie om zich te ontfermen over mij. Het was weer zo’n hartverwarmend voorbeeld van hoe gastvrij en behulpzaam de Costa Ricaanse mensen zijn. Ga je op vakantie naar Costa Rica, probeer dit dan ook zeker op te zoeken.

Het tweede jaar van Bestemming Pura Vida

Oef, ik heb nog zoveel ideeën voor blogs in mijn hoofd. Ik blijf proberen om ze wekelijks te posten. Daarnaast probeer ik zo goed mogelijk de andere blogs actueel te houden. Uiteindelijk wil ik een zo’n compleet mogelijke reisblog over Costa Rica verzorgen.

Welke bestemmingen gaan we het komende jaar bezoeken?

Er komt weer familie op bezoek en die gelegenheid grijp ik aan om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Samen zullen we in maart afreizen naar het noordwesten van Costa Rica waar we zowel het binnenland als het strand gaan opzoeken. Daarnaast gaan we het schiereiland Osa in het zuiden verder verkennen. We gaan niet alleen maar op pad. Het is voor mijn familie ook leuk om te zien hoe het dagelijks leven hier is, dus we blijven ook in eigen omgeving.

Deze week gaan we als het goed is een nationaal park bezoeken, we willen er nog heel even kort tussenuit voordat het hoogseizoen weer gaat beginnen. Het is een bestemming waar Eliseo en ik beide erg naar uitkijken. Veel vooruit plannen kunnen we door onze werkzaamheden niet, maar we houden van spontaniteit dus tussendoor zullen we ook zeker nieuwe plekken blijven bezoeken als die mogelijkheid er is.

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven van de bestemmingen die we bezoeken, van de tips die ik deel of lees je ook graag de persoonlijke blogs? Je kunt me volgen via Facebook, regelmatig deel ik beelden uit het dagelijks leven op Instagram en ik ben actief op Pinterest. Abonneren kan ook via de e-mail, dan krijg je een bericht wanneer er weer een nieuwe blog online staat.
Facebook
Instagram
Pinterest

Heb je vragen of wil je iets delen? Neem contact op.

Ik vind het altijd leuk om van je te horen. Stuur bij vragen gerust een berichtje. Zo weet ik ook aan welke informatie jij behoefte hebt. Wil je iets delen, heb je bijvoorbeeld zelf een leuke ervaring opgedaan in Costa Rica dan hoor ik dat graag! Bekijk bijvoorbeeld de verhalen die hier gedeeld zijn. Laat hieronder een reactie achter, stuur een berichtje via een van de social media kanalen of bekijk de contactpagina.

Op naar het volgende jaar!

Welke blog vond jij leuk om te lezen? Welke informatie zou jij graag terug willen zien? Ik ben benieuwd, laat hieronder een reactie achter.

4 comments

Diana 6 februari 2020 - 03:25

Gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan. Wat tof dat je daar soort van vast bent gaan wonen. Lijkt mij fijn om dan iets meer rust te pakken en te ontdekken. Op naar het 2de jaar.

Reply
Anouk 6 februari 2020 - 12:38

Dank je wel Diana 🙂 Vast is wel het idee, ik ben echt geëmigreerd en we willen hier graag blijven. We gaan kijken wat het tweede blogjaar gaat brengen.

Reply
Marcella Molenaar 7 februari 2020 - 09:29

Gefeliciteerd met je jubileum! Ik ben je blog gaan volgen vanwege Keep Calm and Travel the World, maar ik vind het maar wat leuk dat ik je ontdekt heb. Ik blijf je graag volgen!

Reply
Anouk 7 februari 2020 - 20:38

Hé Marcella dank je wel! Dat is leuk om te horen. Ik blijf jou ook volgen, ik ben benieuwd naar die droomreis naar Australië.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.