Home Bestemmingen San José: de hoofdstad van Costa Rica

San José: de hoofdstad van Costa Rica

by Anouk
Published: Last Updated on
San Jose

Het is geen mooie hoofdstad, San José. Sommigen noemen het zelfs lelijk. Misschien kom je er wel niet eens. Je boekt een accommodatie vlakbij het vliegveld in Alajuela en je maakt dat je zo snel mogelijk wegkomt. Waarom ook niet, als er zoveel moois op je ligt te wachten? Mocht je toch eerst even willen bijkomen van de jetlag en ervoor kiezen om jouw vakantie in Costa Rica in San José te starten dan heb ik hier wat tips voor je.

Accommodaties

Wij zijn inmiddels bij verschillende budget accommodaties geweest. Onze favoriet tot nu toe is Fauna Luxury Hostel, helaas is dit hostel gesloten. Bekijk hier de andere accommodaties die we bezocht hebben.

Verkeer

Het is het beste om de spits te vermijden. In de weekenden trekken de inwoners er graag op uit, houd daar rekening mee als je op vrijdag de stad wil verlaten of als je er op zondag naartoe gaat.

Openbaar vervoer

Trek je vanuit San José verder Costa Rica in met het openbaar vervoer dan zijn er verschillende opties. Tracopa rijdt naar bestemmingen aan de Pacifische kust, naar San Isidro de el General en naar David (Panama). Ook vanaf MUSOC kun je naar San Isidro de el General reizen. Vanaf Terminal 7-10 kun je naar Jacó, Guanacaste, het schiereiland Nicoya, La Fortuna en Monteverde. Vanaf Gran Terminal del Caribe vertrekken er bussen naar de grensovergang Peñas Blancas en naar de bestemmingen Limón, Siquirres, and Guápiles. Wil je naar Puerto Viejo de Talamanca en de grensovergang Sixaola dan moet je op het busstation MEPE zijn. Vanaf MEPE vertrekken er ook bussen naar Puerto Jimenez en het busbedrijf Central Line vertrekt naar Nicaragua. Vanaf andere terminals brengen TransNica, Ticabus en NicaExpreso je ook naar Nicaragua. Wil je naar Liberia of Playa del Coco, dan moet je een bus pakken vanaf Pulmitan de Liberia. Voor andere bestemmingen in Guanacaste zoals Flamingo, Brasilito, Tamarindo en Santa Cruz gaan er bussen vanaf Terminal Tralapa.

Lees meer over het openbaar vervoer in Costa Rica

Uber en UberEats

Uber werkt heel goed in de stad en vanaf het vliegveld. Hotels enzovoorts zijn er goed op ingesteld en het is goedkoper dan de officiële rode taxi’s. Als wij vanaf het vliegveld met een uber willen reizen, dan geven we aan dat we vertrekken bij de ingang van de vertrekhal. Je loopt het vliegveld uit, je negeert alle taxichauffeurs, steekt de straat over en neemt de trap omhoog. Dan ben je buiten bij de vertrekhal. Omdat Uber niet legaal is in Costa Rica zijn de chauffeurs huiverig voor politie die patrouilleert. Het kan zijn dat ze een extra rondje rijden. Meer weten over Uber in Costa Rica, klik hier. Eten bestellen doen wij bij UberEats, ideaal voor als je ’s avonds liever niet meer de deur uit gaat.

Wat te doen in San José?

Musea

Leer meer over de geschiedenis en cultuur van Costa Rica en bezoek een van de musea die de stad kent. Nummer één op Tripadvisor is Galeria Namu, twee andere bekende musea zijn het Jade Museum en the Pre-Columbian Gold Museum. Wij bezochten het Nationale Museum van Costa Rica.

Markt

Wil je in één klap kennismaken met allerlei Costa Ricaanse tradities? Bezoek de centrale markt en wie weet vind je nog een leuke souvenir om mee naar huis te nemen. Hier lees je het hoe, wat en waar.

Veiligheid

Het is niet overal veilig in San Jose. Neem niet te veel mee als je de deur uit gaat, laat geen waardevolle spullen in de auto liggen en ga ’s avonds niet zomaar de straat op. Het verschilt per wijk, informeer altijd even bij je accommodatie als je ergens over twijfelt. Wij bezochten in december 2018 het Festival de la Luz, ik vond de sfeer erg prettig en voelde me niet ongemakkelijk.

Bezoek jij San José tijdens jouw vakantie in Costa Rica?

  Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.