San Jose

San Jose: de hoofdstad

Het is geen mooie hoofdstad, San Jose. Sommigen noemen het zelfs lelijk. Misschien kom je er wel niet eens. Je boekt een accommodatie vlakbij het vliegveld in Alajuela en je maakt dat je zo snel mogelijk wegkomt. Waarom ook niet, als er zoveel moois op je ligt te wachten?

Mocht je toch eerst even willen bijkomen van de jetlag en kiezen om de eerste overnachtingen in San Jose door te brengen heb ik hier wat tips voor je.

Accommodaties

Wij zijn inmiddels bij verschillende accommodaties geweest. Ik heb ze hier voor je op een rij gezet.

Verkeer

Het is het beste om de spits te vermijden. In de weekenden trekken de inwoners er graag op uit, houd daar rekening mee als je op vrijdag de stad wil verlaten of als je er op zondag naartoe gaat.

Openbaar vervoer

Vanuit San José vertrekt Ticabus naar Panama en Nicaragua. Tracopa rijdt naar bestemmingen aan de Pacifische kust, naar San Isidro de el General en naar David (Panama). 

Uber en UberEats

Uber werkt heel goed in de stad, ik heb alleen geen ervaring vanaf het vliegveld. Hotels enzovoorts zijn er goed op ingesteld en het is goedkoper dan de officiële rode taxi’s. Eten bestellen doen wij bij UberEats, ideaal voor als je ’s avonds liever niet meer de deur uit gaat.

Het Nationale Museum

Wil je graag wat kennis opdoen over Costa Ricaanse cultuur en geschiedenis? Bezoek dan het Nationale Museum. Ik schreef er hier meer over.

Veiligheid

Het is niet overal veilig in San Jose. Neem niet te veel mee als je de deur uit gaat, laat geen waardevolle spullen in de auto liggen en ga ’s avonds niet zomaar de straat op. Het verschilt per wijk, informeer altijd even bij je accommodatie als je ergens over twijfelt. Wij bezochten in december 2018 het Festival de la Luz, ik vond de sfeer erg prettig en voelde me niet ongemakkelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *